Prosím vás ako prať aby šaty neboli úplne dokrkvané? Samozrejme keď ich vešám na stojan pretrasiem ich aby sa čo najviac vyrovnali ale po uschnuti sú v katastrofálnom stave. Už z práčky ich vyberiem úplne pokrčené. Všetko musím žehliť. Neviem ci to je prackou alebo kapsulami ale keď periem každý druhý deň po týždni mam v koši na žehlenie kvantum šiat. Poznám ženy čo doma ani nemajú žehličky nechápem ako bez nich žijú. Nejaké triky?
@pallacinka29 alebo chodia v pokrcenych veciach 😁
@sszuzu8 pouzivas avivaz? zvykne pradlo zmakcit, alebo skus pozriet nejaky pripravok na zmakcenie pradla trebars v DM, ono asi zavisi aj od materialu, taky lan je umenie vyzehlit a je hned pokrcemy, uplet sa nezvykne velmi krcit….
@pallacinka29 sme v podnájme a nie je tu sušička. Ani miesto na ňu nemám bohužiaľ
@pallacinka29 tak ja mám dokrčené niektoré veci aj zo sušičky
Avivaz plus nižšie otacky, menej naplnena pracka
skúšala si znížiť otáčky žmýkania?
Určite nižšie otáčky pri zmykani
Na kolko otacok pouzivas pracku? Raz som prala u rodicov na 1200 otacok a vsetko totalne dokrcene. Doma periem ina na800 otacok. Oblecenie nieje pokrcene a nemusim zehlit
Ak ťa to uteší,mne sú niektoré veci dokrcene aj zo sušičky. Niečo úplne, dokonca viac, ako keby som dala len na sušiak, a niečo len mierne: ale ja zehlim, lebo zehlim rada 😁
@sszuzu8 mam boschu, premakana, hyperinteligentna a krci pradlo jak besna. Odstredi a vypne, vsetko mokre pradlo ostane zalisovane na bubne. Predtym som mala obycajnu Hotpoint Ariston, ktora kazde pranie koncila po odstredeni minutovym pohupovanim bubna, cim sa pradlo nacechralo a pomerne dost vyrovnalo. Toto nove cudo boschacke strasne vsetko krci a zalamuje aj pri nizsich otackach.
@malinka158 800 mam maximálne je to staršia práčka.. Na viac sa dat nedá tak používam na 800
@sszuzu8 Zalezi aj od materialu. Niektora aj ked su oboje to iste ze 100% bavlna je upravena tak aby sa krcila malo a niektora nie je.
Vela ludi co nezehli, sa nauci zit s mierne pokrcenymi vecami, lebo to nie je take napadne, alebo su to veci co sa na tele vyzehlia ak su dostatocne obtiahnute ale ta sukna na satach je prilis napadna ked je dokrcena a nema sancu sa vyzehlit sama.
800 ozaj nie je veľa. Možno tvrdá voda. Skús pridať praciu sódu (na skúšku hoci bikarbónu), možno pomôže.
ja som z tych co zehlicku nepouzivaju (mam ju doma len pre pripad nudze) :D a preto take saty nezehlim lebo si kupujem zasadne, take ktore maju nekrcivy material :D
Nezehlim ani nemám sušičku a 75% oblečenia nemusím žehliť, normálne zo sušiaku zvesím v nositeľnom stave 😁 ten zvyšok nosím len príležitostne a vtedy prezehlim
@cyberk ja tiez zehlicku mam, ale nepouzivam… na pokrcene saty mi rano staci naparovac
@pallacinka29 mozem poprosit tip na naparovac?
@atikab mam tento, a uplne staci: https://m.alza.sk/tefal-dt9100e0-access-steam-c...
@pallacinka29 dakujem 🙂
Ja tiez kým sme nemali sušičku všetko bolo ako plech, také tvrdé nejake ....musela som žehliť. Pritom u mojich rodičov napríklad aké pradlo nemajú. Zistila som že my máme velmi tvrdú vodu a po čase sa oblečenie zanesie tými minerálmi z vody....dá sa to odstrániť, na čas to pomôže, ale potom sa.to.zanesie znova takže.to treba opakovať. No a bavlnené šaty zehlim aj keď mám sušičku ...mne to príde príliš pokrčené na nosenie zo sušičky
Ja mám aj sušičku a aj tak žehlim..mne to príde pokrčené
Zalezi aj od programu napriklad moja pracka na syntetike na 4o stupnov pri 1000 otackach mi tak nedokrkve pradlo ako na bavlne pri tych istych otackach a teplote.skus davat menej pradla alebo castejsie vytriasat ked susis na susiaku a nenechat pradlo vyschnut uplne az na smirgel.
Suhlalsim s babami vyssie susicka mi fakt neskutocne zredukovala zehlenie hlavne bavlnenych triciek siat a nohavic co bolp pred tym ako krave z papule este teple poskladam a je ako prave vyzehlene.
@sszuzu8 zeny, ktore nemaju doma zehlicku, maju susicku