Veľmi problematická suseda

28. sep 2023

Ahojte. Stalo sa a neviem či a ako to riešiť?
Kupili sme dom, susedia boli ok ale časom sa to zmenilo. Suseda pije, hreší, nadáva mužovi od samého rána a vyblakuje čim ďalej tým viac. V zime je to ešte ok ale v lete keď je teplo tak je stále vonku, poobede srebú s ďaľšou liečenou a nevyliečeneou alkoholičkou. Keď majú "fajnú" hladinku tak je diskotéka. A ich dvor....lunik je čajíček. Je to konflitkná osoba, veľa susedov sa jej už ani nepozdraví ani policajti sem nechcú chodiť lebo je sprostá aj na nich a vyhráža sa známosťami. Jednoducho s ňou nikto nic nechce mať. Množia sa im vo dvore mačky. Inšpektorka z RUVZ tu bola a vzdala to, takže celá ulica trpí ešte aj toto. Nie je to sranda...v lete počut vzduchovku keď sa mačky ondia a niekto rozhadzuje po ulici párky s otravou vo vnútri.
A dnes ráno...bola som s malým v prednom dvore. Vlastnych psov tam nepúšťam aby mi necikali na bylinky...ale podľa vypalených krúžkov v tráve a smradu si môzete predstaviť aké zvieratá mi tam s obľubou chodia a čo mi tam nechávajú (🤮💩🐀🐦 a zvyšky z mäsa a sáčkov čo ukradnú susede v kuchyni) je to proste hnus a obťažujúce.
Dnes ráno hľadala voláku mačku, nenašla ju a začala vybľakovať, že do pi* aj s takymi susedami sku**, nech zdochnú aj s deťmi.
A

autor
28. sep 2023

A pritom nikoho nikde iba ja so synom (6r) Bolo to jasne mierené na mňa lebo ma minule počula ako som nadávala na tie zasrané mačky ked som zas zbierala krcanice.
Nemyslite si, že mám dvor bez hlodavcov. Možno 1 chytá, ostatné su rozmaznané na zvyšky z kuchyne. Keby boli uzitočné tak nejak predýcham.

Ale moja otázka je skôr na chovanie susedy.
Ďakujem

tanyag
28. sep 2023

A pred kúpou domu ste si nezisťovali o susedoch?

maranco
28. sep 2023

Na mačky použi rozprašovač vody s detektorom pohybu, naučia sa tam nechodiť.
A na susedu asi s detektorom nadávok 🙂

autor
28. sep 2023

@tanyag ono to bolo na začiatku ok, aj sme si pomáhali, mali vtedy len 3mačky. Len jej potom voláko zašibalo a už 4.rok jej takto hrabe. Min. rok začala svoje vulgarizmy smerovať na susedov. Na jedneho pravidelne útočila keď šiel okolo a ked jej nadal tak ešte nanho policajtov volala za hanobenie mena a jej urážku. Hotová uhorská cisárovná 🤦‍♀️ a dnes ma teda prekvapila, že úplne bez hanby toto vyblakovala pred synom.

maranco
28. sep 2023

Rob si nahrávky, zbieraj dôkazy a môžeš buď obecný úrad, urobia s ňou pohovor, možno udelia pokutu, alebo potom polícia.

Pri takýchto susedoch si spomeniem na chudáka z Malaciek.
https://www.aktuality.sk/clanok/215309/oskar-do...

janulka1802
28. sep 2023

Uff, nezávideniahodná situácia. Ak s ňou pôjdeš do konfliktu, podľa mňa to len vygraduje do horšej situácie ako teraz. Buď po dobrom, rozhovorom alebo potom ignorácia. Veľa možností nemáš. Je veľmi nepríjemné mať blbých susedov.

pribinak
28. sep 2023

Zas a znovu volať políciu a hygienu

jeltica
28. sep 2023

hmmmm tak to ti veru nezavidim, ale tak neviem, co by si s tym chela spravit. vystahvat ju nemas ako a pochybujem, ze by sa len tak zmenila. mozno ma aj nejaku tu dusevnu poruchu

majkakvet
28. sep 2023

Ohladne maciek poradim len kontaktovat Oz ktore pomoze aspon je kastrovat nech sa nemnozia.maju speci odchytove klietky, ktore sa mozu nastavit aj u Vas. Suseda to ani nemusi vediet. Na susedu serte pomozte sebe a zvieratam.

lsimo
28. sep 2023

No tiež sme mali u rodičov podobnú susedu. To bolo strašné. Kúpili sme plašič na mačky, to našťastie niečo pomohlo. Chodievali nám na terasu, kade tade výkaly, ale odučili sa.

autor
29. sep 2023

@majkakvet riešilo sa to, aj cez obec- starostka sa zapojila...ale padlo z toho lebo henta vyblakovala, že ona tie mačky nebude platit a nechce naspäť, nie su jej a blabla. To jej každý prítomný dohováral, že ked nie sú jej tak nech ich nekŕmi!!! Nebudu mat co žrať tak pôjdu inde, alebo sa naučia si stravu zaobstarať.
Útulok plný, nemali by ich kam dať tak inšpektorka akciu odpískala. My susedia sme boli ochotní z vlastného vrecka zaplatiť aj eutanazie tých zdegenerovanych nepodarkov ...veterinar na základe fotky povedal, že sú zdravé tak ich nebude "redukovať". Ochota jak hovado...😔

autor
29. sep 2023

@lsimo keď donesú mŕtvolu na pevný povrch tak ešte ok. Psy sa idú zblázniť ale to sa ľahko odstráni. Horšie je z trávnika. Povaha práce mi nedovoľuje aby som každý deň kontrolovala. Väčšinou to zistíme keď už sa rozlieha smrad a zostatky su v rozklade 😔

autor
29. sep 2023

@maranco poznám ten prípad. Mali sme aj takých v dedine ale starostka ich vysťahovala.