Vaša skúsenosť so Slobodou zvierat

predavamknihy
20. júl 2021

Ahojte,
Zaujímalo by ma, či tu niektorá máte negatívne skúsenosti s touto organizáciou (či som ja mala nešťastie na pracovníkov alebo je to naozaj len banda debilov)
Ďakujeem 🙂

pribinak
20. júl 2021

Sused je mestský policajt. Nadáva ako pohan. Pes im utečie, naháňajú ho 3 hliadky a chalan povie, že nieee to nie je ich pes. Pes ho zbadá a hneď k nemu pribehol
Sused sa pyta, že prečo klame? Odpovede sa nedočkal

danica2711
20. júl 2021

@pribinak a čo s tým má Sloboda zvierat?

duracellko
20. júl 2021

ty si majitel? ci chces pomoc pre tyrane zvieratko? kazdopadne, ak ti vytkli, ci uz pekne - nepekne, ze tvoj pristup k zvieratu je zly, zmen to, nejde o tvoje ego ale o zivu bytost, za ktoru si zodpovedna

ivkazba
20. júl 2021

@danica2711 akože čo s tým má Sloboda zvierat? Veď keď im utečie pes, tak sa k nemu majú hlásiť a nie klamať že nie je ich a klamať aj keď dotyčného zo SZ pes evidentne spozná.

tajy
20. júl 2021

Ja by som to zovseobecnila na utulky ako take. Ako vsade je to o ludoch, co mne osobne vadi je nezdrava miera fanatizmu, cim sa urobi viac skody ako osohu. Ovela viac zvierat by bolo umiestnenych, keby neprehanali s podmienkami v adopc.zmluvach - napr.macka len do exterieru (bez pristupu von), pes tiez bez ohladu na velkost dnu (neviem kde sa berie, ze mat psa na zahrade su uz nevhodne podmienky), take ze zviera je nadalej majetkom utulku, maju pravo ho prist skontrolovat a prip.odobrat - mne to uz pride ako mat zvieraciu socialku na krku. Pritom kopa ludi sa fakt stara, pes nie je zavrety v koterci len je proste vypusteny na zahrade a uz problem ked sa nato pride. Alebo macka drzana v dome, ale ma aj volny pristup na zahradu - problem, lebo ma byt len dnu. Tak sa im nato kopa ludi vykasle a zoberie si psika alebo macicku z bazosa a ma klud. Umiestnovanie zvierat do docasky je dalsia kapitola.

pribinak
20. júl 2021

@danica2711 sedíš si na vedení? Pes zdrhol z utulku SZ

danica2711
20. júl 2021

@pribinak asi sedím...sorry, prehliadla som "IM utiekol", myslela som, že nejakému chalanovi...

marsmykkok
20. júl 2021

@tajy súhlas, samozrejme ked je šteňa, nejaký výzor podobný nejakému plemenu a je veľký záujem uprednostním niekoho kto už psov mal, bude s ním robiť nejaké aktivity a tak dalej. Ale pri psoch čo sú tam dlhšie by mali trocha podmienky skresať, vždy lepšie u niekoho na záhrade ako v koterci v útulku. Ale majú zase reklamu, ked 2000 ľudí zdieľa smutný osud psa, čo je v útulku už 3 roky a nik ho vraj nechce lebo je čierny, starší a veľký.

nika11103
20. júl 2021

Veľmi by som ti dopriala , aby sa ti sem vyjadrili zamestnaci slobody zvierat , asi
Im príspevok pošlem . Banda debilov sú podľa teba ľudia , ktorí sú tam za almužnu od rana do večera, vidía každý deň utrápene utyrane zvieratá ? Hej ? Hanbi sa za primitívne vYjadrenie a chod im pomôcť vyčistiť koterce od hovien , správ niečo užitočné

predavamknihy
autor
21. júl 2021

@duracellko bola som. Mali sme mačiatko, narodilo sa známym, podotýkam perzské mačiatko. Bývame v RD, nič jej nechýbalo. Od narodenia mala slabý sluch, bolo to trochu poznať, ale inak to bolo veľmi živé, veselé, spokojné mača. Stalo sa, že nám sem tam vybehla pred dom na ulicu (čomu sa zabrániť nedá). Raz sme ju nevedeli celý deň nájsť, už nám bolo jasné, že zrejme ju niekto ukradol. Krátko na to sme na fb našli, že jedna pani spolupracujúca so Slobodou Zvierat jej hľadá nový domov, tak som sa ozvala, že nemusí, že je naše. Dostalo sa nám agresívnej odpovede, že nie je, keďže bola na ulici a nie je začipovaná (ako 90% iných mačiek, ktoré nikto nerieši, pretože nie sú perzské, zrejme.) Že s ňou išli na veterinu, kde zistili problém so sluchom, a že keďže sa nám takéto zviera dostalo mimo pozemok, tak nám ju nevrátia (vraj nevytvárame vhodné podmienky na chov) a už ju niekde posunuli.

Ostala som z toho strašne sklamaná, mačka bola súčasť familie, starali sme sa o ňu atď. To, že nás stála nemalé €€, je zbytočné riešiť. Bola to vnútorná mačka, ale behala aj po záhrade. Nechceli sme ju držať len v interiéri, preto sa stalo, že vybehla na ulicu.

