Ahojte, neviem či mi tu niekto bude vedieť poradiť, ale kamarátka príde na slávnostnú večeru (narodeniny) a zaujímalo by ma, čo by ste uvarili. Hlavne nič mastné, kde sa používa veľa oleja alebo tak. Ďakujem, máte to u mňa 🙂
alebo vegeratianske spagety bolognese 🙂 so sojou
@meluela same skvele napady 👍
@sophinka17 tak som byvala vegetarianka takze vela veci varim takych pokial mi to doma velmi neofrflu ... a musim sa snazit aby to bolo chutne, len tak hocico mi neprejde 😀
@meluela ja som vegetarianka a kazdy vecer dumam Co varit 🙂 teraz si mi dala inspiracie min. na tyzden 🙂
@stojkamarcel1
kuskus so zeleninou..
sparis kuskus (napr. v zeleninovom vyvare), das olivovy olej, citron, pridas sol korenie, udena cervena paprika, rasca a pomiesas..
postupne do toho zamiesas na jemno posekane bylinky (petrzlenova vnat, pazitka) a zeleninu (jarnu cibulku, uhorku, rajciny). podavas bud ako prilohu alebo uplne v pohode ako hlavne jedlo..
dobre jedlo nemusi byt komplikovane, osobne by som sa vyvaroval vegetarianskych verzii znamych jedal... nie je dovod, bezmasite jedla su rovnako dobre ako tie masite, netreba sa na nic hrat
zapekaný karfiol, brokolica, zeleninové lasagne, alebo iné zapekané cestoviny s bylinkami,
ďakujem všetkým za tipy....budem skúšať aj ja....
@stojkamarcel1 ak sú tieto jedlá pre teba privelký kulinársky výkon tak jej upeč rybu na masle s bylinkami a varené alebo opečené zemiaky,parenú zeleninu...jednoduché...
...niesme v mišelinskej kuchyni hádam..
@deti95060810 Vela stastia pri vareni, snad sa ti jedlo pre kamaratku vydari 🙂😉
Koľko vecí sa dá na tomto pokaziť? :D Ale asi to vidím na ten falafel v prášku no...možno raz :D http://www.activebeauty.sk/sk/recept-sosovicova...
@dominika6 ryby neje tiež :|
Ale ďakujem všetkým 🙂 Nečakala som toľko odpovedí fakt <3
@stojkamarcel1 tal prilohu zje taku,ako vy a a k tomu mozes spravit nejaku grilovanu zeleninu..s tofu.. Alebo kupit sojove maso a ak budzs ty robit pre vas nejake dusene maso,tak rovnako sa da prioravit aj to sojove maso.
Ja mavam veceru suchu a vzdy som sa vedela predtravovat aj tam,kde maso podavali.. Ale na obedy si robievam vela zeleniny,hlivu,no kedze som pescotarianka,tak jedavam.aj ryby..
Dost casto robievam i rozne krokety,napr.dnes sme mali ovsenno-sosovicne (z cervenej sosovice), k tomu ako priloha pseno a zelenina...
ku nam v sobotu pridu polo vegetariani a vypytali si grilovany camembert, zemiak. kasa a zeleninovy salat/zapekana zelenina...
@stojkamarcel1 tak nije vegetarian ale vegan to je iné..
alebo spenatovo syrovu roladu ...
Tofu podusiť namiesto kuracieho soté a k tomu wok zelenina, príloha ryža..
@coryex tak to som si len tak vmyslela.. Uvarila cervenu sosovicu.na panvicu dala.nadrobno pokrajanu cibulku,na to dala prebrate a preplachnute ovsenne vlockytrochu teda osmahla aj tie . Cele to zmiesala,samozrejme ochutila sol,mozes bylinky a dat vajce, spaldovu muku. Obalit v struhanke,ja som v spaldovych otrubach a vyprazila som to. Boli velmi dobre,aj mame chutili.
Môžeš jej kľudne nejakú krémovú zeleninovú polienku urobiť a nejaké cestoviny s čerstvou zeleninou a nejakou omáčkou 🙂
Pôvodne som nevedela čo navariť, teraz si neviem vybrať :D
@stojkamarcel1 grilovany spiz tofu-zelenina. Na spajlu napichas tofu na kocky s paprikou, cuketou, cibulou atd. Posypes grilovacim korenim a ugrilujes. Cesnakovy dresing
@stojkamarcel1 inak my milujeme ( a to deti a muz jedia maso) aj pecene cviklove balicky: Cviklu na kocky, dost cesnaku,ochutis octom,olejom,rascou a solou,niekto dava i bylinky. Zmiesas a davas take primerane kopky na alobal,spravis takr batozky z toho a pecies v trube.na cca 210 asi hodinu..
A mame radi aj vyprazany zeler 🙂
A skvela a oblubena je u nas i cakanka a zapekany fenikel,to mam.recepty z francuzskej kucharky zas.
Toto je nebezpečná téma, sa mi slinky len tak zbiehajú 😍
Prosím, venujte chvíľku vášho času vyplneniu dotazníka na tému: motivačné a demotivačné faktory na pracovisku..... prosím iba zamestnaní .... ĎAKUJEM 🙂 phttps://www.survio.com/survey/d/I3L5M9B8I3A1P9Q7R
Ja mám veľmi rada pečenú zeleninu a šampióny, dávam zeler, mrkvu, tekvicu hokaido, červenú repu a zemiaky, všetko to nakrájam na hranolky, dám na plech, soľ, olivový olej a do trúby. Je to dobré ako príloha ale ja to mám rada aj také samotné.
@stojkamarcel1 asi by som hladala nieco podobne ako maju ostatni, aspon prilohy rovnake
super su indicke jedla .. napr. cicerovy chana dhal
- v dmku teraz maju perfektny felafel v prasku .. k tomu pecene zemiaky a domaci jogurtovy dressing (ak konzumuje mliecne vyrobky) ..
- nejaka zapekana zelenina (baklazan, cukina)
- pekne pripravena cestovina (susene rajciny, cherry paradajky, cesnak, bazalka, sampiony
- vegetarianske lasagne (so zeleninou alebo hubami), salat
- pecena tekvica, cervena repa, zemiaky (sol, oliv. olej), domaci dressing