Vadia mi zvuky, keď niekto je

heltova9
6. dec 2020

Ahojte uz dlhé roky mám taký problém, strasne mi vadia zvuky pri jedle.. Ci je to srkanie, mlaskanie, hryzanie, prezuvanie... Ked niekto je moj sluh je 1000krat lepsi ako inokedy.. Ked niekto pri mne je, musim odist, inak mi to strasne vadi, mam neskutocne nervy.. Mal niekto podobny problem? Da sa s tym nejako naučiť žiť?

simsalabim
6. dec 2020

@heltova9 pusti si pri jedle hudbu 🤷‍♀️

goodidea
6. dec 2020

@heltova9 ja neznášam mlaskanie ale zas snažím sa to vypnúť nejako z hlavy ..nedám to vedieť aby som neurazil

kristina2015
6. dec 2020

Mne vadí keď niekomu vadí ako jem . Vtedy si predstavujem ako niekomu letí vydlicka do čela , samozrejme je to iba predstava 😁 podľa mňa s tým niečo rob idú tí ľudia na nervy .

kristina2015
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluebriggs
6. dec 2020

Mne zas vadi ked niekomu vadi ako jem

dada0902
6. dec 2020

Ja tiez nemusim moj muz je tak ze ho pocujem ked je vsetko ono nejde o mlaskanie ale o ten cely zvuk a este ked si.lofne ku mne tak len nanho skarredo pozrem a uz vie tak ide dalej ale aj tak ho pocujem

moonlight1210
6. dec 2020

@heltova9 vlastne zvuky ti nevadia?
Nevadi ti predstava, ze to, co pocujes od inych, vlastne pocuju tiez aj oni od teba?
Alebo inak povedane, zo seba nemas strach, ze sa niekomu hnusis svojimi zvukmi pri prezuvani, aj ked so zatvorenymi ustami?
Lebo su ludia, ktori sa snazia jest velmi jemne a pomaly a po malickych kusockoch, lebo nielen ze neznasaju cudzie zvuky, ale stresuje ich aj hanba z toho, zeby ktosi napodobne zacul ich. Tak sa snazia jest podla moznosti “nehlucne”.

Mas to aj ty takto, alebo riesis len druhych?

korra
6. dec 2020

priznam sa, tiez mi to vadi...vacsinou..ked som niecim zaujata, tak to ide nejako viac mimo mna 😀...aj ked viac ako uvedene, je moja "srdcovka" strnganie priborom o zuby 😀 je to pre mna rovnako iritujuci zvuk ako "nechty po tabuli". Nevadi mi bezne zamlaskanie, odkusnutie z jablka, prehltanie...ale niektori ludia dokazu jest skutocne ako zvieratka....a este aj prezuvanie s otvorenou "hubou". A u seba sa to snazim kontrolovat...jednoducho nebudem srkat slize z lyzice z kilometra a pri prezuvani mam hubu zavretu....

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leuchtturm
6. dec 2020

prednedavnom bola v telke reportaz o jednej dievcine, co trpela mizofoniou. Mozno je to aj tvoj pripad.

hipuska
6. dec 2020

Jablko večer pri tv je najhoršie 😀

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nela6
6. dec 2020

@heltova9 to si nepocula mojich dvoch kolegov, vtedy si davam sluchadla a hudbu... neznasam mlaskanie, nejaké vydrzim, ale. to co oni predvadzaju... ja som vazne neverila vlastným usiam, a neviem sa cez to preniest 😄

leuchtturm
6. dec 2020

@pupavka89 musis sa pripojit k chrumkaniu a potom ti to nebude vadit.

Ovela horsie znasam tieto zvuky v kine. Ked jeden dozere, zacne druhy a treti sa zacne cmulat so svojou frajerkou. Kvoli tomu som aj prestala chodit do kina.

rachelkk
6. dec 2020

Toto mám aj ja aj môj muž . Neznášame keď niekto pri nás je . Buď si pustíme pesničky alebo jeme inde 😁😁😁

0silvia0
6. dec 2020

@rachelkk super, kazdy v inej izbe🥰

0silvia0
6. dec 2020

@heltova9 no ved nahraj samu seba na mobil a pustaj si to pre info, ze aj ty vydavas asi zvuky pri jedeni, cize si rovnako nechutnucky cloviecik ako ti ostatni. A ty ked jes, tiez odides do inej miestnosti aby si svojimi zuvacimi zvykmi neobtazovala ostatnych?

nela6
6. dec 2020

@0silvia0 to je zbytocne, take rady... asi ako ked fajciarovi povie nefajciar, ze to nemoze byt tazke prestat fajčiť, si len nezapal...

