Čaute. Od malička žijem v rodine kde veríme na duchov a moju mamu, keď som bola malá často chodilo "niečo" pozrieť... Ako malá som sa toho všetkého bála, u nás doma sa otvárali skrine, dvere, padali obrazy. Postupom času som vyrástla a dnes mám aj ja svoju domácnosť. Zaoberám sa ezoterikou, veštím z karát, ale teraz mám od toho už dosť dlho pauzu... Takže nasledujúce veci nepripisujem tomu, že by som to privolala. Ide o to, že vždy keď som sama doma (priateľ v práci) posledné dni sa niečo u nás udeje... Pred tromi dňami nám niekto pchal kľúč do zámky od bytu, tak som dobehla k dveriam, či náhodou priateľ nejde skôr z práce a nikto za dverami nebol, napriek tomu, že kľúče stále hrmotili... Včera, keď bola u nás kamarátka niekto zase zaklopal hlasno na dvere od bytu. Najprv som si myslela, že sú to žartíky nejakých susedov. Ale keď dnes sedím v kresle v obývačke a niekto TRESOL do skrine až sa celá zachvela a moja mačka len válala oči schúlená vedľa mňa spolu so mnou uvedomila som si, že to bude asi duch. Pred pár rokmi mi zomrel otec, o ktorom sa mi zrovna pred tromi dňami (keď to začalo) snívalo. S otcom som nemala žiadny vzťah, naši boli rozvedení a mal ku mne zakázaný prístup... Nemá ani okolo výročia smrti, ani nič... Ale prečo takto zrazu? Čo mám robiť. Nebojím sa toho vyslovene, ale nemám z toho dobrý pocit a bojím sa, že by mi "to" mohlo nejak ublížiť.... Máte podobné skúsenosti alebo radu pre mňa?
Nie som kresťanka. Pre mňa kresťan = človek, čo nemá zdravý rozum vo väčšine prípadov aj pokrytec. Tak poprosím všetkých vrátane teba @sardinka333 aby ste sa k tejto téme zdržali. Nemalo by to hlbší význam a bolo by to na dlhú debatu.
@pauliesivackova čo si si vpustila do života, to tam máš. Nech sa páči. a áno, som kresťan.
@pauliesivackova
ja som mala takéto stavy ked som bola malá,nikomu som to ale nepovedala a aj som mala sny ktoré sa naplnili..
naučila som sa s tým žiť,s tým,že to v sebe nechovám ani nevyhladávam...
už len ked sa mi sníva že mi vypadali zuby,viem,že na druhý deň niekto zomrie a stane sa do bodky...ale tiež to neberiem tragicky
@pauliesivackova ano, vela kresťanov su pokrytci pretože k viere ich viedli formálne, babka trvala na krste...a pod.
Pre tých ktorých to zaujíma viac, može sa jednať o tzv. vexáciu - duchovny utlak, obťažovanie...dobré su o tom publikácie od Eliasa Vellu, ktorý sa tomu roky venuje. Okultom si človek otvara dvere demonickemu utlaku, nečistým duchom, nizkym entitám - nazvyte to ako chcete...a tie potom ,,lubia,, na seba upozornovať buchotom, šuchotom...
@worker_falcon pozor lebo budeš z temy ,,exkominukovaný,, 🙂
čo máš robiť? radu a dobrú si dostala hneď v prvom príspevku,následne si urazila všetkých kresťanov a teraz čakáš čo 😒
@janinah radu od nekresťana 🙂
Rada od nekrestana je ,,vyčmudiť,, byť šalviou, sol do každeho kuta...ved ale ked si robila okult veštenie z kariet a robila si ezoteriku tak mi pride velmi ale velmi divné že nevieš čo robiť ako nekrestan....
Ved sa opýtaj kariet čo sa deje? Či? Nefunguju?
@pauliesivackova tak to som na tie rady zvedavá...ja viem dať len kresťanskú ,o to nestojíš,tak sa maj 😉 viem o takých veciach viac ako bežný človek,ešte sa ľahko môže stať,že pobežíš za kňazom,aby pomáhal 😉
@pauliesivackova hm....vies,ja som krestanka....ale mam vela znamych z roznych "nabozenskych skupin,zoskupenia,hladacov na ceste,atd...) .....no a teraz to,co mi napadlo,ked som si precitala tvoj prispevok a dalsie reakcie...nestretla som sa(a ani v rozpravaniach inych nie),aby beznemu krestanovi,beznemu nevercovi,inovercovi,atd LEN TAK vstupil do zivota "duch"......takze sa stotoznujem s nazorom
@worker_falcon ...co si si vpustila do zivota,to tam mas 😒
a teda,nezavidim ti....ono nie vsetko je take "neskodne" ako vyzera a kazdy chce byt momentalne IN vesteniami,kadejakymi duchovnymi "zalezitostami"....ale neuvedomuje si,ze s urcitymi vecami sa nesranduje.
