Vedomosti o laickej prvej pomoci pri dusení dieťaťa - dotazník

majkastachova
18. mar 2021

Dobrý deň, Volám sa Mária Stachová, som študentkou 3. Ročníka v odbore Ošetrovateľstvo a chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť či by ste mi nepomohli a nevyplnili tento dotazník k mojej bakalárskej práci, ktorý je určený hlavne pre rodičov. Za Váš drahocenný čas a vyplnenie vopred Ďakujem 🙏🏽😊

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceXqr...

nairia
18. mar 2021

otazky c.1 a 11 mi pridu uplne rovnake a trosku ma rusia pri niektorych otazkach prave typy odpovedi "suhlasim"/"nesuhlasim"... napr.:
1. je vasou povinnostou zo zakona podat prvu pomoc? no ano, je, ALE!... takze uplne nesuhlasim s tymto tvrdenim, co zase nie je odpoved, ktora vyhodnoti moju vedomost o tejto problematike... pretoze podla tej skaly ponukanych odpovedi "uplne nesuhlasim" je vyrazny nesuhlas... aj ked ja by som povedala, ze s tym tvrdenim bud "(nie) uplne suhlasim"= nestotoznujem sa s nim na kompletku, alebo "vyrazne nesuhlasim"= vobec za ziadnych okolnosti nemyslim, ze zo zakona mam povinnost podat prvu pomoc.
2. "poculi ste uz o manevri/udere?" - ano/nie... preco suhlasim/nesuhlasim a este odstupnovane? bud som pocula, alebo som nepocula
3. detto pri "mate zaujem rozsirit si znalosti ohladom prvej pomoci?" - ano/nie (aj ked nevidim v dalsom smerovani dotaznika zmysel tejto otazky). tiez zbytocne skaly suhlasenia a nesuhlasenia, naco? chcem-nechcem

maximilie
18. mar 2021

@nairia presne nad tým som sa aj ja pozastavila
Ale z vlastnej skúsenosti viem ako skolitelia ,,(ne)pomahaju"
Tento dotazník mal podľa mňa najprv vidiet skolitel a schváliť to. Tak bud sa na to vykaslal, alebo neviem. V každom prípade je to podla mna vizitka školiteľa.

klip0
18. mar 2021

Vyplnene, ale suhlasim s prvym komentarom

nairia
19. mar 2021

@maximilie jo, akoze nie je uplne zly, len skor ta forma ma mierne iritovala. suhlasim s tym, ze vacsina skolitelov to len tak proforma odklepne a student trap sa. niekedy nie je na skodu smerovat toho cloveka, predsa nema tolko znalosti, rozhladu a skusenosti... nezavidim inak toto, som rada, ze uz tieto povinne jazdy nemusim robit... je fakt, ze dnes sa na to pozeram inak ako v casoch studentskych

majkastachova
autor
19. mar 2021

Ďakujem za Vaše postrehy som na tom rovnako ako vy nie som s tým na 100% stotoznena otázky som mala povôdne formulované inak no žiaľ nebolo mi odsúhlasené dotazník distribuovať v mojom pôvodnom zložení muselo som ho prerobiť asi na 5 krát. Moja školiteľka si želala, aby som použila Likertovú škálu tak som to tak urobila a s tým prišlo aj povolenie na distribúciu dotazníka medzi ľudí. Je to ťažké keďže bakalarku písať pomedzi to sa učiť na štátnice a ešte ťahať služby nemocnici som rada, že som sa s tým konečne po dvoch mesiac práce a stáleho prerábania konečne posunula. O mesiac mám termín odovzdania a ja na bakalarke stále práve ako na kostole. Ale ďakujem za každý postreh. 🙏🏽🙏🏽

nairia
19. mar 2021

@majkastachova skoda, ze to nemozes ukazat skolitelke 😂 ale verim, ze si rada, ze to mas z krku. drzim palce pri obhajobe aj na statniciach, vela sil 🍀 nie je to jednoduche takto robit X veci naraz, hlavne je, aby si to mala v ruke a uz s tym pokoj 😀

majkastachova
autor
20. mar 2021

@nairia tak tak hlavne to mat už všetko za sebou 😪 Ďakujem 😇