Veci po deťoch v rodine

25. jún 2024

Zienky, som najstarsia z generacie v rodine. Mam 2 deti a ziadne dalsie neplanujem. Zacinam pomaly riesit co s vecami po detoch a rada by som pocula ako by ste sa zachovali vy. Mam 4 dalsie sesternice do 5 rokov (28 a vyssie), vsetky maju relativne vazne vztahy, dve svadby na spadnutie.

Odkladali by ste veci pre ne, alebo by ste ich posunuli kamaratkam pripdne predali na nete?

Ide mi o to, ze je v tom dost penazi, necakam ze zarobim a teda sa mi nechce niekomu dat kompletnu vybavu na niekolko rokov len tak za hubicku. Zase na druhej strane si hovorim ze su to sesternice a mame dobre vztahy.

butterflyeffect
25. jún 2024

Predala by som pripadne posunula niekomu kto ma aktualne. Mne sestra po synovi teraz chce dat veci a sa na mna uraza, ze odkladala a ja tie veci nechcem-my budeme mat dievca a jej maly ma 12 rokov, neviem jej vysvetlit ze nechcem veci co stali 12 rokov v pivnici

777januska777
25. jún 2024

Myslím si, ze je to veľmi individuálne, ja som za odloženie a darovanie, keďže mam k tým veciam vzťah. Celkovo ja napriklad nerada čokoľvek predávam, radšej darujem.
Ale zas sú ľudia čo radšej predaju a peniaze využijú inde. A je to podľa mňa také praktickejšie a logickejsie riešenie.

deti95060810
25. jún 2024

ako dlho skladuješ veci? lebo ja mám pomerne väčší vek. rozdiel medzi prvými dvoma deťmi a bola som dosť nemilo prekvapená keď som po pár rokoch veci vytiahla... poniektoré išli rovno do koša.
ale ak sú Ok, aj tak by som ich predala, darovala, posunula ... nečakala na sesternice.

blondinka95
25. jún 2024

Skus zavesiť veci ktoré sa ľahko predaju ( lindex a iné popularne znacky). Všetko aj tak nepredas pokiaľ nedáš lacné balíky, je toho kvantum všade. Zvyšné niekomu posun

majlo1234
25. jún 2024

Ja chcem nechat “dobre” rozumej osvedcene veci sestre, pokial bude nejaka perspektiva, ze coskoro bude mat deti. Kopec drahych hraciek sme napriklad aj tak dostali od nasich, takze by som to rada nechala v rodine. Ale pokial deti nebudu, zbavim sa tych veci, pretoze ich nemam kde skladovat

ms_green
25. jún 2024

Ja si myslím, že je to zbytočné doma skladovať a predala by som to. Keby niektorá už bola tehotná, tak by som niečo overené nechala ale kým otehotnie bude sa ti to váľať doma. Teraz je toho všade kopa, plus teda, nevieš, či by to vôbec chceli.
Ja som zo sestier najmladšia, keď sa mi narodilo dieťa, sestry už deti mali a mňa to veľmi rýchlo prestalo baviť byť "smetný kôš" na veci, ktoré sa mi ani nepáčili a nechcela som ich. Takže podľa mňa zbytočne budeš všetko odkladať.

vkatush
25. jún 2024

Ja mám veci len cca rok staré (malý má 1.5) a posúvam už, neskladujem. Sama by som nechcela také, čo dlho stoja.
Drahšie chcem predať aspoň za nejaké drobné (vajíčko, sedačka, kočík, nejaké drahšie hračky a príslušenstvo), ale ak by mi nejaká kamoška alebo z rodiny napísali, že by chceli, potrebujú, v pohode by som im dala len tak.
Aj dnes som niesla nejaké veci sesterke. Ona si pozrela na nete, koľko to cca stojí (niečo vyše 100) a chcela mi dať peniaze. Alebo kamoške nesiem o chvíľu monitor dychu, ten tiež stál nejakú stovku. Ale posúvam zadarmo.
Pri takýchto veciach (bejby veci) na rodine a kamošoch nezarábam.

mima1608
25. jún 2024

Posuň ďalej - predaj a daruj takým, čo majú aktuálne malé deti. Ja mám ročnú dcéru, sestra sa mi pred pol rokom vydala a nechávajú "voľný priebeh" no neodkladam jej. Čo je sprané, žmolkové, alebo má fľaky nesiem buď do Humany, niečo rovno do koša a zvyšok posúvam ďalej, drahšie veci predávam (zarobiť sa na tom ale naozaj nedá, vráti sa pár šušňov). Ono tie veci keď aj dlho stoja, tak už potom nie sú ok. Aspoň ja osobne by som také odstate veci nechcela, najmä keď v obchodoch a bazároch je toho kvantum za facku.