A teraz nerobim stredoveke bububu 😀
neviem aku radu cakas....lebo uprimne ti poviem,celkom by ma zaujimalo ako to chces riesit,resp.vyriesit....aku "barlicku"pouzijes 😒
Ale do zadku... absolútne to nemôže mať súvis s veštením ak som vyše roka neveštila... ja sa pýtam, či má niekto podobné skúsenosti ... bude to mať súvis s mojim otcom, len nechápem prečo sa môže hnevať a ako to napraviť... V podstate ma to ani neobťažuje, len je to trošku divné...
@pauliesivackova
rada kresťana - zanechaj ezoterikou, veštenie z kariet a pod.
rada nekresťana - zanechaj ezoterikou, veštenie z kariet a pod.
Dostala si sa do toho tak trochu nevinne, vďaka tvojej matke. Neviem, či veríš, že existuje Boh, ak by si verila, povedal by som ti, že Boh je s tebou, neviní ľudí za to, čo konajú z nevedomosti a chce ťa z toho dostať (pomôcť chce aj tým, čo sa dostali do problémov z "vedomosti") .
Ak veríš na "duchov" tak veríš aj na možnosť dobra a zla v duchovnej oblasti?
@pauliesivackova bohuzial 😒
moze to mat suvis s vestenim,bohuzial 😒 ,moze to mat suvis aj s tvojou mamou
@pauliesivackova a ak chceš a budeš mať trpezlivosť, odporúčam ti pozrieť si toto video, môžeš aj po častiach, pomaly a trpezlivo. Možno ti dá veľa:
Krestan ma cloveku pomahat a nie odsudzovat, som krestan, ked uz ste to vpustilk do temy a napriek tomu verim, ze tieto veci sa deju, to akoze autorka si toho ducha sama vyvolala? Ludia niekedy vas nechapem. Ved pisala, ze uz to dlhsie nerobila, to ma akoze vratit cas? raz ked som mala ppcit, ze sa deje nieco cudne v detskej izbe, kde sa nieco v minulosti stalo, tak som jednoduco dotycneho poprosila, ze ak nieco chce, nech to povie/ naznaci mne, a nie detom. Uz sa to chvalabohu nezooakovalo, mozno to bol duch mozno nie. Ale ked verim, a mam Doveru v Bohu, niekto to nazyva inak, ze vsetko bude dobre, tak to pomoze, len doverovat. Nemam rada citaty z biblie, lebo ludi odstrasuju a nie Bohu priblizuju. Takze Ti drzim palce a myslim na Vas
@deyna vďaka... Moja prvá reakcia dnes bola práve taká istá... Povedala som nahlas: "Neviem síce čo potrebuješ, ale asi nie som tá správna aby som ti pomohla. Prosím ťa odíď niekam kde ti bude lepšie a kde nájdeš pokoj." Som zvedavá či to zaberie... Kresťanka nie som, bola som, som aj pokrstená a mám za sebou prvé sväté príjmanie ale zamyslela som sa nad tým a jednoducho žijem v duchu inej filozofie, napriek tomu si nemyslím, že som zlý človek. Možno úprimný a prostoreký, ale snažím sa pomôcť každému človeku... Najviac ako zvládnem.
...ja som veriaci človek ale ezoterika a celkovo duchovia, paranormalne javy, to jednoducho ma nesmierne zaujima, čitam veľa, pozerám, veľmi ma to fascinuje a aj láka to vyskúšať, ale mám neskutočný veľký rešpekt a bojím sa pohrávať s tým, lebo ťa to môže úplne pohltiť a áno aj zničiť, či po psychickej stránke alebo fyzickej ....ja by som ti poradila, ak to nechceš rozvíjať a zaoberať sa s tým, tak vyskúšaj veci, ako šalvia, fenikel, soľ, keďže neveríš na silu modlidby....proste nájsť spôsob ako tú entitu poslať za svetlom, aby ti dala pokoj...veľa šťastia prajem...
@pauliesivackova myslíš že máš v byte mrtvych ľudí...nie som kresťanka ani jehovistka ani moslimka ani veriaca v žiadneho boha takže ti dám radu pretože som o takých prípadoch počula a všetkým pomohol a naďalej pomáha a venuje sa im psychológ ...takže skúšala si navštíviť psychológa/psychologičku?
@pauliesivackova ešte to môže byť aj trochu inak: "niekto" sa hnevá, že si s tými vecami ako píšeš, prestala a chce ťa späť. Sila na podobné schopnosti nikdy nie je zadarmo.
PS: a nikto nenapísal alebo teda aspoň ja určite nie, že si zlá alebo horšia ako iní ľudia, ani si to nemyslím. Len ty si však označila veľké množstvo ľudí za zlých, teda presnejšie za hlúpych a pokryteckých, bez toho, aby si ich všetkých poznala, iba na základe toho, že vnímajú niektoré veci v živote inak.
