Vaša najväčšia úchylka

andy71097
15. nov 2021

Aká je Vaša najväčšia úchylka ktorú robíte a často si to ani neuvedomujete?😃 Ja napr. vždy keď počujem novú hudbu či už v rádiu alebo hocikde inde, tak zapnem shazam a hneď si ju hľadám a sťahujem do mobilu, a popritom hľadám text a začnem si ju "spievať"😃 a to je tak za každým, preto aj mám v mobile vyše 1000 pesničiek takto 😃. Alebo napr. kontrolujem x krát či som zamkol vchodové dvere aj keď som zamkol alebo kontrolujem x krát či som zobral všetko čo som mal zobrať 😃.

zafir01
15. nov 2021

@andy71097 vecer pred spanim musim pozatvarat vsetky dvere do izieb v dome, ale aj skrine a pootvorene sufliky ( lebo bubák ... ) a neznasam, ked konferencny stolik nie je rovnobezne so sedackou . alebo nepozasuvane stolicky za jedalenskym stolom... podmedome ich zasuvam aj na navsteve , ked ich vidim poodtahovane 🙈

lenkasarka
15. nov 2021

@andy71097 neznasam, keď sú žalúzie každá inak. Musia byt rovno a nič sa o ne nesmie opierať. Batérie zakaždým leštím a všetko musí mat svoje miesto, lebo monk v mojom tele trpí 😂

heln
15. nov 2021

@andy71097 ahoj, hned v uvode by som specifikovala co je "uchylka" , to moze byt to stahovanie pesniciek, ale kontrolovanie dveri by uz mohli byt znakom neskodneho ocd, co ma urcite mozno kazdy clovek, ako je napr. cely den rozmyslat ci som vypla sporak. Ja mam napriklad "uchylku" na pera, mam k nim citovy vztah a uplne saliem, ked sa niekto dotyka mojho pera. Tiez neznasam ked nie su veci nie su rovnobezne.

elementissa
15. nov 2021

Všetko musím mať spravené na 110% :D mám veľmi vysoké nároky na seba, pri ostatných sa snažím byť oveľa miernejšia, niekdy to ide, niekedy nie :D

bloger
15. nov 2021

@zafir01 mám to podobne tiež kontrolujem stále či som zamkol

lucyla38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oliviakatka
15. nov 2021

Kupujem iba párny počet potravin (okrem 1ks) jogurty, rožky, keksiky 🙈

vroni
15. nov 2021

Príbor musí byť uložený len jedným (a správnym) smerom. Neznášam naopak zavesený toaletny papier. A toaletný papier inej než bielej farby. A milujem žehlenie.

ell_mala
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gladys_07
15. nov 2021

Jaaaj na toto som ja profik. Take ze gombiky na obliecke pri nohach, to su take zaklady
- mam dva susiaky a dve farby stipcov. Na jednom susiaku len jedna farba stipcov, zasadne nemiesat
- pijem 7 glgov vody, to je optimalne mnozstvo
- hlasitost na telke delitelna 5 alebo niekedy mi staci aj dvoma. V ziadnom pripade prvocislo
- toaletak smerom od steny
- skrinky a zasuvky samozrejme pozatvarane

kopytko03
15. nov 2021

Pomáham dcére baliť peračník, aby mala farbičky poukladané podľa spektra dúhy

akinom0077
15. nov 2021

@lenkasarka ja som tiez Monk do slova a do pismena:D

zuzanka.zuzu
15. nov 2021

toto je aka dobra tema 😂 pobavil ma najviac ten parny pocet potravin @oliviakatka 😂

ja asi nic a odkedy mame doma novorodenca tak ma vyliecil aj z toho ze napr.pribor musi ist jednym smerom pretoze v tyzdnoch po porode som bola rada ze najdem aspon nejaky cisty pribor a nie este riesit ako je ulozeny 🙊

diewcatqoo
15. nov 2021

To, ci som zamkla vchodove dvere alebo vypla zehlicku, gombiky pri nohach a pod, to je taka klasika, co uz ani neratam do uchyliek.
Musim mat:
- v izbe teplotu 22,5 stupnov
- radio alebo telka alebo cokolvek, co vydava zvuk musi byt tiez nastavene na urcitu hlasitost
- na pohovke ulozene vankuse podla velkosti
- v skrini ulozene kominky podla: obdobie (zima/leto), material a farba
- pri umyvani riadu ukladam riad podla velkosti a farby
- zaluzie vsetky otocene rovnako
- nabytok ma tiez presny uhol, staci, ze ho niekto trochu natoci a necha tak a uz mi to prekaza...
Je toho vela, so mnou zit je trapenie 🙂 este aj susedom rovnam rohozky, ak idem po schodoch cez vsetky poschodia.

