Vaňa verzus sprchový kút do domu, v ktorom budú deti

alex666
12. apr 2017

Ahojte, prosím o radu: chystáme sa prerábať jeden starší dom, kde kúpeľna vychádza najlepšie tak, že by sme tam dali veľký sprchový kút. Zatiaľ nemáme deti, ale premýšľam, že keď ich budeme mať, nebude vaňa chýbať? Malé bábo okúpem aj v umelej vaničke, ale čo už s takými 3-8 ročnými deťmi, čo sa osprchovať samé nevedia, resp. asi ich to menej baví ako hranie sa vo vani? Ako to máte vy? Myslíte, že by sme tam mali nejako vtesnať vaňu?

katulka1992
12. apr 2017

@alex666 a nezmestí sa vám tam vaňa aj sprchový kút? moji rodičia to tak majú a to bývajú v byte, že majú aj sprchový kút aj vaňu

hettinka
12. apr 2017

máme aj vaňu, aj kút ... ak vaňu, tak so zástenou
napr. toto https://www.siko.sk/kupelne/vane-a-vanove-zaste...

je ideálne, lebo ma ploché dno, je rohová, takže vyzerá kompaktne a da sa kupiť pekná zástena. My ju máme, sme max spokojní, len nemáme zástenu, kedže máme aj kút, bola by zbytočná ... aj kút máme Ravak

annidze
12. apr 2017

My máme len sprchu a v pohode 🙂 syn má 5 rokov, pustím mu sprchu vyšalí sa, potom ho umyjem a spokojnosť 🙂

alex666
autor
12. apr 2017

@katulka1992 Keby sme velmi chceli, tak tam tu vanu nejako napachame, ale nebude to vyzerat pekne. Plan je taky, ze v kupelni bude sprchovy kut a dve umyvadla, s vanou by to bolo velmi preplnene.

zara0201
12. apr 2017

Do 4 rokov syna sme boli v byte so sprchovym kutom. Vystacili sme si. Potom sme sa prestahovali do domu so sprchou aj vanou, kupanie vo vani ho fascinovalo dva mesiace, nakoniec sa z vlastneho rozhodnutia vratil ku sprche. Takze tazko povedat.

hettinka
12. apr 2017

ja som synovi veru napúšťala vaňu, ked bol nervozny, ako malý, zabavil sa
a aj ja sa občas rada vykúpem v pene a soli

jojci29
12. apr 2017

Moje deti kupanie zboznuju a my si v zime tiez radi polrzime v teplej vode.My sme tiez prerabali kupelnu a vana bola jasna volba.Na druhej strane ak vase dieta nebude od mala zvyknute na vanu tak si vystacite so sprchou.Kamaratkyne deti sa chodia kupavat k starym rodicom😉

ujanka
12. apr 2017

my mame sprchovy kut s hlbokou vanickou, super kompromis, pre deti je to aj vana ked treba kupat
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn...

katulka1992
12. apr 2017

@alex666 no to už vy musíte vedieť či sa vám tam hodí a či nie...ale máte pravdu to by už asi bolo preplnené...ešte mi napadla jedna vec...a to taká či nemáte miesto na druhú kúpeľňu v ktorej by ste mali len vaňu.

bosoriak
12. apr 2017

@alex666 Existuju aj sprchove kuty s takou hlbokou vanickou, co dietatu bohate staci (mali sme, uplne v pohode). A netreba hned celu vanu napustat. Sprchovy kut je podla mna praktickejsi.

tenerifka
12. apr 2017

@alex666 my sme pri detoch vañu velmi vyuzili, my s manzom sa len sprchujeme, ale deti sa tak do 9-10 rokov kupali. Teraz do noveho domu davame uz len sprchove kuty

missdiva
12. apr 2017

@alex666 je to individualne. Ja osobne by som na 100% volila vanu keby som si mohla vybrat iba jedno 🙂 .
Pokial to priestor dovoluje (ked pises, ze by sa zmestili obe keby ste velmi chceli) pokusila by som sa o navrh, ktory opticky zvacsi priestor aj ked tam budu oboje. To znamena svetly obklad, sklenena sprchova zastena z jednej strany uplne otvorena a samostatne stojaca vana.

