Váš názor na darovanie vecí

20. sep 2024

Len čisto subjektivny názor. Skôr dotaz, otázka pre zaujímavosť. Ak tu alebo inde darujete veci, je to krásne. Tiež tak robím, lebo som na dedine a pravdu poviem, nechcem odovzdávať inak(a nemám tu možnost). A som rada aj keď balenie a pod.časove nároky. Nevadí. Mala som kolegyňu, ktorá žiaľ roztrhala značkovú bundu a hodila do kontajnera, aby ju niekto iný nevyužil 😔. Možno toto niekto pochopí, ja žiaľ nie. Ak niekto daruje veci za poštovné ❤️, prosím buďte trpezlivé (nedá sa behať na poštu pracujucemu človeku denne). Človek rád pomôže.

autor
20. sep 2024

Ale zase v rámci možností a rozozná zneužívanie. Ďakujem ❤️

biba_18
20. sep 2024

neviem aká je otázka - či chápeme jej správanie? alebo čo sa pýtaš?

0silvia0
20. sep 2024

citujem: prosím buďte trpezlivé (nedá sa behať na poštu pracujucemu človeku denne)
znamená v tejto diskusii čo?
Lebo pýtaš sa na darovanie vecí a potom poznámka buďte trpezlivé. Akosi nechápem celkom

diewcatqoo
20. sep 2024

Ze co?

candii
20. sep 2024

Myslím, že niečo podobné tu už raz bolo. Je to jej majetok a so svojím majetkom si môže nakladať ako chce. Keď nechce darovať nikomu a ani predat je to čisto jej vec keď aj značkové oblečenie poškodí aby nebolo nositeľné. Potom sú tu ľudia, ktorí dávajú do zberných košov, do detských domovoch alebo len tak na nete darujú a potom sú ľudia, ktorí pekné veci predaju. Žiadneho neodsudzujem a ani neriešim. Je každého vec ako naloží so svojím majetkom. Je mi to jedno

janinah
20. sep 2024

Darujem .ale už ma to prestáva baviť...odosles a potom nikto ani bù ani mù.

autor
20. sep 2024

Darujem rada, ale treba vyčkať. Nejde to hneď. Po pripísaní poštovného

autor
20. sep 2024

Ak vec predam, snažím sa poslať čo najskôr. Pri darovaní (najmä ak je viac) prosím o trpezlivosť. Ďakujem ❤️

autor
20. sep 2024

@janinah chápem 😔

diewcatqoo
20. sep 2024

K darovaniu: darujem rada, ale neposielam nic. Moj cas je dost drahy na to, aby som si jak krava robila starosti s balenim a odosielanim a ani mi za to nepodakuju. Darujem iba osobne, s tym, ze nikam nechodim (max. k susedom, tym zvyknem posuvat takmer vsetko po detoch).
Btw, roztrhnutu bundu by som tiez nedarovala. Nie preto, aby ju nikto nepouzil, ale pride mi blbe darovat roztrhane veci.

tinalia
20. sep 2024

Nerozumiem prispevku. Pytas sa na nazor ale v prispevku informujes o tom, aby boli ludia trpezlivi. Tak je to odkaz pre nejake tvoje kupujuce alebo co bolo cielom?

autor
20. sep 2024

@candii chápem na jednej strane, na druhej strane sa s tým nestotožňujem. Len mi ide o tú "trpezlivosť" 🙂ďakujem 🍀

autor
20. sep 2024

@tinalia prosím o trpezlivosť ❤️. Ano

sashka22
20. sep 2024

Ja tiež vždy darujem, ale kým vyberiem komu, fuuu.... Naposledy som vyslovene chcela darovať slobodnej matke a napísalo mi asi 30 žien s chlapmi na profilovkach, tak potom už neviem na čo sú im chlapi,keď ani oblecko pre deti si nezabezpečia. A dlho žiadna z nich si nebola ochotná anilen si po to prísť, len im doviezť pred dvere 🤷 nakoniec som to síce zaviezla osobne desiatky km mimo trasy ale aspoň takej, čo sama napísala, že si príde na buse pre to a dostala aj navyse. Ešte som čakala kým skončila v práci o to viac som bola rada, že to šlo žene,ktorá sa snaží 👌 teraz ja potrebujem pre novorodenca dievčatko, ale ešte som nehľadala. Tak snáď sa mi podarí zohnať.

