Váš názor na našu lekárku a "problém" s poisťovňou

kajusa83
7. feb 2013

Ahojte dievcata
Mam otazku?
V nasej poistovni mam vytvorenu elektronicku pobocku cize si mozem vsetko odsledovat.
Prave teraz som zistila ze nasa pani dr nefrologicka ku ktorej chodime s malou od 3 mesiacov na nasu malu napisala lieky za 42 €.
A teraz dilema ozvat sa poistovni alebo rovno pani dr ze o tom viem???
Bolo to totiz za nasim chrbtom celu sumu jej preplatila poistovna a my zakazdym ked k nej potrebujeme ist jej platime za ultazvuk aj paragraf a ona nam nieco taketo urobi???

luna22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kajusa83
autor
7. feb 2013

@luna22 cize to nechat tak?
v poitsovni totiz nevedia ci je to pre dceru ci nie pokial sa ja neozvemnemaju to ako zistit

xlucia
7. feb 2013

@kajusa83 pokial si to poistovni nepovedala, nemaju to ako vediet. cize napis staznost. je tam taka ikonka ak mas teda doveru

kajusa83
autor
7. feb 2013

@xlucia ano mam doveru a ked to ohlasim poistovni pani dr zisti ze som to nahlasila?

odrik
7. feb 2013

@kajusa83
Asi by som sa porozprávala najprv s pani doktorkou, nechala by som si to vysvetliť a podľa toho by som sa zariadila ďalej. Veľa šťastia!

xlucia
7. feb 2013

@kajusa83 no ak budu presetrovat tvoje dieta.... ale mozes hrat mrtveho chrobaka, ze oni namatkovo volali tebe a kontrolovali... 😉

kajusa83
autor
7. feb 2013

@odrik k dr sme objednany asi o pol roka je mimo bydliska kde zijeme
@xlucia v poistovni mi inak robi kamoska...len mam dilemu nechat to tak ci nie???

xlucia
7. feb 2013

@kajusa83 ak do toho pojdes, ulavi sa ti na dusi, ale asi budes musiet hladat druhu dr. musis sa rozhodnut sama

sisaha
7. feb 2013

@kajusa83 nie, nenechat...ak budeme nad vsetkym privierat oci, v tomto state bude stale vacsi a vacsi bordel. Ak mas "gule" na to, aby si konfrontovala doktorku, tak to urob najprv s nou. Ak nie, nahlas to poistovni. Resp. vyziadaj si oficialne zoznam preplatenych vykonov (niektore poistovne to robia) a poukaz prave na tuto skutocnost

sisaha
7. feb 2013

@xlucia preco by si mala hladat inu lekarku? nemoze ju vyhodit...

odrik
7. feb 2013

@kajusa83
Chápem Ťa, toto sú veľmi nepríjemné a chúlostivé veci, človek sa nechce hádať, ani nikomu ublížiť, preto som si myslela, že by bolo najprv vhodné hovoriť s ňou, ako to hneď nechať prešetrovať poisťovňou. Len škoda, že idete až o pol roka.

luna22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luna22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kajusa83
autor
7. feb 2013

@sisaha ja si nepotrebujem nic ziadat o tom je elektronicka pobocka inak by som to nezistila ze sa nieco deje
@xlucia inak som vdacna pani dr lebo nam s malou vela pomohla vzdy bola mila avsak z druhej strany zakazdym ked k nej ideme platfime benzin nakolko je to 35 km od nas USG 5€ manzelovi paragraf 2 € co je tiez dost a zaraza ma jej pristup kebyze mi to vysvetli poprosi ma tak mozno by som do toho sla ale ze to urobi za nasim chrbtom...

odrik
7. feb 2013

@sisaha
Nie, vyhodiť ju nemôže, len nie som si istá, či kvalita jej vyšetrení a terapie bude taká, aká má byť. A to už jej nikto nijako nedokáže.

xlucia
7. feb 2013

@sisaha nemoze. ale ja by som hladala, aby mala som mala istotu ze sa nemsti na dietati.. to je moja skusenost.

