Veľké domy na dedinách

lussyl5
30. jún 2020

Ahojte,skôr taká prieskumná debata.Generácia našich rodičov stavala po dedinách veľké domy a veľká časť z nás tu na fóre nejaký taký zdedí alebo zdedila.Všetci sa zhodneme na tom že mladý majú byť sami a vyletieť z hniezda.Veľa tu je takých čo sa aj bývajú alebo bývali u rodičov v takom BIGHAUSE a spravidla takmer prišli o nervy.Údržba a opravy takého domu sú náročné a predať ho tiež nie je také jednoduché.Tak by ma zaujímalo ako tom to máte poriešené.Ostal niekto zo súrodencov v rodičovskom,alebo ste vyleteli z hniezda všetci a spoliehate sa na to že to potom nejak predáte alebo či to máte nejako poriešené či dohodnuté v rodine ako sa naloží domom?

klarissa25
30. jún 2020

@lussyl5 vôbec nie je problém predať také domy 🙂

777januska777
30. jún 2020

Nie je problém predať veľký dom, problém je, že ľudia nevedia čo za to pýtať.

leuchtturm
30. jún 2020

@777januska777 keby si predavala taky dom, tiez by si ho chcela predat s co najvacsim ziskom 😉

stela01
30. jún 2020

@lussyl5 ja som s mamou

Ona dole ja s rodinou hore
Kazda mame svoje .
Za mna perfektne
A raz dúfam takto ostanú aj moje deti .

etnatn
30. jún 2020

My sme v nasom dvojgeneraku, dva separe byty so vsetkym, tak ako som ja s rodicmi byvala hore a babka s dedkom dole, tak sme teraz aj my s detmi...je to na nezaplatenie, velky dvor, zahrada, celkom vela ai dopestujeme, deti maju vybeh (teda to co beha)..mame sukromie ale aj spolocnost a pripadne strazenie..rozmyslali sme kedysi aj nad bytom, ale sme radi, ze sme takto..primarne sa rozhodoval manzel, kedze su to moji rodicia, ale vyborne si rozumeju, cize nie je o com a vela prace okolo baraku? To ozaj nie je pre kazdeho, ale da sa to vsetko krasne sklbit napriklad aj s cestovanim..

nelca84
30. jún 2020

@lussyl5 my tiež tak bývame, my navrchu, máme vlastný vchod a manželova rodina pod nami tiež s vlastným vchodom, čiže 2 samostatné byty, každý s výmerou 110m2, my sme traja, oni sú traja, úplne pohodlné bývanie, záhrada 2000m2...všetky výdavky okolo domu riešime napoly a neni s tým žiaden problém... ani predať by ho nebol problém si myslím, je na dedine 5 min. od BB, je tu veľký záujem o bývanie

mpg
30. jún 2020

@etnatn Dá sa to, hlavne ak doma zostane bývať dcéra, my máme takých susedov a prerobili si to tiež tak, že majú vlastne vchody (jeden z východ. strany a druhý zo západnej) aj autá majú, každý pred svojím vchodom a veľa si dokážu pomáhať,
napr. zať pracuje v ich firme, starí rodičia pomáhali s 2 deťmi (vozili do školy, na krúžky) a obidve rodiny na to získali. Dcéra si mala takto čas dorobiť aj VŠ.
Len sa musia stretnúť nekonfliktní ľudia, ktorí si dokážu pomáhať.

vilma7
30. jún 2020

Ja som z malého okresu a taký veľký dom sme mohli dať za 25000 čo je smiešna suma, ale s predajom by bol aj tak problém. Dom je po starej mame, prevzal ho bratranec. Spravil si z neho firmu.

choco6
30. jún 2020

My byvame dole a nasi hore, tiez v podstate akoby 2 byty. Niekedy je to na nervy ale ma to aj svoje vyhody, ovela nizsie naklady na domacnost, ked chceme ist na nakup postrazia nam drobca, dokonca aj na zahrade sme si spravili vlastny kutik pre nas a pre maleho a nasi maju svoje miesto. A akurat sme sa s muzom rozpravali ze raz chceme vlastny dom o 5-10 rokov ked uz aj ja nebudem na materskej ale ze by sme mohli investovat do cestovania kym nemame hypoteku a vacsie financne zavazky 🤷 Ale zalezi ake su vztahy v rodine. Nie vzdy je to idealne ale da sa to ☺️

zuzi56
30. jún 2020

Ja si myslím, že je to na nezaplatenie bývať takto pri rodičoch-svokrovcoch.
Postrážia deti, náklady na polovicu, niekedy ani nič nepýtajú, podľa ich situácie fin.
Ale veľa záleží na vzťahoch, ak je niekto drzý, arogantný, oduty..... a nikto a nič mu nepasuje tak je to problém.

