Ahojte.😅
Túto diskusiu zakladám, lebo sa mi dosť často stáva, že ma na ulici v meste oslovia ľudia, ktorí ma chcú vraj pozvať do ich cirkvi😄.. označila som si ich ako sektárov.. Každopádne, príde mi už čudné, ako z davu ľudí, ktorí prechádzajú okolo, oslovia práve mňa, alebo raz dokonca za mnou prišli, keď som sedela na lavičke v parku a čítala si. Bolo tam práve vtedy veľa ľudí, aj starých, ľudí osamote, aj v skupinkách.
Začala som premýšľať, čím to bude, že idú práve za mnou? Tým, že som mladá? Alebo pôsobim na nich nejako tak, ze by som sa dala nalomiť na tie ich keci? Proste ako vedia, za kým ísť a za kým neísť? Či len tak strielajú?😅
@januska12323 zabudla som dodať, že ide vždy o iných ľudí.
asi majú skúsenosť že podobný typ ako ty s nimi bude komunikovať, že budeš slušná a neodmietneš ich... mňa sa napríklad vždy pýtajú na cestu, nedávno sme stáli na autobusovej stanici asi 50ti a hádaj koho sa pýtali na bus 🙂 aj v zahraničí sa mi to stáva, že ma zastavia a pýtajú sa na cestu už mám z toho zábavu
Samozrejme že áno, starší osameli ľudia, ľudia ktorí sa v práci či v obchod niekomu zdoveria že sú osameli, alebo zažívajú niečo ťažké, týrané ženy, ….všetko ľahké ciele, ktoré hľadajú útechu
Casto idu uplne cielene po konkretnych ludoch. Jedna znama bola v dost osemetnej situacii, ked ju oslovili jehovisti. Vdaka manzelovi jej po rozvode ostali dlhy, zla financna situacia, dve deti a pomoc od rodiny tiez nehrozila. Oni to vsetko o nej mali zistene, vedeli presne, kolko penazi potrebuje. Ponukli sa, ze to za nu zaplatia.
Moja znama sa s nimi vzdy vedela pekne porozpravat, popytala sa na vselico, posocializovala a potom im vzdy povedala, ze dakuje za ponuky, ze ona ma uz svoje nabozenstvo :D. Vacsinou ju uz viac neoslovali ti isti.
takto na ulici vedia, nebudu oslovavat niekoho kto leti okolo, lebo nema cas, cize toho co vyzera v klude. A rovnako nebudu oslovovat babky/dedkov, ktori velakrat uz maju svoju vieru jasnu. U nas vzdy ludi v produktivnom veku, a aj mladych oslovuju, to su teraz ludia ovplyvnitelni, stresovani, maju sancu ak nahodou niekoho oslovia, ze ten bude mat nejaky problem, ktory si necha zdovodnit nejakou "vyssou mocou" (albeo ako to opisat)
Vraj naschval naháňajú mladé baby, lebo tie, keď presedčia, tak zas nalákajú kopu chlapov aj mladých, aj starých.
mám ten istý problém... tiež som terč pre ľudí čo sa pýtajú na cestu, alebo kde jej konkrétny obchod ale najmä ma radi oslovujú tí čo žobrú e...
Aj im poviem že mám 4 deti... tí sa len zasmejú a považujú to za dobrý vtip...
@simca06022011 mňa minule oslovili aj ponáhľajúcu sa a išli kúsok cesty so mnou. Položili mi otázku, či som v živote šťastná, keď bola moja odpoveď kladna došli argumenty a rozlúčili sa.Aspon viem čo na nich platí 😂
aj mna oslovuje kadekto (kym sa napyta na cestu, tomu vysvetlim) kazdeho z nich viem ich poslat tam kde patria a vypustam ich z hlavy
Stačí, že ich raz dôrazne nepošleš do teplých krajín a budú stále skúšať.