V okolí je veľa túlavých mačiek, prečo ich neriešili? Prečo práve perzskú mačku? Nemyslím si, že je to náhoda. Či ju posunuli darom alebo ju predali, sa už nedozviem.
Keby chceli, mohli zazvoniť na NAJBLIŽŠÍ dom a spýtať sa, či im náhodou nepatrí. Nie, oni ju jednoducho zhabali.

predavamknihy
autor
21. júl 2021

@nika11103 Kľudne pošli. zaujímal by ma názor Slobody zvierat na moju vyššie spomenutý zážitok s nimi. Nehanbím sa za príspevok, možno som sa zle vyjadrila, správny termín by bol banda fanatikov. Aj to som sa pýtala, či som náhodou nemala len ja smolu na takýchto ľudí. Tak kľud 🙂 Keď tebe bezdôvodne zoberú zviera, pričom v okolí je xy ďalších, ktoré reálne tu pomoc potrebujú ale kašlú na nich, asi by si im ódy nespievala ani ty.

duracellko
21. júl 2021

verim, ze ta to zabolelo, a ze aj ta to boliet bude, neviem ta utesit, len tak, ze to nevzdas a budes za macickou patrat a nakontaktujes sa na slobodu zvierat, ze chces preverit, ze sa niekto ohanal ich organizaciou a mozno zviera zneuziva na mnozenie - kedze slo o tuto rasu. ja mam s nimi vcelku dobre skusenosti, s tymi, co som bola v kontakte, tak naozaj im uprimne islo o zvierata. ale ani oni nie su vsemocni, ludia sami od seba by mali zvieratam pomahat, inak to zober aj z druhej strany, ze si sa ozvala, ze macka je vasa, ale dokazat si to nevedela, mali ste jej dat cip, ako maju overit, ze ty prave nemas so zvieratom zle umysly, ver, ze vselijaki ludia sa im ozyvaju.

tajy
21. júl 2021

@duracellko ked sa ozve majitel nemaju zhanat ineho, overit sa to da aj bez cipu. Ked mas doma maznaka mas aj jeho fotky. Tiez si macka svojich ludi pozna. Nas kocur je ako psik, pribehne, skoci do naruce, pooblizuje, pritom k cudzim max.nekontaktny a rezervovany, navstevu prezije zalezeny pod gaucom.
No a odbornik predsa musi vidiet rozdiel medzi zanedbanym zvieratom a cistokrvnou dobre zivenou macickou. Cipovanie maciek povinne nie je. To by mohlo na dedinu nabehnut auto a rad radom zhabat vsetky macky mimo zahradu.

predavamknihy
autor
21. júl 2021

@duracellko nenechali sme to len tak, veď sme sa snažili, argumentovali, s danou pani aj so slečnou priamo z organizácie. A nie a nie a nie, nedá sa, my sme vraj nezodpovední, mačku nevrátia a vlastne jej v priebehu chvíle našli už aj nový domov, zaujímavé.
Vedela som to dokázať, v tom problém nebol.

heleninamama
21. júl 2021

@predavamknihy Z mojej skúsenosti sú všetci zamestnanci/dobrovoľníci pracujúci s týmito zvieratami banda fanatikov. Mne odmietli dať z útulku mačku - podotýkam obyčajnú pouličnú zmes, ale páčila sa mi farba - kvôli terase na byte, ktorá sa nedá osieťovať. Nedali si vysvetliť, že ju tam ani nepustím, hoci najskôr ma lustrovali, či bude mačka v byte, aby som ju nedajbože nedala von... Napokon som si mača odchytila na dedine pred Jednotou. Žije s nami už druhý rok a vyrástla z neho asi nadpriemerne inteligentná mačka, lebo chodí ležať aj na tú strašne nebezpečnú terasu a nikdy sa jej nič nestalo.
Kamarátke zas takto nedali psa - lebo ho chcela na dvor a oni údajne dávajú psy len do vnútra. Lebo taký obyčajný pes by na dvore určite zahynul.
Vždy som si myslela, že robia užitočnú prácu, aj sa tak prezentujú, ale často idú do extrémov a škodia slušným ľuďom, ktorí chcú pomôcť a aj tým zvieratám, ktoré by mohli žiť v rodinách namiesto útulkov, ale nedostanú sa tam kvôli šialeným podmienkam.

duracellko
21. júl 2021

ved ja ti verim, viem, ze ti je tazko, ide o to, ze ci este chces vytrvat a budes o macicku bojovat - ist osobne ju hladat, kontaktovat vyssie instancie Slobody zvierat, poukazat medialne na to, ze aj tam sa mozu ukryvat zistni ludia, ktori kseftuju so zvieratami, napisat na oficialnu FB stranku SZ, co sa deje, ci chcu chranit zvierata alebo pochybnych ludi atd.

duracellko
21. júl 2021

myslim, ze aj tu v skupine Psickari, psickarky su ludia zo SZ, napis do skupiny, co sa ti stalo

ivka333444
10. mar 2022

@predavamknihy viete mi prosím napísať Vás email alebo ako sa dokážem s vami spojiť… je veľa ľudí čo majú negatívne skúsenosti a zozbieravam materiály

bucecka
28. máj 2023

@predavamknihy ja len nechápem, prečo , keď si chce človek adoptovať psíka z útulku, musí byť vnútri, že aby mu nebola zima a tak. Veď kde sú potom tí havkáči v útulkoch počas zimy? Pochybujem, že vnútri. A je jedno, či dlhosrstý alebo krátkosrstý.