@luna22 ja tak isto. mam v elektronickej karte blbosti a ked som volala na poistovnu, tak mi povedali ze pani doktorka sa asi pomylila. nuz ked im to nevadi, mne to zily trhat nebude

raza
7. feb 2013

@kajusa83 ja by som sa o tom určite porozprávala s doktorkou..
chcem sa však spýtať, aj ja mám dôveru, ako si môžem takéto veci kontrolovať??

xlucia
7. feb 2013

@raza prihlasis sa do elektronickej pobocky. je to zadara

sisaha
7. feb 2013

@kajusa83 kedze to ma poistovna zriadene, tak jej ide o to, aby odhalila necestnych lekarov. Kludne im to nahlas..Oni si s nou spravia poriadky a ciernu platbu jej vezmu. Preco nemaju poistovne peniaze pre pacientov? lebo necestní lekári sa obohacujú na ich účet...
A vyberanie 2 eur za peciatku na priepustku povazujem za vrchol arogancie lekara..

hradnapani
7. feb 2013

@kajusa83 normalne by som zavolala lekarke a trochu sa zahrala na hlupu, ale ze ci sa nepomylila alebo zabudla vypisat recept alebo tak nejako... proste nech sa lekarka vyjadri. Obcas treba dat sancu na napravu bez nejakeho velkeho halo, ale ak sa to bude opakovat, tak tvrdo nahlasit poistovni. Nech si aspon uvedomi, ze pacienti si to uz vedia skontrolovat.

sisaha
7. feb 2013

@odrik prave si prejavila typicku slovensku vlastnost...a to je STRACH. Nemyslim si, ze by mohla liecit menej kvalitne. Prave naopak, da si velky pozor na to, aby neokradala...

luna22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisaha
7. feb 2013

@hradnapani ja si myslim, ze doktorka to ma premyslene.. Nikdy nepise na rovnakeho pacienta, ale vzdy ineho...Ja som za nahlasenie poistovni. Ak jej spravia kontrolu, tak mozno najdu viacero "drobnych"

sisaha
7. feb 2013

@luna22 zartujes nie? stretla som sa s vyberanim poplatkov ak ide o jej tlacivo, ale nie prinesene... Asi by som jej kupila atrament do peciatky a poliala ho nim..Kedysi sa vyberalo 10 Sk, teraz im je uz 2 eura malo..

katkaseiner
7. feb 2013

@kajusa83 tak to je sila....mozem sa spytat v ktorej si poistovni a ako by som si mohla ja pozriet moj ucet poistenca? dakujem

kajusa83
autor
7. feb 2013

@raza ako ti to uz pisali aj vyssie zaregistrujes sa na nete na elektronicku pobocku a oni ti nasledne domov poslu papier s prihlasovacim menom a heslom

@luna22 mala zatial nie je skolopovinna tak to neviem ci aj za to je nejaky poplatok
@sisaha uz sme u tej dr cca 4-5 rok a toto je teraz prvy raz ale zrejme aj naposledy 😝

hradnapani
7. feb 2013

@sisaha jasne, ze to ma premyslene, o tom nepochybujem. Len najprv by som jej to "povedala" ja osobne, ze o tom viem. Ak ma este kus svedomia, tak to uz neurobi.
Stalo sa mi totiz uz nieco podobne, a pan doktor (asi z tych, co este maju trochu svedomia) sa veeelmi ospravedlnoval, ze sa to stalo omylom (na co som mu odpovedala, ze v to dufam, ze on urcite neokrada. Hoci viem, ze to urobil vedome.) a dokonca bol este aj slusnejsi potom. A uz sa to neopakovalo. Tolko moja skusenost. Ale niektorym nepomoze nic, ani nahlasenie poistovni... Je to o cloveku.

kajusa83
autor
7. feb 2013

@sisaha manzel ma z prace vlastny papier na paragraf a platime aj tak za jednu peciatku a uz sa nam stal aj pripad ze sme tam prisli a nevedeli nam zavolat lebo stratili na nas cislo a platili sme si zbytocne benzin tam spat a sestricka nam dala aj tak preplatit paragraf 😠

kajusa83
autor
7. feb 2013

@katkaseiner Dovera maju to normalne na svojej stranke vola sa to elektronicka pobocka a vies si pozriet komplet vsetko zubar vseobecny lekar ATB odbery

katkaseiner
7. feb 2013

@kajusa83 ja som vo Vseobecnej a ani neviem ci sa to da pozriet, ale ak hej, tak tiez si to budem kontrolovat....
a k tvojej otazke, ano, urobila by som proti tomu nieco....kedze teraz sa tam nejake peniaze presmykli, ked bude potrebne nejake vysetrenie, snad nebudes platit...