V akom veku ste sa osamostatnili a mali VLASTNE byvanie ? ( myslim normalne aj na hypo,nie podnajom)
necelých 21 pre začiatok vlastná garzonka
Mala som 22 keď som brala hypotéku, ale predtým som skoro 2 roky bývala v podnájme 😊
Podnájom od 23 a vlastne po svadbe 25.
Podnájom od 19 dom od 21 r
Sama som šla od rodičov do podnájmu asi v 23-24 neviem presne a potom v 27 s priateľom hypotéka a byt.
Skoncila som vysku, v to leto sme sa zasnubili a zacali spolu byvat v podnajme. Trochu sme posetrili a po svadbe (rok aj pol po zasnubach) sme si kupili byt na hypo.
Podnajom po skonceni vysokej a prvom roku v praci v 24.
Mohli sme ist vzapati do vlastneho bytu, ale nesli sme, kedze najom nemame komercny, tak je to vyhodne. Investivali sme do pozemku tusim od 28 a od 31 staviame, cerstvych 32 byvame.
23 som mala, ked som si kupila jednoizbak na hypoteku, to uz som citila taku tu potrebu byt sama, mat nieco dvoje 🙂
20
V 24 sme si /s teraz už manželom/ kúpili byt, v 26 svadba, v 28 dom, v 30 dieta.
keď som mala 25, kúpili sme na hypo starý domček. Ale presťahovali sme sa až keď som mala 38. 😂
Asi 29? neviem.. ja som chodievala domov len raz za cas... v podnajmoch som od vysokej skoly, ale doma mam detsku izbu doteraz 😬
20 podnájom, 23 vlastne bývanie z manželom v dome
Najskor ako to slo, teda hned po vyske a 6-tich mesiacoch na TPP, v mojich 25-tich rokoch, sme kupovali byt v BA
V 20 som šla do bytu, v ktorom som platila nájom obci (bola to taká ta bežná novostavba pre mladé rodiny). Muž mal 26.
Tam sme bývali pár rokov. keď som mala 24 sme začali stavať dom a v 26 som v ňom už bývala. Som rada, že sme to neodkladali na neskor
Osamostatnila som sa v 20tke, do 23 som bývala v podnájmoch a odvtedy máme s manželom byt s hypo.
23
Hypo.Samostatne s prestavkou som zila od 20 od 21 na trvalo.
V 19 na intraku, ale to som bola este student.
Hneď po strednej v prvom zamestnaní s ex priateľom v 19 hypotéka na 3 izbak 😊
V podnájme od 20 a potom od 24 hypo na byt s priateľom 🙂 ale zase to záleži aj od toho či študuješ VŠ alebo už chodíš do práce 🙂 a v dnesnej dobe je dosť ťažké získať sám hypo s jedným platom.
Od 22 podnajomm,od 29 vlastná hypotéka
28 ked som sa vydala a mesiac na to sme dokoncili dom, ale kebyze moji rodicia nie su vacsinu roka na chalupe, tak odidem asi do podnajmu skor. Bolo to na palicu, ked boli doma 😂
Ja som sa osamostatnila až keď som sa vydala, dovtedy som bývala doma, mala som tam svoju izbu. Nejako som si to nevedela predstaviť bývať sama v byte, s rodičmi som vychádzala dobre.
Mala som 20 keď som si u zamestnávateľa za pôžičku 10 000 kúpila garzónku
24/25, bola som však na VŠ
Vo veku 22 sme išli s priateľom do podnájmu. Tento rok sme si chceli brat hypotéku ale finančné nám to nevychádza (nemáme dosť našetrené a nechceme brať spotrebný úver).
Problem je v tom že aj keď priateľ dobre zarába, začal zarábať až po neúspešnom skončený VŠ (predtým nikdy nepracoval, nemal brigádu) čiže nemal nič ušetrené. A môj problém je, že mám nízky príjem (cca 650€/mesiac) s tým, že platím náklady za 2 domácnosti (našu - podnájom a 250€/mes matke).
30, ale od strednej som bola na intraku,potom vs intrak,podnajom, zahranicie
..akoze vzdy ked som sa vratila som isla domov ku nasim,ale od 15 som bola najdlhsie doma v kuse 7 mesiacov...a v 30 som si kupila byt.
26, vlastný byt, bez hypotéky, predtým 4 roky podnájom