V ružinovskej nemocnici vyoperovali pacientovi nesprávne oko. Teraz nemá ani jedno

22. jún 2022

Baby, čo na to hovoríte alebo čo si o tom myslíte. Podľa mňa strašná tragédia. Tomu človeku môžu vyplatiť aj milión, ale zrak mu to už nikdy nevráti.
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/189867-v-ruzi...

vulka
22. jún 2022

Strašné. A uvidíš, že Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou to uhrá v prospech lekárky.

stanulienkat
22. jún 2022

@vulka je jedno, co povie Urad pre dohlad. Ked to daju na sud, musia vyhrat bez ohladu na urad. Ziadne miliony na svete mu nevratia kvalitu zivota. Je to hrozne. Ta doktorka by mala vratit diplom.

kvetinka75
22. jún 2022

@stanulienkat presne tak, čo už teraz odškodné? jemu to kvalitu života nevráti, celý život v ....

zooeynka
22. jún 2022

Aj lekarka zrejme karierne skoncila.....

topanocka15
22. jún 2022

Pane bože, to je hrozné, ja by som ju asi prizabila,ty kokos nemám slov.....súdiť,by som sa súdila určite a nikdy by som do tenj nemocnice nevstúpila už.Chudák ten pacient😢😭

missviolet
22. jún 2022

toto je ozaj strasne,s jednym okom mohol fungovat, ale odrazu prist o zrak uplne.... ako sa toto vobec moze stat :(

simsalabim
22. jún 2022

To je hrozna tragedia :(

dilino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
22. jún 2022

Ked mali dceru operovat, vsetci sa mi smiali (aj lekari a sestricky), ze som jej ciernou fixou napisala na telo "Tuto stranu NIE!!!" Ale po medializovanych pripadoch, ze pacientovi odrezali nespravnu nohu a pod. ... radsej to napisat. Mojmu bratovi pred rokmi dali po operacii pencilin, hoci v karte mal zaznam o silnej alergii a tiez si pred operaciou na hrudnik napisal Alergia na penicilin (od neho som sa inspirovala). Co myslite, co mu po operacii podali a potom ho museli kriesit???? Akoze rozum mi nad tym zastava, laik vie, ze alergia na penicilin je relativne casta. Tak ked neviem, tak si to overim v zaznamoch o pacientovi!!! Ale toto s tym okom --- hrozne.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kittykat22
22. jún 2022

pre autorku - pacient mal rakovinu oka a neskulil. Vyoperovanie oka bolo nevyhnutne pre zachranu jeho zivota. Preto mu potom museli vyoperovat aj to druhe. Lekarka spravila chybu preto, lebo jej v priprave personal prelepil zle oko - a ona vyoperovala to ktore nemal zalepene. Vzala sa fukcie, odisla z oddelenia a uz nebude vykonavat dalej svoju cinnost. Je mi velmi luto pana, tej doktorky - pretoze ak ma 50 rokov a za sebou xy operacii kde ludom zachranila zivot, zrak a teraz sa jej stane take nestatie, kde vlastne doplati na chybu jej kolegov. Tak to je strasne - pre vsetkych. Dufam, ze ten clovek, ktory prelepil zle oko z toho bude mat tiez postih.

katulienkax
22. jún 2022

Prist o zrak je pre mna horsie ako smrt doslova, ved to som dozivotne kalika a nie mojim pricinenim a ani nie chorobou oka, strasne nieco ze nemaju hanby a ked niektorym lekorm nieco povies tak ze ci si musrejsia ako ono

ejbyk
22. jún 2022

@kittykat22 to toto je akože pravda?! alebo uz sa hlada sposob ako to ututlat?

kittykat22
22. jún 2022

@ejbyk https://tvnoviny.sk/domace/clanok/190035-lekark...
vyjadrila sa k tomu nemocnica. A je pravda, ze personal pripravuje na predoperacne vysetrenie a kresli napriklad na nohu, ruku, prsnik znacka - aby sa vedelo kt. oko sa bude operovat. A u toho pacienta sa ten prelep pravdepodobne spravil po uspati - pretoze urcite bych na chybu upozornil.

basska_b
22. jún 2022

@kittykat22 presne, tam moze za to ten, co to oko zle oznacil. Ona sa spolahla na personal... Lekarka bola urcite tak otrasena, ze radsej odisla z nemocnice... je to hrozne :(

bluka2
22. jún 2022

Ty kokso, je mi zle. Prečo také správy nečítam nikdy napríklad v nemecky hovoriacich správach, vyoperovane zle oko, mrtvy novorodenec v hniezde záchrany, kde nefunguje signalizácia. Čo mi ešte ušlo tento rok? Fakt sa radšej nemocniciam na Slovensku vyhnúť oblúkom...

