Vaše preferencie pri kúpe auta

12. feb 2023

Mám možnosť kúpiť auto- staré r.v. 2003.
Po motorickej stránke pôsobí byť super, všetko šľapalo bezproblémov, auto má za sebou aj väčší servis cca rok dozadu. No interiér je v hroznom stave. Špinavé látky, ošúchané, doškriabané dvere, zlomené plasty, zlomené otváranie kaslíku- kaslík sa nedá zavrieť…. Čo na nás zapôsobilo zle a zostali sme sklamaní. Preto stále zvažujeme kúpu.
Aké sú vaše požiadavky na auto? Radšej zvoliť lepší interiér? Alebo hľadieť na motorickú stránku vozidla?

nelca84
12. feb 2023

No hlavne by som nekupovala 20-rocne auto. Bude to pozierac penazi.

gemerka17
12. feb 2023

Osobne by som neverila, že po technickej stránke je super, keď interiér je v hroznom stave. To ho pouzivalo tucet opíc? Taktiež predpokladám, že kupujete auto za pár šupov, čiže fakt veľa od toho nečakaj.

dadka_bb
12. feb 2023

No jedine ak je to mercedes 🤭... interier vycistis. Ja mam 2004 medak maly a motoricky je ze topka.ale zas ja mam aj interier cistucky.
Muza som uz zdrbala ked pozeral 2013 auto ze je to 10 rocny šit. Nech nekupuje 🤣.je to individualne

lenuska9999
12. feb 2023

U mňa je prvoradá bezpečnosť. Čiže pozerám na crash testy a hodnotenie auta- koľko hviezdiciek získalo v ochrane pasažierov atď. Nesadla by som s dvoma deťmi do fabie a nešla na výlet po diaľnici. Takže odporúčam zvážiť auto hlavne po tejto stránke. A ako vyzerá z vnutra je pre mňa tiež dôležité. Človek sa chce cítiť v aute tiež príjemné. Inak ak je takto zanedbaný a zdevastovaný interiér, tak veru neverila by som, že sa dotyčný človek o auto staral lepšie po motorickej stránke.

simona20201309
12. feb 2023

Tých moznosti mate určite viac. Aut v autobazaroch je určite viac, ako jedno. Ak sa vám nepáči nekupujte ho. Veľmi staré auto. Ak je to len dočasne riešenie ôk, ale ak plánujete kúpu auta do buducna, nekupovala by som 20r auto.
A aby som odpovedala na otázku, moja podmienka bola jediná, automat 😄

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sapetka
13. feb 2023

Urcite by som nekupila 20 rocne auto. Vyhodene peniaze ale chapem ak nemas inu moznost financne.. potom sa uz musis zmierit s nicenym interierom.. sedadla das vytepovat ale polamane veci ?🤷‍♀️Za mna nie

danica2711
13. feb 2023

20 -ročné auto jazdené bohviekým ani zadarmo, a ešte v takom stave...fakt veríš, že ak má niekto interiér, pripomínajúci odpadkový kontajner, venoval technickej stránke perfektnú pozornosť?

katrinka8
13. feb 2023

Nie, určite by som takto doničené auto nechcela ani zadarmo. Ako píšu baby, ak je v takom stave interiér, v akom bude asi po motorickej stránke? Ten, kto sa o auto stará, sa oň stará celkovo.
My sme teraz kupovali "nové" auto z dôvodu, že moje takmer 20-ročné má problém s tým, že mi zamŕza predné sklo zvnútra pri obrovských mrazoch. Iné problémy s ním nemám, má aj dobrú výbavu a vyhovuje mi hlavne veľkosťou (zvonka malé, vnútri priestranné). Nebyť tohto problému, ktorý ma vie (síce len párkrát do roka) teda dobre vytočiť ráno, nechala by som si ho, kým mi dobre slúži. Ale muž už na mňa tlačil, že takto fungovať ráno nemôžme. Zvnútra však rozhodne nevyzerá ako smetný kôš. Bolo dovezené z Rakúska, od dôchodcov kúpené, ujo sa oň staral zjavne dobre. Vozím v ňom už roky deti a jazdím denne do práce, ale dovolím si tvrdiť, že vnútri na 20 rokov rozhodne nevyzerá.
U nás je to len také moje mestské auto na bežné dochádzanie do práce a do školy, nákupy, manžel má väčšie, ktorým jazdí denne 160 km do práce a späť a všade ním chodíme na výlety, dovolenky, vybavovačky. Takže preto sú požiadavky na moje malé auto menšie ako na rodinné auto.

tiezjedna
13. feb 2023

20 ročné auto už je skoro veterán, ak ho plánuješ ako investíciu, tak do toho choď, ak ho chceš používať, tak ani omylom. Ak z tých 20 rokov nestálo 15 v garáži, tak po motorickej stránke rozhodne nebude fit.

biaa
13. feb 2023

Nekupovala by som take stare auto raz som kupivala jazdene 9 ročne aj to po rodine. A už by som sla ken do nového stare auto je zrut penazi a určite by som pozerala na obe stranky.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
biaa
13. feb 2023

@jj298 tak to je pekna chobotina 🙂) keď niekto caka na nove auto rok tak je ochotný ho kupit za iné prachy keď ho predáš čo i len ročne