Mame mesiac doma šteniatko, fenku (narodila sa v marci takze ma 5 mesiacov), a zatiaľ ju stale učíme na mocenie vonku, takze stále ma u nás doma aj podložky. Za tento uplynulý deň však šteniatko mocilo veľmi často, mimo podložky, dokonca sa večer vycikala aj na člena rodiny a asi 30 minút na to sa vycikala počas spánku rovno na gauc. Toto vo zvyku nemá a za mesiac čo ju mame to nikdy nespravila. Včera vsak šteniatku bola podaná injekcia proti alergickej reakcii, pretože ju stipla osa a mame podozrenie či to cikanie náhodou nemôže byt z tej injekcie, ako nejaký nežiadúci účinok. Ak náhodou máte nejake podobne skúsenosti so psikami alebo nejake rad tak by dom bola veľmi rada🙂
Asi by bolo dobré zavolať veterinárovi, ktorý injekciu dával, ak je to možné a spýtať sa na to. Ale pravdepodobne to môže byť z toho, ale aby to nebol nejaký zápal- že sa vycikalo počas spánku nie je určite dobré, čítala som ale, že pri zápale šteniatko močí tak, že napr. chodí a pritom z neho ide moč, nie na jednom mieste.
Celkovo ale sa to ešte bude asi meniť. Mám šteniatko dnes má práve 6 mesiacov a dakedy už vydrží aj celú noc, dakedy nie, cez deň to isté. Akoby bola polo dospelá, polo šteňa, dakedy štenacie vyvádzanie, trhanie, pocikanie a dakedy ako dospelá slečna, elegantne papá, spí, urobí vonku potrebu 😀
Časté cikanie môže byť následok očkovania, malo by to do pár dní ustúpiť. Nám sa napríklad podložky neosvedčili, podľa mňa je potrebné ich odstrániť, pes nevie prečo ho raz karháte a raz chválite keď sa vnútri vyciká.