Veľmi časté močenie šteniatka

kiki_k
4. aug 2021

Mame mesiac doma šteniatko, fenku (narodila sa v marci takze ma 5 mesiacov), a zatiaľ ju stale učíme na mocenie vonku, takze stále ma u nás doma aj podložky. Za tento uplynulý deň však šteniatko mocilo veľmi často, mimo podložky, dokonca sa večer vycikala aj na člena rodiny a asi 30 minút na to sa vycikala počas spánku rovno na gauc. Toto vo zvyku nemá a za mesiac čo ju mame to nikdy nespravila. Včera vsak šteniatku bola podaná injekcia proti alergickej reakcii, pretože ju stipla osa a mame podozrenie či to cikanie náhodou nemôže byt z tej injekcie, ako nejaký nežiadúci účinok. Ak náhodou máte nejake podobne skúsenosti so psikami alebo nejake rad tak by dom bola veľmi rada🙂

sterea
4. aug 2021

Časté cikanie môže byť následok očkovania, malo by to do pár dní ustúpiť. Nám sa napríklad podložky neosvedčili, podľa mňa je potrebné ich odstrániť, pes nevie prečo ho raz karháte a raz chválite keď sa vnútri vyciká.

mladena
5. aug 2021

Asi by bolo dobré zavolať veterinárovi, ktorý injekciu dával, ak je to možné a spýtať sa na to. Ale pravdepodobne to môže byť z toho, ale aby to nebol nejaký zápal- že sa vycikalo počas spánku nie je určite dobré, čítala som ale, že pri zápale šteniatko močí tak, že napr. chodí a pritom z neho ide moč, nie na jednom mieste.
Celkovo ale sa to ešte bude asi meniť. Mám šteniatko dnes má práve 6 mesiacov a dakedy už vydrží aj celú noc, dakedy nie, cez deň to isté. Akoby bola polo dospelá, polo šteňa, dakedy štenacie vyvádzanie, trhanie, pocikanie a dakedy ako dospelá slečna, elegantne papá, spí, urobí vonku potrebu 😀

kiki_k
autor
5. aug 2021

@sterea ďakujem za odpoved 🙂

kiki_k
autor
5. aug 2021

@mladena ďakujem za odpoved 🙂