0silvia0
6. dec 2020

@nela6 no ja viem, ale je nejaka liecba, terapia na tento problem? 🤷‍♀️

bmuller
6. dec 2020

Ako pise @pribinak , moze sa jednat o mizofoniu... a clovek za to nemoze, nesuvisi to s (ne)toleranciou ani slusnou vychovou. Skor by som povedala, ze to cloveku sposobuje utrpenie, kedze precitlivene vnima zvuky, ktore ostatni ludia viac-menej nevnimaju 😕 (u nas ked jeme, zvykneme pustit nejaky "podmaz" na zamaskovanie...)
https://sk.wikipedia.org/wiki/Misophonia

caroline_
6. dec 2020

vola sa to misofonia, mam to aj ja, vadi mi "bezne"mlaskanie ale aj ked pocujem ako niekto nahlas prezuva , do mna vojde strastny hnev a az agresia, niekedy musim odist , manzelovi sa ospravedlnujem ze to nie je jeho chyba, ale ze mne proste tie zvuky vadia, takisto mam aj tripofobiu, a podla mna to suvisi s tym ze mavam aj uzkosti a celkovo som taka precitlivena :D

caroline_
6. dec 2020

@0silvia0 toto sa podla mna neda tak celkom porovnavat, napriklad mne vadia tie zvuky pri jedeni,a mojmu manzelovi nie, on zas neznasa ked sa prejde priborom po tanieri, to zas nevadi mne

domculik
6. dec 2020

@heltova9 No aj mne to veru vadi. Zvacsa sa to vyriesi, ked ide na pozadi radio 😉.

tetasa
6. dec 2020

mne takisto vadi od malicka a velmi,dokonca je to dovod preco v praci rada jedavam sama,najviac mi vadi polievka,chipsy,susene oriesky ,mlaskanie,zuvacky a dokonca pitie😅normalne citim jak sa mi rozbusi srdce,uzkost,neznesiem to.Inac ked sama sebe nevadim ale ked je niekto so mnou si myslim ze mu vadim a snazim sa jest pomaly a potichu,je to az trapne.Raz som bola na rande v pizzerii a z dovodu ako jedol som sa viackrat nestretla,nebola ziadna hudba v pozadi😨

ljzozv
7. dec 2020

Mne to vadí len v situáciách, keď nie som v pohode, vtedy by som, obrazne povedané, vraždila.
Keď som v pohode , tak to nejako vtedy až tak výrazne nevnímam.

snazilka_bio_mamka
7. dec 2020

mne strašne vadi ked pocujem niekoho piť a preglgať, zabijať by som vedela :D

marcellka32
7. dec 2020

Mám túto diagnózu a snažím sa ju kontrolovať 😀, ale to ste nepočuli jesť vietnamca obed, oni všetci mlaskaju, jedia s otvorenými ústami a nakoniec grgne ako poďakovanie že chutilo

0silvia0
7. dec 2020

@snazilka_bio_mamka tiež som bola v kancli s kolegyňou, ktorá strašne nahlas pregĺgala. Ostatné kolegyne pili nápoje normálne, potichu. Mňa to nejako nevytáčalo, len som nechápala, ako môže niekto robiť pri tom také hlasné pazvuky a že sa vôbec nepočuje...

asia83
7. dec 2020

@heltova9 Áno, ja som na tom rovnako. Mám to zdedené po starkej, ona to tiež neznášala. Mne vadí aj svoje vlastné prežúvanie či mľaskanie. Ja by som vtedy vyletela z kože, keď niekto mľaská. No, treba sa tomu vyhýbať. Môj muž konzumuje veľmi ticho, má to naučené z domu, deti tomu vedieme, čiže to počúvať nemusím. Našťastie.