Váš názor - Fíha Tralala, Spievankovo, Dúhalka

4. apr 2023

Aky je vas nazor na tuto detsku spevacku(fiha tralala)?
Mne ten jej prejav pride hrozne afektovany a neprirodzeny, jej kostym sa mi vobec nepaci a jej spev hodnotim ako priemerny az podpriemerny. Normalne som zirala, kolko ma na youtube zhliadnuti.
Take spievankovo alebo duhalka je podla mna ovela lepsie. Aky je vas nazor?
Neberte to,ako extra hejt (hoci,ked to po sebe citam,presne tak to znie :D)
Inak klobuk dole,ze si ziskala tolko detskeho publika, to sa musi uznat, prajem jej uspech,len mi akosi nereze...

waggi
4. apr 2023

Fíha je strašne afektovaná podľa mňa, to moja dcérka nemala rada vôbec ani keď bola malá, to už som si tiež povedala, že radšej Mira Jaroša nech počúva :D On má celkom fajn texty, navyše si ich píše sám 😀 A veľa z nich sú aj dosť chytľavé by som povedala 😂 Ešte doteraz si niekedy spievam 😂

beata_k
4. apr 2023

Si videla toho chlapa zo spievankova? Tak toto je afekt, nie ona 😆

pink_lady
4. apr 2023

podla mna je tiez trochu divna ale mladsi ju zerie 🙈 no ale Zahrajko tak ten tromfne vsetkych
@beata_k 😂

domiklik
4. apr 2023

Je mi to úplne jedno. Hlavne ze sa deti bavia

vroni
4. apr 2023

Ja som jej na chut neprisla, moje dieta v istom veku ano. Zato na Jarosovi sme sa zhodli, z neho nam bolo blivno obom.

kaktusik007
4. apr 2023

tak fiha tralala je seriozne divadlo na kolesach, co sa o inych neda ani zdaleka povedat. Takze ano -- chodili sme na fihu na predstavenia a viedla som deti k divadlu ;)

v casoch 10 rokov dozadu bola ona a spievankovo - a to mi prislo uz vtedy umele

denden77
4. apr 2023

pre mna je dolezite, ci sa pacia dcere.. ja mam v pazi 🤷‍♀️😊 akurat sme boli na koncerte v nedelu 🤣

saxana000
4. apr 2023

Z Fihy mam neurozu nenavidim ju.!preafektovana kostym otrasny pesnicky onicom.
Spievankovo mi pripomenulo casy ked som chodila do skolky ale len to prve sme pozerali.pesnicky samotne uz v pohode.aj tie s lucnicou co.mali boli super.Malej sa velmi pacili aj Smejko s Tanculienkou. Jarosa tiez moc nemusim ale znesiem pesnicky.ma celkom dobre spracovane.
Topka pre mna su Maliny Jam na tych by som kludne isla aj sama.ale detom je to v podstate asi jedno..zabavia sa pri vsetkom ale vacsinou vyhladavame.ba akciach tych menej otravnych interpretov.

dididudu
4. apr 2023

Ja tiež fihu nemusím, podľa mňa strašne falošné spieva... My ficime na smejko a tanculienka 😊

stormie
4. apr 2023

Fiha tralala je pre mna z nich najnormalnejsia - hodnotim jej prve pesnicky na ktorych vyrastala dcera - jednoduche zrozumitelne texty a klipy, kostym originalny farebny a aj ostatne boli mile, k niektorym pesnickam aj lahka choreografia,

Spievankovo - teraz bez urazky a budem sa to snazit pisat bez vulgarizmov ale ten chlap sa hra na infantilneho “menej inteligentneho, spievanka za mna posobi nutene a ta ich akoze anglictina 🙈🤮

Smejko a tanculienka - z nich mam pocit ze zenska vycitila bussines prilezitost a nuti do toho aj svojho chlapa ktoremu sa vobec nechce ale pre pokoj v rodine robi ci zena kaze

