Mate v okoli ludi bez skoly, ktori zarabaju viac ako so skolou?:D lebo ja mam pocit, ze len takych mam v okoli :D nepytam sa teraz na vyaoke skoly, kde je vysoka potrebna, lekari, zubari, veterinari atd :D
Mam takych, ktori zarabaju viac (aj naopak). Su to ludia sikovni, ktori sa vypracovali, makaju o 5 rokov dlhsie a zasluzia si to
A ano, mam fajn plat ale moje dobre znamky nikoho zo zamestnavatelov nezaujimali 😃
každého zaujímajú vedomosti a či a ako si použiteľná v praxi. Známky nie.
obrazok predsa hovori o niecom inom ako ty - ano s textom obrazku sa stotoznujem, v zivote sa ma zamestnavatel nepytal, aky priemer som mala v skole
a ci ludia bez skoly zarabaju viac ako ti zo skolou - tazko povedat, ci mam alebo nemam skolu predsa nie je jedina premenna, typ skoly, vedomosti, typ pracovnej pozicie, uplatnenie, region, vek, sikovnost, vseobecna inteligencia, dravost...a mohla by som takto dalej rozmyslat
kazdopadne ja osobne sa pohybujem aktualne vo sfere, kde 99% ludi to vyssie vzdelanie ma a zarabaju adekvatne, ja osobne som jedna z mala co nema a zarabam nazvime to rovnako, nie som ale vacsina 🙂
Na znamky sa ma samozrejme nikdy nikto nepytal 😁. Ja osobne patrim medzi ludi, ktori sa ucili iba to, co ich zaujimalo, mala som na strednej aj trojky a vysku som po mesiaci nechala, kedze som na nase skolstvo uz naozaj nemala nervy 😅. Zamerala som sa na karieriu a bolo to najlepsie rozhodnutie 👍. Je to ale urcite individualne, manzel vysku ukoncil, bol vzdy jednotkar a studium proste miloval, rovnako si myslim, ze mu to velmi dopomohlo ku kariere. Ludia su proste rozni 🤗.
Nikdy nikoho nezaujimali známky.
Žijeme v zahraničí a dokonca aj známky na. Vysvedčení nezodpovedajú priemeru známok ktoré nosí dieťa domov, lebo na polročné a koncoročné známky sa neberú do úvahy len známky.
Veľmi pekný obrázok 😁😂😁👍
Vysvedcenie nikoho nezaujima.
Dosiahnute vyssie vzdelanie ale nikdy nie je na skodu a nie je potrebne to za kazdu cenu spochybnovat. Prave preto ho aj nie kazdy ma.
Podľa mňa, tu nejde o školu, ale o samotné známky. Niekto môže mať kvalitné vedomosti a neskôr aj skúsenosti, ale jednoducho nezvládal stresové situácie v škole (písomky, skúšky), pripadne vedeli selektovať, čo potrebujú, alebo jednoducho na to kašľali a nezáležalo im na známkach, ale tie vedomosti mali…
Na znamky sa nepytal nikto, ale dobre znamky potrebujes uz na zs, aby ta prijali na dobru strednu, potom na vs,... alebo napriklad na stipko, aby si mohla ist studovat do zahranicia na semester...
A potom 1 a 1 nie je vždy tá istá známka… To isté platí aj o štátnych známkach. Preto sa nepozerá na známky, ale na vedomosti.
@gab1sol presne tak . Veľa jednotkárov má vybiflené jednotky a v praxi sú nepoužiteľní. stále je spoločnosť ešte naučená pozerať na známky a keď sú jednotky tak - dobre sa učí. Ale či ozaj tomu chápe, či to vie využiť aj v praxi - to je druhá vec.
@ibatanecnica ja si doteraz pamätám, ako ma na VŠ 2x vyhodil zo skúšky - matematika. Príklady som vypočítala, len teóriou som neprešla. A vieš, čo mi povedal? Keby sme sedeli v krčme, vysvetľovala by si mi to pri pive, tak viem, že to vieš a rozumieš tomu, ale na skúške chcem presné definície. A tak som sa ich musela naučiť doslova naspamäť. 🤷♀️
Tiez si myslim, ze na obrazku nejde o SKOLU ale o ZNAMKY. Cize spravila som vysoku skolu ale nikoho netrapi, ze som v tretom rocniku mala z podnikovej ekonomiky za D (priklad)
To su vacsinou take slova utechy s tymi znamkami, ze trojkar sa ma v zivote lepsie ako jednotkar. Realne to tak absolutne nemusi platit (vacsinou ani neplati) a uprimne nemam rada tieto reci, pretoze uz z nich mam niekedy pocit, akoby sa ludia, ktori sa snazia podavat dobre vysledky a dostat sa na lepsie skoly a mat aj lepsiu pracu, zivot, mali za nieco hanbit.
Jasne, ze nikto v realnom zivote neriesi, ake mal kto prospechy na ZS, SS, VS… ALE tie znamky uz na ZS su casto odrazom toho, ako sa clovek stavia k svojim povinnostiam. Ani v pracovnom zivote clovek nerobi vzdy len to, co chce a co ho bavi, ale aj to, co proste len musi.
Zakladom na to, aby sa clovek mal dobre, je mat viziu a pracovat na sebe. Pre niekoho to znamena mat dobry prospech a dostat sa na VS a pre ineho sa vyucit v nejakom remesle… a aj tak to potom zavisi od individualnej sikovnosti jednotlivca… Kazdy to ma teda inak a nema zmysel to provnavat a riesit a uz vobec nie takym sposobom, ako si to tu uviedla.