ejbyk
22. jún 2022

@kittykat22 a si to čítala....Vyoperovali mu zdravé oka...a následne samozrejme že ked to chore na ktorom bola rakovina muselo íst tiež preč....lebo mu prvé vzali to zdravé....

kittykat22
22. jún 2022

@ejbyk ano citala a presne to co pises ty, som napisala ja. Co sa ti nezda?

ejbyk
22. jún 2022

@kittykat22 ok....ja že obhajujes, že ho vlastne išli zachrániť...ale už to chápem....

dilino
22. jún 2022

Len ešte je divne to že nikto kto bol s lekárkou na operačnej sále ju neupozornil že operuje dobre oko a nie to ktoré pooperovať má to choré.Divne ked jej nikto nič nepovedal.

kittykat22
22. jún 2022

@dilino tim ludi co mas na operacnom sale je iny ako ten, co mas na izbach. Su to specializovane sestry na operacke, anesteziologovia & spol. Tie sestricky co mas na izbach, tie na operacky nechodia.

stanulienkat
22. jún 2022

Baby, takéto veci sa stávajú aj v zahraničí, aby ste si nemysleli, že Slovensko je tak zaostalá krajina, že sa to deje iba u nás. Bohužiaľ deje sa to aj inde. A na margo pani doktorky a prelepeného oka. Ona ako odborník, lekár a operatér, si mala poriadne preštudovať dokumentáciu a uistiť sa čo ide robiť a na ktorom orgáne a na ktorej strane. To nie je ospravedlniteľné, či to oko bolo prelepené zle. Ona je zodpovedná za operačný výkon. Takýto prípad sa stal pred pár rokmi, keď štvorročnému chlapčekovi omylom vyoperovali zdravú obličku a chorú mu nechali. To bola tiež strašná tragédia.

dilino
22. jún 2022

ale ved ked išla operovať tak musel tam s ňou niekto byť ešte som nevydela že ked niekoho idú operovať je sám na sále.Sú tam viaceri a že sa spoľahla na personal ktorý jej označil oko ved ale ONI záznamy majú brať aj na sálu ved si to skontroluje ako špičkova lekárka.A neodišla úplne len musi byť mimo funkcie pokiaľ nebude vyšetrovanie.Viem čo je to že sa lekár pomylil v MT nemocnici sa tak trošku gynekolog pomýlil a moju dcérku to stálo život.Pokiaľ žila 11 rokov bol to strašne a čo sa mu stálo pokiaľ súd nepovedal trest dovtedy robil.Dal odškodne ale čo to je za život ked dcérka iba ležala a trpela teraz ked zomrela prišiel mi od neho papier aby som mu prepáčila.Ale robi dalej.Takže predpoklad že sa jej nič nestane je veľký lekárska komora za ňou bude stať kedže pišu že je to kapacita.Aj v našom prípade ho ochranila LK že no čo už stava sa.

oldcountryroses
22. jún 2022

@kittykat22 dobre ze si to priblížila. Ale myslím ze aj samotný operater by mal vedieť už dopredu, o ktorú stranu sa jedna. A nespoliehat sa na ostatný personál. Pred rokmi som bola operovana na fibrom na prsníku. Tesne pred uspanim prišiel dr, a hovori mi takže prava strana, a presiel mi prstom po mieste kde mal byť rez. Hovorím mu pan doktor na lavej... Aha.. Pardon, ľavá. V tej sekunde mi napadlo ci nečítal moje "lajstra", no asi nie. Kto vie ktorú stranu by otváral.

dilino
22. jún 2022

@kittykat22 a nikto z nich nevedel že ktore oko treba operovať tak toto sa mi veriť nechce že aj keby tam bol školený personál ako pišeš o to viac by to mali skontrolovať.Neboj nič sa jej nestane LK ju ochrani a pôjde robiť do inej nemocnice ked pišu že kapacita tak snád ked študovala tak roky nebude sedieť doma.

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
22. jún 2022

@kittykat22 no ja som si myslela, ze lekar-operater si pred vykonom precita zaznam o pacientovi! A nie ze sa spoliaha na neviem koho… ved zakladom je byt informovany a zaroven - doveruj, ale preveruj. He to aj jej chyba!

20erika07
22. jún 2022

@simsalabim no veru, mna sa sam lekar ,ktory ma operoval este pred uspatim niekolkokrat opytal ci je to tá strana ,ktora ma byt

liz_lemon
22. jún 2022

@simsalabim nasa znama lekarka este ked studovala medicinu, tak nam hovorila, ze na patologii bola pacientka, ktora mala rakovinu, ale ozarovali jej opacnu stranu, takze nador si rastol, a ona umrela
aj mojej mame raz chceli na RTG urobit snimok druhej nohy, ktora ju nebolela, a ledva ich tam presvedcila, aby jej to vymenili, a tak jej napisali do papierov, ze na jej ziadost zrentgenovana druha noha, lebo lekar to pomylil v ziadanke na RTG