Baby, verite na karmu? Zazili ste aj na vlastnej kozi jej ucinky? Vracia sa aj to dobre, co spravime?
Ex ma preklial a jeho život sa do par rokov zosypal ako domček z karát.. Verím na karmu
U mňa tie božie mlyny melú veeeeelmi pomaly
Ťažko povedať ….. mam vo svojom okolo ludi, ktori su zlo samo o sebe, len intriguju, povysuju sa, urazaju, zamerne druhym robia zle a zivot im ide ako po masielku, bez jedineho zadrhelu a poznam ludi, ktori fakt uzasni ludia, pomahaju kde sa da, obetuju sa za kzdeho a coho sa chytia, to sa im serie …. Najde sa aj priklad, ked niekto urobil zlo a aj sa po case vratilo, aj opacne urobil dobro a vratilo sa, ale je teda vela pripadov, kde to neplati, az mi je do placu, ked to u niektorych vidim
Samozrejme.
Ciastocne verim, ale nie je to podla mma take priamociaro jednoduche. Keby bolo, uz by sme to za tie tisicrocia vychytali a uz by sme vedeli, co robit, aby sme sa mali vsetci dobre.
Nie. Neverím. A nejak to nesledujem, či sa mi vráti to dobré čo spravím. Ale tých mincí čo som už rozdala, hmm, keby sa mi to v nejakom žrebe vrátilo, nenahnevala by som sa 😁.
Tak ak sa pytas konkretne na karmu, pravu karmu, hinduisticky pojem, tak ti mozem rovno napisat, ze v nasich koncinach sa tento pojem chape nrspravne. Som ucitelka jogy, karmicky zakon hovori o tom, ze semienko, ktore zasadime v tomto zivote, zneme v tom dalsom... Cize v tvojom ponimani ta sklamem, ale takto karma nefunguje. Ci bozie mlyny melunpomaly ale iste, je druha vec 😃
@lindusss2016 presne tak.. ľudia vôbec nevedia, čo to slovo znamená a veľmi radi používajú to zvláštne spojenie "karma je zdarma" -> mylne ju vnímajú ako nejakú odplatu, či trest 🤷🏻♀️
či na ňu niekto verí alebo nie, je úplne bezpredmetné..
Ja verím karme aj som zažila že to funguje.Mám rešpekt..
@nikaeli spravne si to vystihla: "vnimaju ju ako odplatu a trest" vobec to tak nie je 🤷
Božie mlyny sú tiež významovo posunuté - povodne tým bol mienený posledný súd.
Ja verím na to, ze kazdy clovek ma svedomie. Vacsina ludi sa rodi s cistou dusou, ako nepopisana tabula. Je nam vstepovane vo vychove od rodicov, co je dobre a co je zle - samozrejme, zjednodusene povedane. Preto si myslim, ze clovek ktory kona napr zlo, tak si to uvedomuje a zacne pracovat u takehoto cloveka podvedomie, ktore ho urcitym sposobom nuti si ten skutok uvedomovat a spritomnovat a zacne robit akesi "chyby" alebo znervozie. Proste robi a kona v urcitych momentoch tak, ze ho to svedomie aj tak dobehne a nasledne sa mu vrati to, co vykonal, lenv inej podobe.
Mozno zlozita analyza, ale ja to chapem nejak tak 🙂
Karma je take novodobe pomenovanie toho, ze prajem tomu druhemu nieco zle… Len karma sa lepsie vyslovuje 😂
Nema sa karma vrátiť až v budúcom živote? Len to sa potom ťažko vedú štatistiky 😅
Nie, absolútne tomu neverím.
@monika_k ano, toto je inak dost pravda …. Poznam osobu, ktora vzdy ked jej niekto v niecom nevyhovie tak si da status o krame a uplne tym dava najavo, ze zela nieco zle tomu, kto jej nevyhovel a vzdy sa nad tou osobou pohorsujem, ze ako to zakryva za karmu, a pritom tym len chce povedat bodaj by sa ti nieco zle stalo
V karmu verím. Veľa krát sa mi už karma vrátila a nie len mne. A vďaka nej je zo mňa lepší človek. Netreba sa s ňou zahrávať lebo každému sa raz všetko vráti a je jedno či hneď, za pár mesiacov alebo rokov, každého jedného dobehne a nie je to nič pekné.
Karma mi prijde ako nejake novodobe zastresenie rob dobre - budes pritahovat dobre, rob zlobu - budu sa ti diat zle veci... ale toto nikdy nefungovalo a nefunguje... co funguje je osobne vnimanie tej osoby danej situacie - verim, ze sa mi nedari - ano tak skutocne podavam nizky vykon a to zle "pritahujem", lebo je to moje osobne presvedcenie o tom, co si zasluzim... ak idem na vec s pozitivitou a optimizmom, okolie to vnima, doverujem si, dari sa mi... je to drobny, ale dost zasadny rozdiel...