pralinka86
25. jún 2024

Veci starsie ako 2-3 r sa neoplatí skladovat...
Ak aj tvoje veci boli drahe, uz teraz ak sa ti podari predat, tak za minimum penazi. Vsetkeho je vsade vela. Velmi to straca na hodnote. Ideal ak najdes kohosi komu mozes hned posuvat veci alebo postupne ako rastu deti. Ale skladovat fakt nema zmysel

autor
25. jún 2024

Starsi ma rok a pol a mladsi 3m, takze veci to nie su stare, pride mi ale ze takeho oblecenia sa ani neda zbavit uz. Resp predavanie je nekonecne, spekulanti sami a je toho milion na nete. Ale zase ani jedna este nie je tehotna takze by to minimalne rok stalo.

bucko555
25. jún 2024

Ja som tak po malej všetko predala a za peniaze som jej kúpila veľkú posteľ aj s madracom

amy2807
25. jún 2024

ja som sesternici posunula tasku veci po malej a 90% z toho oblecenia, ( mimichodom krasne veci z lindexu, HMka a podobne takmer nenosene) skoncili v smetnom kosi..ja som sa rozhodla ze uz nikomu nic davat nebudem, odteraz len predavam..

janinah
25. jún 2024

U nas veci koluju komu aktuálne treba,koluju po rodine aj po kamaratkach.Nikto neskladuje čo ked...Minule som na vnučke uvidela ešte dcerinu súpravku,ktorú dcéra nosila pred 30 rokmi,supravka pochodila netuším kade a stále je schopná nositelná.Daj /daruj/ a bude ti dané..hovorila moja mamka a veru že to platí.

jumama
25. jún 2024

Vies co, popredaj si to. Rodiny s babami nemaju penazi na zvys a nie su povinne svoje veci nechavat na dedenie. Oblecka je mrte, a to tiez ak stoji v skrini, tak nietore veci casom nie su dobre - hlavne ak to obsahuje nejake gumky v pase a podobne, to sa zvykne rozleptat a take uz nik nechce. Ak predas tu na koni ako velky balik, aspon z toho nieco budes mat - baliky sa mi vzdy predali.

Ja som sa citila takto blbo, ked ma svokra prinutila po muzovej sesternici si kupovat. Sice kvalitne veci, ale nemuseli byt uplne v mojom style. A to este bola na tom sranda, ze to ofrflala sama svokra, pretoze napr. autosedacku pri narodeni baba darovala sesternici ona. Svokra nam kupili kocik a ked sme ho uz nepotrebovali dali sme ku nim do pivnice, lebo my v baraku pivnicu nemame. Nepredali sme ho, hoc to bol dar. Muzova sestra potom vsetko dedila. Len ja som si ale napriklad dovolila tu autosedacku alebo jedalensku stolicku, co sme si kupili od sesternice predat dalej a to sa svokre nelubilo, ze preco. A mna to v tej chvili nenapadlo, ze na co to skladovat,ked nam uz nesluzi, predala som za zlomkove ceny vsetko... Svagrina mala az s odstupom 5 r od nas dieta, tu sedacku by ani nechcela, v tom case uz bola zastarala, aj ked stale dobra, ale chceli inu. Posunuli sme dalej vela veci po nasej, postielku, baldachyn, odrazadla, bicykle, kresielko hojdacie a podobne, co sme tiez dostali ako dary a mohla som si s tym teda teoreticky robit co by som chcela. Ale akoby ked to bolo od svokry, vedela som, ze ona rata, ze to bude na dedenie, ze to nie je len pre nas dar 🙂

lavender94
25. jún 2024

Podľa mňa je lepšie posunúť teraz. Bohvie kedy a či vôbec budú mať sesternice deti. A či vôbec budú chcieť použité. Za ten čas sa zmení móda, alebo sa netrafíš do vkusu, rozne prísluško bude možno lepšie, praktickejšie. Ďalšia vec je, že to ostarne, nemusí to už mať pôvodnú kvalitu. Za mňa lepšie posunúť teraz ako čakať.

srdeenko19
25. jún 2024

Ja som neskladovala nič, len pár srdcoviek som si odložila. Chceli sme medzi deťmi väčší vekový rozdiel a nevidela som zmysel to odkladať na neviem koľko rokov. Všetko som predala tu, na bazariku. A teraz mam druhe bábätko a nakúpila som si sama, to, čo sa mi páčilo. Postupne, cele tehotenstvo. A nebudem opäť nič odkladať, maminky si to radi kúpia pre svoje deti, keďže to sú veci v top stave.
Ja nevidím v tom odkladani žiaden zmysel.

