V suteréne prasklo potrubie s horúcou vodou a nemôžem sa dostať k mojej pivnici. Ako postupovať?

2. aug 2022

V suterene prasklo potrubie s horucou vodou....Nestalo sa to prvy krat...Nejedna sa o rodinny dom ale o byty...Chodbicka je plna vody k pivniciam(to sa bere ako spolocne priestory)...Neda sa dostat k mojej pivnici(co je moje vlastnictvo), jedine ze by som mala gumaky(nemam).Nakolko to je uz 2den a vodu neodsali budu urcite skody...Ako postupovat?...Komu nahlasit skody?Alebo nemam pravo na odskodne?Nemam poisteny byt(tym padom asi ani pivnica???..)....Napady ako to riesit?Dakujem za odp.

anna_2
2. aug 2022

pivnice, balkony zvycajne patria medzi spolocne priestory. Bez ohladu k tomu, kto ich uziva. Skody nafotit a nahlasit spolocenstvu. Nakup gumakov ti nepreplatia 🙂

stella14
2. aug 2022

Nahlásiť poruchu správcovi a taktiež poistnú udalosť. BD sú poistené, treba sa informovať u správcu bytovky.

pribinak
2. aug 2022

Off topic, ale nemáš poistený byt? Neuveriteľne, to určite zmeň

cacianka
3. aug 2022

Hneď po zistení havarijného stavu si mala volat správcu vášho domu, on musí riešiť. Vodárov na odstavenie potrubia, skrátka havarijné službu, aj zariadiť odčerpanie vody, vysušenie priestoru, prípadne postrek proti plesni.
Ty čakáš ako spiaca princezná 2 dni !?!!!