Večne štekajúci pes

skumavka
16. feb 2018

Ahojte dievčatá, idem sa sem poradiť, ake mame možnosti. Ide o situáciu, ktora nam uz pekne drasa nervy. Byvame v rodinnom dome. Sikmo oproti nam je uz nejaky cas neobyvany dom, predpokladam ze s nedoriesenym spoluvlastnictvom, do záhrady ktoreho si sucasni majitelia zadovazili psa. Chodia ho krmit, obcas ho vyvencia na ulici, ale v dome nebyvaju a tak je pes väčšinu casu sam. A tu je zrejme problém. Ten pes totiz neustále steká. A to fakt neustale. Den, noc. Je to velke plemeno, ma vyrazny hruby hlas, dokaze stekat niekolko hodin v kuse a potom par minut pauza a znovu. My mame tiez psika-fenku, nasa sa k nemu našťastie nepridava, je ticho. Toto vecne stekanie je skutocne na nervy. Nehovoriac o tom, ze najmensi mi spava v kociku na zahrade a tento stekot ho pravidelne trha zo spanku. Vadi to viacerym susedom, ale nevieme, ake mame moznosti. Jedna suseda uz tam opakovane volala mestsku policiu a informovala aj slobodu zvierat. Naprava vsak ziadna. S majitelmi, resp.tymi, co psa chodia vencit, sa velmi neda... Tak teda, babo rad! Vdaka za vase tipy.

nmonikaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nmonikaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
belllinka
16. feb 2018

@nmonikaa Chudák pes?? Skôr chudáci susedia...

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janci05
16. feb 2018

My sme riešili niečo podobné so sudeným psom na záhrade, resp. s majiteľmi nebola reč. Tiež prišli tak raz, dvakrát za týždeň dať jesť a vyvenčiť. Bola aj mestká polícia, ale nič. Tak susedia spísali petíciu aj s nami a šup s tým na Mestký úrad, kde si dotyčných a susedov predvolali a tam sa to riešilo. Našťastie pozemok predali a išli kade ľahšie.

nmonikaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nmonikaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yasmeena
16. feb 2018

my sme takto tyrani v panelaku...od 6.00 rano do hlbokej noci,7 dni v tyzdni uz rok...nepretrzite,cely den spoza steny silny stekot-ide o mohutnejsie plemeno,2 psy...takze chapem,co znamena mat z toho psycho stavy...a ked vidim,ako si kompetentni nedokazu rady...tiez by som bola vdacna za radu,i pravnicke poradenie...

lula313
16. feb 2018

Je to pes, tak steká, čo má kikirikat? Miesto toho, aby si sa snažila pomôcť tomu chudakovi, tak myslis na seba, si pekný príklad pre svoje decká. Dúfam, že tie nikdy neplacu a nerušia susedov.

yasmeena
16. feb 2018

@lula313 tak si to pod uzit,ked nemas moznost sa vyspat ani oddychnut,to je psycho teror...a vies co? my mame tiez psa-a je vychovany...a moje dieta nikdy nerobilo bordel,lebo je tiez vychovane...ludia by v byvani mali byt radeni do kategorii a kazdy medzi svojimi...a majitelia ako tito su dovodom,preco nepsickari nenevidia psov...skoda reci...

mirage
16. feb 2018

@lula313 ty mas doma v byte 2 mastifov a buldoga, smrad a chlpy - sudim podla urovne tvojho prispevku. Je rozdiel ked pes steka, lebo je pes. A ked steka 15 hodin non stop.

bykaterina
16. feb 2018

spojit sa s majitelmi, a ak nepomoze tak oznamit na urad, pripadne zavolaj na slobodu zvierat ak mas pocit ze je aj tyrany( kratka retaz, nedostatok jedla,..)