olivia1425
25. jún 2024

Drahe veci ktore by som predala len pod cenu davam bratrancovej dcere, obycajne pekne veci predavam, veci kde je nejaky fliacik davam romom do osad.
Tak isto s hrackami aj nasim oblecenim

autor
25. jún 2024

Dakujem za vsetky nazory. Mate pravdu. Mama furt ma reci ako je to dobre a nic tym veciam nie je takze asi to bude nejaku dobu komentovat ale ved ani sesternice nie su odkazane na oblecko po mojich detoch.

skeblicka777
25. jún 2024

Ja ti poviem z niekoľkoročných skúseností, že neskladuj nič, hlavne nie oblečenie. Po istom čase začne žltnúť a potom to použiješ Max na handry. Môžeš to skladovať akokoľvek.

andrejka1974
25. jún 2024

Spýtala by som sa či niečo budú chcieť a keď nie skúsim predať ale to je ťažké často ja po najmladšej dávam do dss kde mi chodí najmladšia sú tam deti autisti ale aj telesne postihnuté tak to tam využijú a oni mi zase dajú veľa veci pre moju takže je to výmenný obchod a vermi je to tak lepšie aj mne veľa ľudí darovalo oblečenie aj cudzí tiež boli radi že sa toho zbavili a peniaze mi za to nestoja keď môžem pomôcť iným

subartic
25. jún 2024

Ja som všetky veci po poslednom synovi ktorý bol po dievčatách narodený, takže nededil posúvala sesternici , nič som za to nechcela , celé balíky. Zároveň som povedal preber si , nechaj si čo chceš a čo potrebuješ , ostatné daruj vyhoď alebo urob s tým čo chceš. Vždy keď som nutne potrebovala postrážiť syna a ona mohla nikdy mi nepovedala nie a párkrát sa stalo že to bol aj celý deň .

snowflakenel
25. jún 2024

Ja som po dcere veci rozdala kamoskam. Nemala som komu darovat, my.sme neplanovali, ani sme dlho po prvom dietati deti mat nemohli. No po 10 roloch som aj,tak otehotnela, teraz si tie kamosky ani len nespomenu, ze mali odo mna kvalitnu vybavicku v top stave....
Cize urcite odkladaj. Aspon Bundy, softshellky, mikiny, kvalitnejsie veci, kvalitnu obuv.

dzejny656
25. jún 2024

Ja rada darujem veci, takže ja som všetko darovala kamarátkam. Mne to nevadilo že ja som si všetko kupovala a oni to dostali hotové.

amelie2017
25. jún 2024

Ja som vacsinu darovala, par vacsich veci ako bicykel, babybjorn, stolicku na prikrmy predala ( ale len preto, ze zijem v zahranici) inak by som to nechala segre. Odlozila som len nosice, termosky,par najkrajsich kuskov oblecenia, zimne overaly- tie moje deti pouzili tak 4 krat..to som jej teraz posunula..ta manduca ma sice 6 rokov, ale je ako nova.

babulkomale
25. jún 2024

@pralinka86 mne sa oplatilo, mladsi ponosil na doma a na dvor, kupovala som nove take "slavnostnejsie" veci.
Nic tomu nebolo.

katka700
25. jún 2024

Najprv zisti či vôbec budú chcieť veci po tvojich deťoch lebo sú ľudia čo nechcú nosené. Ak chcú nech si po veci z času na čas prídu, aby sa ti nestalo že budeš mať doma 3 mechy ktoré po rokoch nikto nebude chcieť.

lenik98
25. jún 2024

Syn ma 14mesiacov a od narodenia odkladam pre pripadne druhe babo ktore urcite chceme. No vekovy rozdiel max 3 roky chceme takze si myslim ze zas tak sa to neznici skladovanim. Samozrejme vytahane, pofarbene, flakate som vyhodila do kosa. Ale do velkosti 80 som mohla odlozit v pohode vsetko lebo tie veci su ako nove. Keby som druhe babo nechcela v blizkej buducnosti, tak tiez nemam nikoho v okoli kto by zuzitkoval 🤷 takze neviem co by som robila. Asi darovala cele vreco

zorkahorka
25. jún 2024

Co sa da, predaj, zvysok potom das im. Nemozes mat doma tolko vriec veci

zuzuliatko18
26. jún 2024

A sesternice budu mat zaujem o vecicky? Lebo ja som nieco posunula, ako odsavacku, Avent mixer, par veci. Ale o vela veci nemal nik zaujem. Takze pred odkladanim veci by som si aj toto zistila.
Druha vec je, ze ci mas kde veci skladovat, lebo AK Este ziadna sesternica nie je tehotna, nevies kedy pripadne dieta budu mat