Pekný podvečer, chcela by som sa opýtať, máte niekto skúsenosť, kedy ostalo včelie žihadlo v tele?
Na dovolenke má bodla včela 🐝, zdalo sa mi, že som to žihadlo vybrala, v tej panike to na 100% neviem. Ešte nikdy ma nebodlá a bola som v šoku, vždy som sa toho bála.
6 dní po tomto uštipnutí mi ostal veľký červený fľak na ruke a malička bodka po uštipnutí. Čakala som, že to zmizne po 3 dňoch, no len to začalo viac svrbieť.
Teraz už to nesvrbi a nijako sa nemení, je to trochu teplé o veľkosti dlane. V prípade, že tam ostalo žihadlo, aké sú rizika?
Veľmi pekne vopred ďakujem.
Doporučujem natrieť octanovou masťou alebo najlepšie švedskymi kvapkami
.
@hdpe Ďakujem, za odpoveď. 🙂 áno, bol tam zapichnuty taký akoby vačok s tým jedom a žihadlo, tak to som ihneď dala preč, len si nie som istá tým žihadlom, no nič nevidno na ruke. No je to červené, keď je to trochu na slnku hneď to svrbí, tak tomu sa vyhybam, zbytočne nedrazdim. No ostal ten fľak a neviem čo s ním 🙂
Octanovu masť som odmietala, už pri bodnutí, nemusím tú vôňu 😖. No ak to pomôže, snáď to nejako rozdycham 😂
Je to normálna reakcia po uštipnutí. Ak by žihadlo ostalo bolo by to vidieť. Väčšinou sa včele spolu so žihadlom odtrhne kus zadočku aj s vnútornosťami. Preto umrie.