skumavka
autor
16. feb 2018

@lula313 ako sorry, ale kto ma zlutovanie s chudakom clovekom-dietatom, ktore si potrebuje pospať, lebo v noci toho vela kvoli chorobe, ci zubom nepospi, a kto ma zlutovanie so mnou ako matkou, co taktiez vycerpanim padam na hubu?! Uz som to tu v nejakej inej teme pisala, ze je tato doba pomylena, okrem ineho aj preto ze ludia davaju zvierata-psov na piedestál, niekedy i nad vlastne deti. A nie, nie som odporca psov, ako píšem vyssie, tiez mame fenku, ale nevystekava. Steka iba pri burke a to viem ze sa boji a tak ju okamzite pustim dnu do chodby, aj kvoli nej, aj z ohladuplnosti k susedom. Ale fakt, tazko pochopi ten, co to den co den nepreziva.

skumavka
autor
16. feb 2018

@bykaterina s majitelmi, resp. S tymi, co ho obcas pridu vyvencit, nie je rec, na retazi nie je, ma volny pohyb. Asi ozaj budeme musiet cez úrad...

bykaterina
16. feb 2018

@skumavka tak potom nahlasit na obec

victory7897
16. feb 2018

@skumavka ja keď nam tak pes vybrechaval v kuse oproti domu,normálne som mala myšlienky hodiť mu nejaky fras..milujem psov ale normalne som si o tretej rano predstavovala jak mu strelim do hlavy :'-(

belllinka
16. feb 2018

@nmonikaa To je super, tak mu chod robit spolocnost. A co ma s tym chudera zakladatelka temy, ze pes sa citi byt sam??? Ved toto je normalne psychoteror.
@lula313 Tebe by som dopriala rovno celú svorku psov rovno pod oknom do spálne!!!

lanczi
16. feb 2018

@skumavka Máš pravdu,skutočne pomylená doba,pre niektorých ludí je pes viac ako človek,za smrt psa by človeka aj do basy zavreli ale že denno denne tisíce zvierat skonči na bytúnku a zobrie koli našim bruchám je úplne v pohoooode! Tiež mám podobnú skúsenostnič sme s majitelom nevyriešili,nedá sa!

pininka
16. feb 2018

Zial to iste mame aj my,ale horsie je,ze susedia tam byvaju a tvaria sa ze nepocuju ako ich pes nielen ze steka,ale v jednom kuse zavija. Pritom musi mat nieco s hlasivkami,lebo to zneje akoby tam chovali morky. My mame dvoch psov, samozrejme aj oni stekaju,ale ak je to trocha dlhsie okamzite ich chodim upozornit, aj hocikedy v noci. Byvali casi ze som vecer s placom sedela pri malom, lebo nevedel zaspat pre ten stekot zavijanie. Druhemu synovi a dcerke to nastastie nevadi. Vrchol bol ked mi raz suseda povedala ze kolko stekal v noci nas pes. Proste ziadna sebakritika a my s muzom sme hlupi,ze sme ich neupozornovali od zaciatku a nechceli sme robit konflikty.

cecilia68
16. feb 2018

@skumavka Ten pes nemôže za to, že majiteľ je dement ☹ Treba to riešiť cez Miestny úrad, alebo kontaktovať najbližší útulok, oni vyhodnotia situáciu so starostom obce a teoreticky, aj za asistencie polície môžu psa odviesť😢

skumavka
autor
16. feb 2018

@victory7897 nechcela som to tu pisat, ale veru v noci ma uz tiez vselico napadá, aj extrémne riešenia a hlavne predstava toho ticha, co by tu konecne nastalo!

mircalla
16. feb 2018

@nmonikaa Chudak pes je jedna vec. Idioti majitelia, ktory tyranizuju aj psa aj susedov. Ja by som upozornila majitelov, ze je to neznezsitelne a ze to ohlasis
Mali sme podobny problem. Majitelia odisli, dokonca nechali x dni psa na retazi bez jedla a vody.