Miro Jaros - to je kapitola sama o sebe, ten je asi rad ze spieva, niekto ho pocuva a ma za to este aj €€€ ale takto si asi karieru nepredstavoval … ked som videla klip strasidla tak som oprskala tv - to bola snaha o imitaciu Michaela Jacksona? No skor parodia …

Vseobecne ide u nas tv malo takze deti nastastie nemaju prilezitost tieto veci pozerat, urcite nekupujeme ziadne nove cd/dvd a pod, len to co je na youtube … ich koncerty nenevastevujeme, to by som sa musela asi s niecim nadopovat a dostat za to zaplatene

panda21
4. apr 2023

Môj fihu celkom rád počúval do doby, kým neuvidel aj klip 🙈 hrozne sa jej zľakol a ani sa mu moc nedivim. V niektorých klipoch dáva hrozné vyrazí tváre, a ešte keď zaostria a zazoomuju na ňu. Odvtedy prepína vždy keď ju počuje, jednoducho sa bojí 🤷‍♀️

rude_baby
4. apr 2023

Ruku na srdce, všetko je to shit 🤷‍♀️a nikto z dospelých, pricetnych si to dobrovoľne nepusti... Deťom sa to paci a potom z toho aj tak vyrastú, vybavené.

oskorusa
4. apr 2023

Žiaľ, v dnešnej prestimulovanej dobe vie len toto deti zaujať. Našťastie našim deťom vyberáme my, rodičia, čo budú počúvať a sledovať a tým rozvíjame ich vkus.

zuzulka558
4. apr 2023

Naša Smejka a Tanculienka ale len 4 pesničky ostatné nemusí, skôr rozprávky včielka Maja a také co som ešte ja pozerala 🤣

doriiis
4. apr 2023

V živote,nikdy ani jedno z vyššie spomenutých u nás doma nehralo ani raz.

veve_ad
4. apr 2023

@oskorusa Mozem sa spytat, ze co konkretne vyberas na pocuvanie/sledovanie? Dakujem

maryetta
4. apr 2023

Ja zase duhalku doma odmietam pustat 😂
Ale jaros. Fiha. Spievankovo to u nas ide takmer denne uz niekolko rokov. Vsetky deti sa na to chytali aj sa nieco priucili.
Ja som rada ze je vobec nejaka tvorba aj pre deti. Aj to ze si mozme vyberat co ano a co nie.

nikpa
4. apr 2023

Fíha je mne veľmi nesympaticka ako človek, je preafektovana a celkovo z nej nejde dobrá energia, takže sa u nás ani nezvykla pozerať, no kostým má veľmi pekný. Duhalka by mala navštíviť logopeda lebo je šleptava a to vôbec nie je vhodné do piesní pre deti. Moji začínali na Spievankove a pokračujú Jarošom, ten je podľa mňa z nich najlepši, žiadna rečova vada a texty piesní majú výpovednú hodnotu. Ale telka ide u nás v obmedzenom režime.

henka123123
4. apr 2023

Ja mam rada spievankovo 5ku a 6ku ale moje deti pozru vsetko od fihy a tych ostatnych pozerame obcas to uz je za mna onicom a vsetko len opakuju po fihe

oskorusa
4. apr 2023

@veve_ad na sledovanie dokumentárne filmy o prírode, o svete, o autách alebo staré české filmy, samozrejme aj rozprávky si pozrieme, ale keď mi to lezie na nervy alebo ma to nebaví, vypínam. na počúvanie klasickú hudbu, ale aj normálnu hudbu ako queen a pod., aj súčasnú hudbu, to čo počúvame všetci, ak vyslovene detské výborné sú rozhlasové rozprávky, pripadne zlatá brána, detské ľudové pesničky. Inak dieťa nemá ako vedieť, že nejaká Dúhalka existuje.

liloastitch
4. apr 2023

Skús vílu Elu 😄. Tu nemôžem zase ja počúvať. U nás sú najlepší malinyjam

ankare
4. apr 2023

Aj podľa mňa falošne spieva a tie jej texty mi prídu nasilu robené, silené rymy za každú cenu.