Len ten obrázok hovorí o niečom inom a nie o tom akú školu máš.
Zamestnávateľa nezaujímajú známky.Človek môže mať aj tie najhoršie a urobiť aj 3 VŠ.
Jeho zaujíma to či sa vieš v danej oblasti orientovať.
Koľko ľudí malo aj učňovku, známky katastrofické a nakoniec urobili VŠ aj s lepším výsledkom.
Známky nevypovedajú o vedomostiach pretože niekedy je to hodnotenie na základe sympatií.
Poznám človeka s ucnovkou, ktorý šéfuje vysokoškolsky vzdelaním ľuďom, cize aj ten plat ma vyšší ako oni
samozrejme ze mam, vsetci mame, nechápem pointu akosi. Aj Jagr nema maturitu a kde to dopracoval.
Ja študujem tretí stupeň, ak chcem zostať v akadémii, učiť a robiť výskum - teda to čo ma baví a napĺňa - tak aj po jeho skončení budem mať nižší plat ako šikovný remeslník... žiaľ, niektoré povolania, na ktoré aj treba vzdelanie sú veľmi podhodnotené... viem, že to nemalo byť o tomto, ale nedalo mi to nespomenúť, keďže nižší plat tu nie je o menšej šikovnosti či neschopnosti študovaných sa presadiť... a čo sa týka dobrých známok, o ktorých hovorí obrázok, tak to už je veľmi individuálne, nie každý má jednotky nabiflené a je nepoužiteľný, nie každý trojkár je vlastne šikovný, len sa mu nechcelo učiť... niekomu to ide prirodzene a má dobré známky, aj bez veľkej snahy, niekto si ich vydrie, ale hovorí to o jeho cieľavedomosti, niekto aj na tú 4 musí sedieť nad knihami dni a noci a nejde to a niekto je proste len lenivý a ten sa ani za dobrou prácou nepotrhá... a teda dobré známky mi v živote veľmi pomohli, či už pri štipendiách alebo pri prijatí a získaní podopory na zahraničné stáže
Známky sú jedna vec, vedomosti a dosiahnuté vzdelanie druhá.
Veru k nám do nemocnice keď nastupuje nový človek,známky ich zaujímajú...osobne si neviem predstaviť zamestnať štvorkára na ARO...alebo kdekoľvek na oddelení...a ani sama by som nechcela aby ma ako pacienta ošetroval štvorkár(nehovorím o slovenčine a matematike,hovorím o odborných predmetoch)...takže áno je to individuálne...a tvrdenie že v dnešnej dobe známky nikoho nezaujímajú nemusí byť vôbec pravdivé.
@mamusa123456789 a ja poznam 50 ludi s ucnovkou, co robia na 3 smeny vo fabrike. Na 1 sikovneho je tak 100 naozaj nie moc sikovnych.
napriklad moj ujo pracuje vo fabrike a zaraba viac, ako jeho syn s vysokou skolou v nadnarodnej spolocnosti. Ja mam vysoku skolu ekonomicku a viac, ako 1500€ ni v nasom kraji veru neponukli. Kdezto najlepsia kamoska ma muza, co robi po stavbach v nemecku a ma aj 4000€ mesacne. Uz ma to celkom frustruje, pretoze som studovala 5 rokov a tie platy su priserne na to, co vsetko odo mna pozaduju. Bybat do Bratislavy ist nechcem. Nemam to mesto rada
Ujo má teraz nástupný plat? Alebo mu rokmi vzrástol skrz odpracované roky? A na akej pozícii je jeho syn? Junior, či senior? Neviem, aký je tvoj kraj, ale tak kamarátkin muž pracuje v Nemecku, čiže v inom štáte, ďaleko od rodiny a častokrát asi aj za každého počasia… Každá práca ma svoje pre a proti, ale nie všetko je len o výške platu.
@momoftwo35 a co mas za pracu?
Ja napriklad nechapem preco sa vzdelanie stale spaja s vyssim platom? Ja napriklad som nestudovala VS pre lepsi plat .. a nelutujem z nej ani jeden jediny den..
@queen_mary však ja nehovorím, ze všetci to tak majú, ale je kopec takých, co majú obyčajnú ucnovku a vedia svoje remeslo perfektne a zarábajú omnoho viac ako vysokoškolský vzdelaný ľudia alebo na sebe makajú a sefuju im
Nie bez skoly, ake skor s praktickou strednou skolou poznam viacerych co sa vypracovali aj na vyssi manazment s adekvatnym platom a veru jednotkari neboli. Len sa ucili skor to, co sa im zide a balast ignorovali.
Poznam vela VS s podpriemernym platom, ktori zas vedia len ten jeden odbor a netusia kde su ake mesta na SK a vo svete, netusia nic o historii svojej krajiny ani sveta.
Poznam ludi bez skol, starsich, ktori ale precitali asi všetky knihy sveta a vo vseobecnom prehlade strcia do vrecka aj ucitelov ( vid vedomostne sutaze).
Poznam ludi s viacerymi VS, ale EQ na urovni autistov, resp. tazko s nimi v realnom zivote.
Ludi s viacerymi VS, ktori zaroven maju prehlad, su kvalitni a moralni ako ludia, cenni ako priatelia, poznam presne dvoch a obe su zeny.