dominika6
16. feb 2018

@skumavka nenarobíš s tým nič..na našej ulici majú v každom jednom dome psa..psi štekajú jeden po druhom akonáhle ide niekto po ulici,kto sa im nepáči...opitý ujo, hárajúce sa fenky,pán na bicykli,atd atd atd..je to reťazová reakcia...a v noci detto...po ulici behajú mačky krížom krážom a psi sa idú zblázniť...je to na nervy...a čo mám teraz sa súdiť s celou ulicou? bývaš ne dedine.zmier sa s tým..žial niekomu vadí ranné pílenie dreva,inému zas kosenie trávy..

skumavka
autor
16. feb 2018

@belllinka veru, je to riadny teror.

lula313
16. feb 2018

@belllinka
@victory7897
@yasmeena
@mirage si prečítajte po sebe príspevky, dúfam, že všetky ste matky a chováte sa jak psychopatky, ktorá jedna by zabila psa, ďalšie prajú neviem, čo zlého cloveku za jeho názor. Vy mate byt vzor pre svoje deti? Čo z nich vyrastie, keď vyrastajú v prostredí takýchto zlých zatrpknutych ľudí?
Ja sa na problem pozeram ako matka aj ako psickar a sorry, ale nebudem klásť dieťa na piedestál, je to rovnako živa bytosť ako
Ten chudak pes a nebudem sa na svoje a cudzie deti pozerať cez ruzove okuliare, keď viem, že plačúce dieťa je 100x otravnejsie ako štekajúci pes, pritom obaja pes, či dieťa stekotom, či plačom dávajú najavo svoju nespokojnosť.

@skumavka ja mám zľutovanie, sama píšeš, že sa v noci dieťa nevyspalo kvôli zubom, predpokladám, že tíško nelezalo, ale tiež plakalo, tiež mohlo susedov rušiť a nikto tá nejde nahlásiť na socialku. Hľadaj spôsoby, dieťa zavri do izby, kde je najmenej hluku, ktorý sa šíri vzdy nejakým smerom, čiže ho nie je počuť všade rovnako a pozatváraj okna. Dieťa nemusis vyvriet na verande, ale vezmi ho pokocikovat sa tam, kde je ticho. Psovi sa môžete začať venovat, chodit mu hádzať loptičku, kúpiť mu bravčové uši alebo parohy, ktoré bude hodiny obhrýzať a bude ticho.. kto chce, hľadá spôsoby a kto nie, hľadá dôvody.. ale v tomto príbehu za najkratší koniec ťahá ten chudak pes.

mircalla
16. feb 2018

@lula313 To myslis vazne, co jej radis? je podla teba normalne zavriet niekam psa a nechat do tam sameho? Chyba je v majitelovi. Treba to riesit tam a nie hadzat psovi lopticku. Ci ma mu v noci ist dat bravcove usi?
Neverim vlastnym ociam. Samozrejme chudak pes, ale idiot clovek, co ho tam necha

skumavka
autor
16. feb 2018

@dominika6 nebyvam na dedine. Psov je tu na ulici zopár, stane sa obcas, ale ozaj vynimocne, ze sa ozvu viaceri naraz, respza sebou. Ale len tento jeden steka skoro nonstop. To sa proste neda nepočuť. A to je teraz zima, v noci zatvorené okna a aj tak ten hromovy stekot počuť, co bude v lete, netuším

victory7897
16. feb 2018

@lula313 daj sa liečiť ..a potom vypýtaj od zakladatelky adresu a choď hádzať tomu psovi ty loptičky a kupuj mu bravčové uši :D :D

dominika6
16. feb 2018

@skumavka vravím u nás je na jednej ulici 30 psov..čiže presne človek vie ked sa niekto/niečo blízi najbližších 500m..oni sú jedine ticho vtedy ked vonku leje...vtedy sú všetky schované a je klud..ale nenarobíme s tým veru nič..nevyspíme sa ani my a psi sú zas na stráženie...je to 1:1