ivu80
12. apr 2017

Ja som chcela tiež len sprchový kút, nakoniec sme dali kvôli deťom vaňu a neľutujem... Hlavne v zime aj nám dospelým padne vhod horúci kúpeľ 😊

dagaz
12. apr 2017

My mame aj vanu aj sprchac...vo vani som nebola hadam aj 3 roky..maly uz rok a pol. Radsej sa sprchuje. Ma 8 r. A mozem povedat ze ani ako mensi nemal neaku hroznu potrebu vane. Napadlo ho to raz za pol roka. Takze za mna vana zbytocnost.

tova
12. apr 2017

V kazdom dome by mala byt vana. Ked neni v dome ziadna na kupelna tak vana. Samozrejme ze deti umyjes aj v umyvadle, ale si neviem predstavit aby deti nepoznali co to je kupat sa vo vani.

tova
12. apr 2017

@ujanka to neni ono. 8r. dieta si dotoho nelahne aby mohlo vystriet nohy. Ved vana je nato aby clovek Rovno lezal a relaxoval, starsie deti uz sa s poharikom tak nebavia aby sedeli a prelievali z ruky do ruky.

katulienkax
12. apr 2017

Nie je nic lepsie ako mat obe pokial sa da, my mame byt a mame aj aj. Vy máte dom a idete prerábať tak preco si nedáte obe? Skôr mi pride zbytočnosť dve umývadla. My s manželom používame kut ale deťom sa Lubi vaňa, oni sa v nej vyhrajú a tak. Taktiež aj ja sem tam si nepustím vaňu a urobím kúpeľ.

ukulela
12. apr 2017

@alex666 skus pohladat sprchove kuty s hlbsou vanickou, na kupanie bude stacit aj taka ... ale malemu dietatu uplne postaci aj ten najmensi nafuk bazenik a do neho napustit vodu v sprchaci ...inac ja mojho zo sprachaca neviem dostat von. ma dva roky, zavrie sa v nom a strieka si vodu na hlavu, na seba, ohromna zabava ...
... a k umyvadlam - radsej jedno vacsie, ako dve male. ja som maleho od nejakeho casu umyvala len v umyvadle (lebo vanicka, komplikacia) a ked stoji a je uz ako tak samoobsluzny, tak sprchac. ak sa aj male babo zakandi - v umyvadle pod vodu na jednej ruke, druhou umyt a hotovo ... v dome, co staviame bude preto velke umyvadlo 🙂

anabeth
12. apr 2017

no, vo vani sa osprchuješ ale v sprche sa neokúpeš
niet nad kúpeľ v eukalyptovej soli, keď na človeka niečo lezie...moje staršie sa do vane uložia aj s knihou, relaxujú
ja si to bez vane neviem predstaviť, máme sklenú zástenu, sprchujeme sa bez toho, aby sa vytopila kúpeľňa
ale asi to záleží od zvyklostí v rodine

viera77
12. apr 2017

u nas jednoznacne vana, ked aj bez sprchovacieho kuta, ved vo vani sa da tiez super osprchovat....a ta detska radost pri kupani vo vani, no ja si zivot bez vane neviem uz od mojho detstva ani len predstavit....dokonca v novokupenom byte sme mali aj velky sprchovaci kut, ale bez vahania isiel prec z kupelne a uvolnil miesto susicke....my sme jednoducho vaňové typy 🙂

zuzikak
12. apr 2017

my mame sice byt a malicku kupelnu a preto sme dali sprchovy kut. Naviac sa neradi moc kupeme, tak sme zvolili sprchac. Mame zvysenu vanicku. Mysleli sme aj na deti. Mame dve - 3 a 5r. . Kupu sa tam spolu a stale maju dost miesta. Ked vytiahnem jedneho na osusenie, druhy si tam chvilku polezi 🙂 Ked su spolu, vody sa tam da napustit dostatok na to aby sa vedeli pekne vyhrat aj s penou 🙂 Ked budu starsi, budu sa kupat sami, tiez im to bude stacit. Ved ked pokrcim nohy, zmestim sa tam aj ja 😀 😀 😀 Naviac sa da zavriet zastena a mozu tam aj spliechat. Ak sa velmi rada kupes, bude ti vana chybat. Ale co sa praktickej stranky v rodine s detmi tyka, kludne sprchovy so zvysenou vanickou staci.

