Ahojte všetci, 🙂
Určite tu už na túto tému niečo je, ale aj tak by som rada poznala ďalšie názory ohľadom učenia sa šoférovať.. Začala som robiť autoskolu teraz vo "vyššom veku" ako je bežné (30).
Zatiaľ mam za sebou len pár prvých jázd a cvicisko... Spomeniete si na vase začiatky? Totiž mam pocit ze sa nedokážem sústrediť na všetko naraz, stále rozmýšľam co robiť s autom a pritom mi značky unikajú🤦♀️🤦♀️😂instruktor ma len opravuje a pinda co robím zle, aj keď samozrejme nečakám že to budem vedieť hneď ale potrebujem vedieť ze aj ostatní sa potrápili 🤦♀️😁 mam za sebou tri jazdy v premávke..
Kedy a vám zautomatizovali pohyby a začali ste lepšie vnímať všetko ostatné?
Verím ze sa to naučím ale teraz mi to príde nemožné 😃
@alena2798 ja mam tiež fajn inštruktora, len ako vravím zatiaľ ešte nie som taká koordinovana, stále ma moc zamestnáva auto a keby mi nehovoril ci mam prednosť tak to už by bolo namna moc 😂 (prosím neukamenujte ma, nie som neschopná len potrebujem podporiť😁) ozaj verím ze do toho prídem a budem to robiť automaticky. 🙏
Jasné, že každý sa potápi - môj 17 ročný syn je na tom tak isto ako ty - tiež toľko jázd, také isté pocity... Ja som robila vodičák pred 30 rokmi (to sú roky!). Učiteľ autoškoly bol známy, s ktorým som s tykala - s výnimkou naštartovaného motora 🙂 (vtedy sme si vykali). Pamätám doteraz miesto, kde som si to chcela šinúť do protismeru - vtedy mi aj zahrešil, samozrejme vykajúc mi 🙂. Za tie roky som najazdila niekoľko sto tis. km bez toho, aby som niekomu druhému spôsobila akúkoľvek ujmu (ťuk-ťuk...). Neboj, s pribúdajúcimi kilometrami získaš čoraz väčšiu prax, rutinu...bude to čoraz lepšie. Len sa nedaj znechutiť. Naučiť sa ovládať auto sa dá iba jazdením... Prajem kopec km bez nehody a nech ťa to baví 🙂!
Ja mám o dekádu viac a vodičák som urobila teraz v pondelok, teda skúšky 🙂 Nebudem klamať, šlo to ťažko, stálo ma to kopu času aj peňazí, lebo po neúspešnej skúške som si dokúpila ešte hodiny navyše (jazdenie s rodinou mimo mesto je super na naučenie sa ovládania auta, lenže nič, naozaj NIČ sa nevyrovná jazdeniu v meste s inštruktorom. Takže moja rada - daj si čas, nesiľ to, nemusíš ísť na skúšky hneď po ukončení povinných jázd a ak to nepôjde podľa predstáv, tak si dokúp hodiny. Pôjde to, len treba byť trpezlivý (mala som chvíle, kedy som tomu už neverila 😉) .
jazdiť, jazdiť, jazdiť... nič iné nepomáha či už máš 18 alebo 30, to je jedno.
Ja som sa naucila jazdiť az po autoškole ked som proste musela jazdiť. Žiaľ nijak inak ako skusenostami a praxou sa clovek nenauci. Osobne si vsak myslim ze by sa malo trosku viac trenovat na trenazeri a osvojit si najprv to ovladanie auta, skoordinovat ruky nohy a tak ist na cestu a riešiť značky a autá. Pretoze potom zbytocne ludia b autoskole idu 30km/h lebo ledva zvladaju ovladat spojku a sustredia sa nato aby spravnr zaradili a robili ukony nohou a volantom a nie este sledovat situaciu a znacky 🤷♀️
@ivetz
@choco6
@zuzanka.zuzu
@cairka
Ďakujem vam za milé slová, naozaj to teraz potrebujem čítať lebo mam pocit ze nikto nieje horší odomna 😃 aj keď možno mi to ani tak zle nešlo, len stále strašne premýšľam nad tým co robím, zato ma ofrflal aj instruktor že kým urobím co treba tak aj zakrutu prejdeme 🤦♀️😃 no ale ja sa snažím spraviť to bez chyby, zatiaľ mi to však nejde len tak prirodzene zo zvyku.. 😃
Mna autoskola naucila len teoriu, jazdit vobec. Naucila som sa jazdit az na aute s automat. prevodovkou. Parkovat som sa naucila podla youtubu. Nikdy som nemala nehodu chvalabohu.