0silvia0
20. sep 2024

si tu ako anonym, čo tak prosiť o trpezlivosť tých, ktorým si niečo darovala? Načo prosíš anonymne do éteru anonymným ľuďom, ktorí ani netušia o tvojich darovacích aktivitách?

tinalia
20. sep 2024

@0silvia0 good point. Tiez stále nerozumiem😅

januska12323
20. sep 2024

Tú svoju trpezlivosť si napíš do bazáru, tu to nikoho nezaujíma a aj tak nevieme kto si.

nikaeli
20. sep 2024

Mňa už darovanie tiež prestáva baviť. Ľudia si prestávajú vážiť pomoc. Minulý víkend som vyradila synove veci, hodila ich na Fb na našu miestnu skupinu. Jeeej super, plno záujemcov. Celý týždeň som doma, som PN. Ešte sa nikto nezastavil. A top je koment - môžete mi to doniesť, mne sa nechce trepať autobusom s taškami 🤷🏻‍♀️

autor
20. sep 2024

@nikaeli áno, o tom píšem. Vytráca sa úcta žiaľ

autor
20. sep 2024

@sashka22 napíšem Vám ip

autor
20. sep 2024

@nikaeli áno, darujete. Ale "dovezte mi najlepsie"

hanka_se
20. sep 2024

ja tiez darujem, vzdy uvadzam kde si mozu vyzdvihnut, pripadne za postovne poslem. Ked nabehnu peniazky za postu, snazim sa co najskor poslat (napr. postou posielam max. 1x do tyzdna, packetu hocikedy cez z-box, lebo mam po ceste). Co sa tyka - dovozu - aj ja som mala taku, ktorej sa zdalo ist daleko pre veci, vzdialenost to je mozno 1km, ale ona ma 4 deti, a jej sa nechce, tak nech donesiem.... Akoze hahaha

majka2959
20. sep 2024

@nikaeli Aj ja mám podobnú skúsenosť s darovaním - Môžete mi to priniesť? Alebo keď som pri niekoľkých zaujemcoch darovala prvému, ďalší bol nahnevaný a ešte mi vynadal. Od tej doby ak dám niečo na bazár, tak aspoň symbolicky pýtam aspoň 50 centov, a naraz veľký záujem poklesol. Radšej darujem osobne, koho poznám.

autor
20. sep 2024

@0silvia0 tušia. Ale akosi som usúdila, že ak ľudia nemajú úctu, nie k materiálnym veciam... Ale ani k človeku. Dám do koša. Veľmi mi je ľúto. Ale ak ma niekto súri za darovanú vec, smutno z toho. Úprimne.

hefo
20. sep 2024

Zatiaľ ešte máme dostatočný blahobyt. Tí obdarovaní to zase až tak veľmi nezvyknú potrebovať, a veľká časť chudobných je chudobných práve pre svoj vadný životný štýl, ktorý vedie k tomu, že si ani tie prijaté veci moc nevážia...

miskakyska
20. sep 2024

@diewcatqoo no že kamoška hodí parádnu značkovú bundu do kontajnera a pred tým ju roztrhá, aby nebehal v jej parádnej bunde po dedine nejaký bezdomovec...a zvyšok netuším.. začala s A a skončila pri D

ninusa221
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majka2959
20. sep 2024

Tiež som počula jednu známu, že do textilného kontajnera dá aj dobré veci iba rozstrihané, aby to nikto nemohol nosiť. Priznám sa, že mi to pripadalo čudné, lebo ja mám radosť z toho, že ešte niekto bude oblečenie nosiť alebo že sa daná vec ešte využije.

deti95060810
20. sep 2024

väčšinou darujem charite u nás v meste a nech to dajú komu chcú.

janababana
20. sep 2024

Darovanie je super, v BA (neviem ako ine mesta) je to velmi rozsirene, od detskych veci az po nabytok. Tiez ma mrzi, ked zaujemca o darovanu vec chce, aby mu ju clovek aj niekam doniesol, a vrchol je ked darovanu vec predava na bazare, aj ked sa tvari ako velmi to potrebuje pre seba. Skor ma zaraza, ked vidim v mamickovskych lokalnych skupinach maminy, co predavaju stare veci po detoch alebo obnosene topanky za 50centov, euro a podobne sumicky. A nie, nie su to socialne slabsie rodiny.

deti95060810
20. sep 2024

@majka2959 načo dáva roztrihané? to môže vyhodiť do komunálu...