tajka1986
12. apr 2017

@alex666 ja mam takyto masazny box s velkou vanou a uplna spokojnost
http://www.wellmall.sk/Kupelne/Masazne-sprchova...

jana_eyre
12. apr 2017

neviem si predstavit nemat vanu pri detoch - moje sa radi kupu a hraju vo vani.. uz aj ako malicki - len co sa zacali trocha hybat, z malej vanicky vodu zacali spliechat na vsetky strany a tak isli do velkej.. je to dobre aj pri teplotach - dieta sa kupelom ukludni a ochladi, teplota sa znizi..

za mna by som radsej ozelela sprchac a napchala vanu kvoli detom - dala by som na nu zastenu, aby som mala pocit komfortu sprchoveho kutu.. samozrejme, da sa urcite prezit aj bez vane, ja si ale myslim, ze je to celkom dobra "pomocka" pre zahranie sa.. :D no a ked deti odrastu, aj tak clovek zacne znova prerabat byvanie - zvacsa to tak ludi chyti o 10-15rokov - to uz by som asi dala sprchovy kut..

kamagma
12. apr 2017

Jednoznacne vana. My mame iba sprchovy kut a nikdy viac. Vana chyba..

gabona1
12. apr 2017

Pri deťoch vaňa, ale aj ja sa rada kúpem, je to vec názoru. Niekto sa iba sprchuje - napr. môj manžel, on sa hádam v našej vani ešte ani nekúpal.

wewika1
12. apr 2017

@alex666 ja celkom nechapem na co su v malej kupelni dve umyvadla na ukor vane, ktora by tam uz bola stiesnena🤔Co tak radsej jedno a vanu so zastenou v nestiesnenych podmienkach?

marissenka
12. apr 2017

My mame len sprchac a v pohode...ked boli mensi, som im tam dala vanicky a tam sa clapotali

linda1984
12. apr 2017

My sme kupovali dom v stave holodom, kúpeľňa je mala, vaňu aj sprchovací kút by sme asi nejako vtesnali, museli by sme sekať a prerábať, ale keďže máme 25 kg psa a mala som problém na byte ho zdvihnúť a dat do vane😊, rozhodli sme sa pre kút a neľutujem. Tiež máme dve umývadlá a to je tiež super, zatiaľ sme len dvaja, ale keby nás je viac tak som ešte radšej. Vaňa mi chýbala možno raz, keď som si šla umývať čižmy 😀 my žijeme rýchly život a vždy sme sa radšej sprchovali.

petulik1991
12. apr 2017

Za mna bud vana alebo kut s hlbokou vanou 🙂

siska53
12. apr 2017

@alex666 poviem tak,ak mate dom,dajte aj aj. My teraz mame vanu,svokrovci zas kut. A pre deti bola velka zabava sa k nim chodit sprchovat. Teraz aj my budeme mat uz len kut. Tak sa zas budu radi kupat u mojich rodicov.
Ono zas aj ta relativne dlho tie deti kupes ty. Takze ich osprsis a idu prec,starsie dozorujes,ci to spravili tak ako treba. My,kedz mame urcitt problem v bytovom dome,tak napriek vani sa viac-menej sprchujeme. Cize aj detom doprajeme kupel len vynimocne. Obcas im.tp chyba,ale to len preto,lebo tak boli zvyknuti,kym sa nezhorsila situacia s rurami,tak sa kupali normalne a dlhsie.

Ak vase deti zvyknut nebudu,nemalo by im to chybat.