A mam teda este uchylku, ze ovoniavam dietatu vlasy. Akurat vcera som si to uvedomila, ze to asi nie je ok, ked je dieta uz "velke" a ja potajme stojim nad nim, ked spi a ovoniavam mu hlavu 🤔 🙂

humajnicek
15. nov 2021

Slovo puntičkárka asi hovorí samé za seba. Vo všetkom a pri všetkom :D 🙂 Niekedy je to hrôza 🙂

h2
15. nov 2021

@oliviakatka Až do teraz som to tu čítala len zo zvedavosti s tým, že ja žiadnu takúto úchylku nemám. Ale to s tými potravinami mám aj ja! A ako tak rozmýšľam, nie len s potravinami. Ani napríklad hlasitosť na TV, alebo rádiu nesmie zostať na nepárnom čísle! 😂

h2
15. nov 2021

Ináč, dosť ma prekvapujú tie zatvorené dvere. Ja zase musím mať dvere otvorené, hlavne, keď spím, ináč mám pocit, že si v noci vydýchame všetok vzduch a zadusíme sa (no dobre, až tak nie, ale dvere musia byť otvorené, aj u syna na detskej izbe, aby som ho počula, keby bolo v noci treba. A ešte preto, aby sa, pre Boha, nezadusil!!! 😂)

jane1974
15. nov 2021

@oliviakatka ja tiež😄

marisoul
15. nov 2021

@andy71097 ak niečo v obchode kupujem, zásadne si neberiem hned tu prvu Vec v rade, ale az tu za nou, pretože mám pocit, že ta prvá je vždy najviac ochytana.

andy71097
autor
15. nov 2021

@heln ďakujem za pripomienku 🙂

andy71097
autor
15. nov 2021

@marisoul Ja to tiež tak mám, ale nie kvôli tomu že je ochytana, ale kvôli tomu že väčšinou sa stretávam s tým že už je napr. mlieko otvorené alebo napr. vajíčka v predu sú rozbité niektoré preto beriem zozadu. Ale najzákladnejšia vec je že dopredu dávajú potraviny ktoré končia skoršie, preto beriem zozadu 😃.

slovakboy
15. nov 2021

@andy71097 neviem ja podobne veci ako tu čítam nemám. Niekedy som si najprv obúval pravú topánku a doteraz najprv dávam pravú nohu do nohavíc. Ale topánky obúvam už náhodne a inak nič také. Ale mám úchylku na holenie. Hrozne ma baví sa každý den oholiť klasickým kovovým strojčekom a penou z mydla vyšľahanou štetkou v miske. Trvá to minimálne 15 minút celá procedúra a treba dávať pozor inak sa človek podráždi alebo poreže. Mám asi 50 strojčekov od menších väčších agresívnych jemných nastaviteľných lacných drahých , 20 štetiek od syntetických cez jazvedca po konské stetiny niekoľko rôznych mydiel od Barbusu po James of Bond street a žiletky z celého sveta od Austrálie po Japonsko. Každý den mám problém si vybrať. No vždy som dohladka oholený a aspoň pol dňa to vydrží nevidiet to strnisko. To už nie je úchylka lebo nemám obsedantne pocity skôr milujem ten rituál. Ale tá zbierka strojcekov do ktorej som dal možno 5000€ to je druh mamonu. Takze u mna je to mamon na holenie a ešte ceruzky a perá ale toho tolko až nemám len si to strážim a nestane sa mi aby som v práci niekde zabudol pero. A ešte mám kompasy klasické a rad s nimi sa presne orientujem v hustých neznámych lesoch. Je to super keď nájdem studničku v hustom lese ktorá je 2km vzdialená a na celej trase ma vedie iba kompas a žiadne GPS ani cestička ani slnko nič len samé stromy okolo mňa a magnetka ukazujúca na magneticky sever. Keď viem kde je sever viem nájsť aj azimut podľa ktorého postupujem.

lobic
15. nov 2021

inak niektore su take mile tie uchylky, ze nic strasne. ved co sme ludia tak snad mame pravo na taketo sprostosticky 🙂

heln
15. nov 2021

@andy71097 aha, tak ja nechapem preco manzel a deti stale nechavaju otvorene nejake dvierka na skrinkach a mna to neskutocne irituje a poviem si, ze to necham otvorene, ale nevydrzim to a zatvorim. Tiez moj manzel, ked niekam ideme tak musime odchadzat o celej, alebo o pol, nepripustne aby sme sli napr. o stvrt.

suge
15. nov 2021

Moja najväčšia úchylka je písať o svojich úchylkách cudzím ľuďom na internete.😉

slovakboy
15. nov 2021

@lobic no Boris Kolár ma možno tiež neškodnú úchylku - je zberateľ žien.

lenkasarka
15. nov 2021

@slovakboy a deti 😂

miricka77
15. nov 2021

@vroni Ty si moja krvna skupina.Toaletny napravam vsade,ale moja mama ma asi opacnu uchylku a vzdy ho u mna otoci naopak.Ide ma porazit.A tiez milujem zehlenie.

acrobaleno
15. nov 2021

@andy71097 Na wc nemám rada, keď sa na mňa dívajú ľudia z obálok časákov alebo letákov, alebo katalógov. Vždy to otáčam😂😂 Toaleták musí byť otočený iba správnym a to mojím smerom, paplón zapínaním dole a mám obľúbenú vidličku, ktorú si nosím aj do práce.

vroni
15. nov 2021

@miricka77, no teda, ešte aj mamu mame rovnakú 🤣🤣🤣