@nina661 to by malo zmysel, ak by uvedené veci boli iba jej zdanie, čiže výplod jej mysle a nie realita. Keďže však u mnohých ľudí boli podobné veci naozaj realitou (veľmi boli prekvapení po skúsenosti s nimi aj tí najväčší skeptici), nevylučujem, že je to realita aj v tomto prípade. A ak je, tak naozaj psychológ si s tým veľa neporadí.
@nina661 ak som to klopanie nepočula len ja a ale aj moja kamarátka asi to nebude psychická porucha, že? :D Ah.
@pauliesivackova mohlo to byť hocičo ...ale budiš no, nechám to tak.........nechcem tu ďalej medzi vás tlačiť svoju zlú energiu ale i tak všetci vieme že tieto veci nikdy neboli a nikdy nebudú vedecky dokázané pretože vždy za tým je niečo z vecí čo som napísala vyššie 🤐
@deyna to že to ,,dlhšie,, nerobila vobec ale vobec nie je podstatné....proste ak si sa raz otvoril ty alebo tvoji predkovia tak ten vplyv tam je to že to len nerobíš nič neznamená. Čas vracat nikto nemusi nakolko pre Boha neexistuje čas.
@jaron máš pravdu aj to može byť . Boh je s každým, ale vieš ako to je...ak neurobíš pokanie tak proste ...čo ti budem hovoriť. Na toto je fajn aj modlitba ,,v jazykoch,, lebo človek ani nevie za čo sa najprv modliť. Lenže Boh moze v prvom rade pomocť len tomu kto chce, a rešpektuje jeho Slovo...
@pauliesivackova A uz si proste skusala, ked sa to zase stane, povedat dotycnemu ze nech ide prec, ze ho tam nechces pripadne ho poprosit? Otec za tebou prisiel prave preto, ze ste nemali kontakt (ak tomu veris). Povedz mu ze ta to mrzi, ale ze nechces teraz s nim zacinat kontakt, ze mozno to chcel urobit este za zivota, ale nenasiel trebars odvahu, ale ze teraz ty to uz proste nechces a ze sa stretnete az na druhom svete.
@lilitela Ja som zažila zatiaľ len zážitky takéto... Búchanie... Otváranie dverí a tak. Stalo sa mi to viac krát, no teraz sa to rozbehlo znovu. Tri dni po sebe a deň ododňa je to horšie... dnes na mňa tá skriňa skoro padla. S otcom si to spájam preto, lebo spáchal samovraždu keď som mala 12 rokov... a ja som odvtedy kvôli nemu ani neplakala. Mal ku mne zakázaný prístup, od rozvodu rodičov sme sa videla asi 3x. Naposledy keď som mala 7 rokov. Dušoval sa, že na tomto svete vydrží do mojej 18tky, vraj za ním doleziem a mamu zatratím a podobné kraviny hovoril. Pred tromi dňami, než sa to strašenie spustilo to bolo prvý krát čo sa mi o ňom snívalo a keď som ten sen povedala mojej mame , povedala, že to správanie (ktoré nebolo v tom sne voči mne príjemné, bol apatický, odháňal ma od seba) on skutočne ku mne ako k malej mal... správal sa vraj na chlp rovnako... a ja som jej na to povedala že ma nemrzí, že zomrel.... Lebo som ho poriadne nepoznala a mojej mame a mne veľmi naubližoval. No a odvtedy ma "to" straší.... Vždy len raz za deň a stupňuje sa to.
@pauliesivackova nie som krestanka, ale tvoje vyjadrenie "Pre mňa kresťan = človek, čo nemá zdravý rozum" mi zdvihlo tlak. Niekto veri vo vyssiu moc riadiacu svet, iny v to, ze mu nehmotna postava pcha kluce do zamky. Este sa chceme bavit o zdravom rozume?
Nikto nema pravo kritizovat vieru ineho cloveka, potom to na tom svete vyzera tak ako vyzera...zi a nechaj zit.
@pauliesivackova možno sa budeš smiat ale moj nazor ak si kresťanka ak nie tak potom nemám radu 🙂 Ak sa chceš toho zbaviť tak musíš prestať s ezoterikou, jednak toto ,,zaťaženie,, mate v rodine (mama) a to prechadza na deti (dieťa) aj ked to teraz nerobíš ale proste si tomu ,,otvorila dvere,,.
Biblia ma k tomu jasne stanovisko je to ohavnost v božích očiach - Ať se u tebe nenajde, kdo by svého syna či dceru provedl ohněm! Stejně tak žádný věštec, jasnovidec, hadač, čaroděj, zaříkávač, vyvolávač duchů, věštkyně ani ten, kdo se radí s mrtvými. Každý, kdo páchá něco takového, je pro Hospodina ohavný! - kniha deuteronomium.
Daj odslužiť omšu za otca, vysvätiť byt a zbav sa každého okultu čo máš doma. Za týmto možu byť aj demoni - ak sa bavíme v duchovnej rovine, nikto nemusi veriť ale proste duchovno existuje a nie len to dobré.