Ahoj, aj ja teraz robím vodičák, mám 25 r. 🙂 nemyslím si, že to nie je nič bežné robiť VP aj vo vyššom veku, v našej autoškole sú dokonca aj muži nad 40r., ktorý si robia vodičák. 🙂
Ja mám za sebou ešte len 8 jazdu a teda žijem vo veľkom meste, je to občas náročné, hlavne ak mám prechádzať križovatku, kde je dvojprúdovka + električka... 🙂
mám predtým rešpekt, ale baví ma to, už som sa aj dala do pohody, že jazdím primerane a ak niekomu vadí, že mi napr. zdochne auto (hlavne pri rozbehu do kopca), tak sa snažím nič si z toho nerobiť, veď sa učím 🙂
mňa značky a križovatky nestresujú, ale najmä rozbeh do kopca... a ešte ak odbočujem a mám si už v križovatke zaradiť 2ku, jednou rukou držať volant... :D
určite nemaj v hlave to, že ti to ide zle - učíš sa 🙂 mne veľmi pomáha v aute sa uvoľniť, upokojiť, povedať si že o nič nejde - je tam predsa inštruktor... minule mi vletel chalan na kolobežke do cesty, to som sa naozaj zľakla, ani sa nepozrel, či idú autá a vyletel na nej... :/
ale vždy si poviem, že je tam on, snažím sa si tú jazdu v rámci možností užiť, nepanikáriť aj keď napr. stojím na križovatke - v kľude, s rozvahou, tie autá vidia, že si autoškola a čo, ja som minule dlho čakala na križovatke, nevedela som prejsť, išlo veľa áut, no vážne to nešlo, aj inštruktor mi povedal, nech radšej ešte nejdem... ak aj niekto na mňa nadáva, tak si poviem, aspoň že to nepočujem :D
moja najväčšia motivácia je to, že ak všetko zvládnem, pôjdem na výlet autom (aj tam, kde je ťažšie sa dostať vlakom/busom) a že uvidím môjho otca, že je na mňa hrdý 🙂 vždy chcel, aby sme mali vodičák, ale nechal to na nás, kedy si ho urobíme 🙂
Ja patrím do kategórie robím si vodičák ako matka po 30 tke...ach jaj mám za sebou 3 jazdu ...je to náročné...všetko zladiť, mám z toho neskutočný stres, mimo mesta je to v celku v pohode, v meste ako by som bola v tranze....ach jaj snáď to zvládnem
Je to uplne normalne. Ja som si robila vodicak v 18tich. 32 rokov som nesedela za volantom, teraz som si kupila auto a zo zaciatku som mala podobne pocity ako ty. V panike som dupala na pedale, akoby som skakala odzemok, v pohode si mylila brzdu s plynom a na ceste zbierala sipky. Ale lepsi sa to. Koordinacia noh aj ruk nabieha, tak sa tesim.
@anonym0001
@renab
@beruska184
@emm_i
Jeej ani neviete ako ma vaše odpovede potešili, potrebovala som nabrať ďalšiu odvahu do toho celého 🙏 beriem to tak ze som iba na začiatku, a keby som si ani na konci nebola istá tak kondičné jazdy to istia 😃
Nikto učený z neba nespadol, držím vám všetkým palce ktoré ste písali ze ste na tom podobne, nech vám to ide lepšie a lepšie 😊
@emm_i ešte som ti zabudla napísať, mne ani tak nerobí problém rozbeh do kopca ale to podradovanie počas predchádzania križovatkou, to je pre mňa tiež hrôza a des 😃 to je skratka o tej koordinácii, musíme si to len zvyknúť a robiť to doslova podvedome... Chce to čas 😃🙏
Neboj, to das. Postupne to nabehne. Ja som sa dnes sama odvazila do obchodu. Boli to nervy, ale dala som to. Doma potom kilo cokolady, teraz mi je zle, ale navzdam sa. Drzim palce aj tebe.
@renab 😁 vďaka 🙏❤️
Inak moja dcera ma 30 a este ju to len caka. Stredny syn robil v 28 rokoch a najmladsi bude mat 18 a uz vodicsky ukoncil a uci mna 😁
@renab ja si robim teraz pri 2 deťoch a už to beriem veľmi zodpovedne... Ľutujem ze som sa nato nedala skôr, teraz už moc premýšľam, možno v 18 by som bola odvážnejšia 😃
U nej rozhodla az tuzba po psovi. A kedze v Spanielsku moze byt pes v autobuse len v kufri, tak potrebuje auto. Tak uvidime, ako to tam da...
Ja som sa po prvej jazde v aute rozrevala 🤦Inštruktora som mala nervaka. Čo jazda, to po mne hulakal....Ale tak zvládli sme to a to je hlavné
Ja som robila vodicak pred 2 rokmi, ked som mala 30. Nikdy sme doma auto nemali. Mala som super instruktora, takze aj to zavazi. Po skuskach sme hned kupili auto a jazdili, jazdili, jazdili... Mna soferovanie bavi. Neboj, vsetko sa naucis. Ale urcite treba jazdit. Moj muz si tiez robil vodiacak az v 32ke, tiez nikdy doma auto nemali a teraz jazdi alo drak. Aj ked ja lepsie😀😀😀