dada0902
4. apr 2023

Nám sa ľúbi smejko a tanculienka

kp7333
4. apr 2023

Treba si uvedomit, ze su to pesnicky urcene pre najmensie deti, nie pre dospelych. Takze je jedno, ci sa nam pacia, dolezite je, ci sa pacia detom. Aj detske divadelne predstavenia su hrane inak ako pre dospelych, inak by deti nezaujali.

lucilaines
4. apr 2023

@oskorusa ja ti nechcem brat iluzie, ale naozaj 3 -4 rocnemu dietatu pustas stare ceste filmy a dokumenty o autach? To nie je formovanie vkusu, to je proste presadzovanie rodicovskeho nazoru. A v drvivej vacsine pripadov to dopadne tak, ze dieta bude mat rado vsetko ine, najlepsie co najodlisnejsie od tvojho formovania vkusu.
Ale k teme, fihu neznasam, rovnako ako smejka a tanculienku a uplna hroza pre mna Paci Pac. Ked s tym moje deti pridu, poviem im, ze mne sa pacia ine pesnicky viac, ale kedze je to obycajna detska tvorba vhodna pre ich vek a im sa to paci, tak nech si pozeraju. Naopak Jaros a Spievankovo mam rada. Jaros ma texty celkom dobre aj tie klipy sa daju a Spievankovo hlvne tie dva nove filmy su podla mna seriozne dobre, ze si to aj rada pozriem s nimi. Uz taky koncert fihy by som asi psychicky nezvladla. Spievankovo a Jarosa som absolvovala a bolo to celkom fajn.

lienka.7
4. apr 2023

@autorka z toho co spomínaš, tak Duhalka, potom Miro Jaroš (ale len niektoré pesnicky), potom tiež Maliny Jam (topka je pesnička Spis? Ne! alebo ta s tou robotou), a taktiež Simsalala a potom ešte Strýko Baltazar, z tých 2 zase kolabujem ja 😄
Henti 2 co spomínaš vobec...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. apr 2023

Dost sa vas teda zapojilo do diskusie :D ano,vidim,ze nazory su rozne a tak to ma byt. Inak toho Zahrajka - jeho prejav som fakt nevidela my sme s tym len teraz zacali, asi som Spievankovo mala zhodnotit po jeho prejave :D (jednoznacne si to pozriem,som zvedava) Anglicaninu od spievankova (ak sa nemylim)nemusim,ale zas si vravim,ze niektorym detom to ozaj pomoze. Co sa tyka malinyjam, tych pocuvame kazdy den a zabudla som na to :D ti dvaja su peckovi. Mne sa tiez paci Spis?ne! Aj ranna rozcvicka, prazdniny, co na ranajky lubin,akoze,tych by som si sla pozriet :D (jasne,ze pohjdeme na tych,co sa budu pacit dietatu) aj keby to bola fiha (to snad nie!:D)Jarosa este nemame odlesovaneho a Duhalka aa mi zo zaciatku nepacila, ale reku,ked porovnam s fihou je to o tristokrat lepsie , tak si vravim,ze nebudem taka prisna :D a Simsalqbim a toho stryka,to tuez zatial nepozname. Vdaka za tipy

jajajaja2
4. apr 2023

Nech sa paci, mozete si vymysliet a urobit scenar, natocit, zostrihat, urobit postprodukciu, vydat, promovat. Vsetko je na vas. A aby som nezabudol, to ze sa to nepaci nam (ano aj mne), neznamena ze sa to nepaci detom. A o tie ide. Co som si vsimol, deckam je jedno ci ma fiha vela makeupu alebo rozmazane oci, jemu ide o spev a hudbu ako taku.

Je velmi jednoduche kritizovat za vyzor, zjav, vyslovnost... achjaj...

jesenzima
4. apr 2023

Je to pre deti, deťom sa to páči. Je to divadlo, je krásne, farebné, veselé, je za tým kopa roboty ... Nechápem ako toto môže už niekto kritizovať .... Niektoré už fakt neviete, čo omindžovať, otras ....