zuzana_ilkova
30. jún 2020

Ahoj ja to mam asi trosku z opacneho konca... s priatelom sme kupili taky dom 2poschodovy+ podkrovie, prerobili sme si horne poschodie, nie je to az tak financne narocne ak mate sikovne ručičky a na vsetko si nevolate firmu, dolne poschodie vyuzivame ako “sklad” s letnou kuchynkou a pracovnou a nelutujem nikdy by som nemenila... predat stary dom tiez nie je problem vyhodou takych domoch je ze maju zvacsa velky pozemok ...ja mam takut skusenost so “starym velkym domom na dedine”

cistykvietok
30. jún 2020

@lussyl5 My sme 400 km od mamy aj svokry vo vlastnom novom domčeku a je nám dobre.😉 Keď sa rodičia a svokrovci pominú, nehnuteľnosti predáme. Nie je pravda, že nie každý má možnosť vlastného bývania. Ako si človek zariadi, tak má.😉 Nikdy by som nechcela bývať s maminou ani svokrou a to sú obe fakt že fajn ženy. Proste... mladí majú naozaj byť sami vo svojom. Amen.😂

bobo2433
30. jún 2020

My sme taký kúpili pred 3rokmi.klasicka dvojgeneracna kocka.byvam tu iba ja a priateľ a o chvíľu pribudne bábo.na prerábanie,upratovanie ,údržbu ,záhrada je to dosť ,ale pokial zdravie slúži a je chuť tak sa to dá zvládnuť .😊

ivkaivkaivka
30. jún 2020

My sme bývali s našimi, teda nad nimi, 2 oddelené bytové jednotky, samostatné vchody. Jediné čo mi chýbalo bolo deti vypustiť na záhradu (priamy prístup z hora nebol). Ale museli (chceli) sme kvôli našej firme kúpiť dom s pozemkom, na ktorom to máme všetko spolu, čo je super. No keby nebolo treba, neriešili by sme. Bol by to život bez hypo, čo je v dnešnej dobe tiež obrovské plus, teraz sme tak klasicky zadĺžení na 30 rokov, až kým nás smrť nerozdelí :D

misa11111
30. jún 2020

Nikto nezostal, každí vyletel z hniezda, neviem si predstaviť bývať s rodičmi ani so svokrovcami.
Proste rodinka si má žiť po svojom.
😉

lentilkaxxx
3. júl 2020

Manžel vyplatil svokrových súrodencov, lebo svokrovci na to nemali, ale žili v tej chalupe. Ďalšie desaťtisíce vrazil do rekonštrukcie. Suma sumarum, skoro po 50 tisíc v...., lebo žiť so svokrovcami je nemožné. Manipulujú ho statočne a keď sa k tomu pridá jeho sestra, celé zle. Celý život bol len za otroka a sponzora, na to ho svokra porodila (A netajila sa tým). On to však nevidí, aj keď mu to niekto povie, už sa s ním nebaví. 🤦‍♀️ Vydržala som tam 3 roky, pričom podľa stávok ľudí, čo ich poznajú, tipovali mesiac až max. do prvých Vianoc. Odišla som. On prišiel za mnou. Stále dúfa, že sa tam vrátime. Nie. Nikdy!!!!! Starí podľa genetiky budú žiť ešte 30 rokov a mne stačili 3 roky pekla. Prenajať sa ten samostatný byt nedá, lebo je to na konci sveta, všetci naokolo svokru poznajú, každý sa jej vyhýba a na dvore má nezvladnuteľného agresívneho psa. (Chcela takého, ako nikto nemá. Nedokázala sa starať o jazvečíka, dala ho utratiť, tak má ázijského 65 kg nevychovanca, ktorý jej nereaguje ani na povel sadni, len všetko zničí a ona nevie, čo s ním.)
Radšej nech manžel platí každý mesiac 170 EUR do vetra, ale pre mňa to tam skončilo. Ak sa niečo stane, má sa kam vrátiť. Ale sám. I keď už dopredu vie, že skončí horšie ako svokor. Ošklbú ho aj o posledné trenky a ostane mu len fľaška, ako väčšine chlapov tam. Pre dobrotu na žobrotu. Smutné, ale reálne 😐