Ahojte zenusky, najde sa tu nejaka, ktora ako ja planuje v roku 2012 pocat dietatko? Asi sa snazilky snazia uz teraz, ja mozem zacat az od decembra, lebo som pred mesiacom podstupila kyretaz. Tak som zvedava, ci sa niekto prida, budem sa tesim ak sa budem moct s niekym podporovat.
Ahojte aj ja sa pridávam..tiež by sme chceli..Momentálne som tiež po potrate 2 mesiace....Mám 2,5 r. dcérku, ktorá chodí suž do školky 🙂
ahojte dievcence, asi sa k vam pridam ak to nebude vadit 🙂 my by sme chceli zacat snazilkovat buduci rok 😵 po novom roku by som rada dobrala tabletky, chvilku si dala pauzu a poto, uvidime 🙂
Ahojte...tak aj ja sa pridám...my by sme s priateľom brali už teraz, ale on má takú robotu, že moje najbližšie plodné dni stihneme buď v decembri alebo v januári...hádam sa nám zadarí všetkých, v čo najkratšom čase 😉
Ahojte tak aj ja sa pridám, ja by som najradšej už teraz začala so snažilkovaním, ale môj drahý odmieta ☹, chce to nechať až na buddúci rok, ja končím školu, bude svadbu a hádam teda svadobná noc bude už naostro 🙂 ... no, neviem ako to dovtedy vydržím lebo na babenko myslím každý deň, niekedy mám z toho normálne depky... ☹ ako to zvládate vy, vlastne to "nesnaženie"?
Ahojte, ja by som sa tiez rada pridala, mam za sebou uz tolko neuspechov ze az, tak snad to tento krat vyjde....ale postupne...o prve babo som prisla minuly silvester v 11.tyzdni tehotenstva, bola som z toho dost nestastna, ale tak stava sa....v marci som otehotnela opat, vsetko bolo cely cas v poriadku, ale pred par dnami ked som uz bola v 31.tyzdni tehotenstva, som prestala citit pohyby nasej malej princeznicky a na pohotovosti lekari skonstatovali ze srdiecko nebije, podstupila som cisarsky rez a pitva zistila ze nasa mala bola zdravucka ale bohuzial sa nejakym sposobom pomotala pupocna snura a babatko sa zadusilo, my sme s tym nemohli vobec nic robit, nic som necitila, proste strasidelna situacia. Teraz som presne tyzden po cisarskom reze, zvladla som ho fyzicky super, dokonca o par dni sa planujem vratit do prace nech moc doma nesmutim, a verim ze cas mi v praci rychlejsie ubehne...moja doktorka mi odporucila pockat pol roka po sekcii a potom to vraj nie je dovod odkladat na neskor a pokusit sa o babo znovu...doverujem jej uplne, vsak tam mam ist este koncom novembra na kontrolu ci vsetko vyzera ok, a dufam teda ze bude vsetko fajn a v takom maji juni sa nam podari splodit do tretice babo, ktore sa k nam dufam bude chciet narodit a byt s nami lebo my po tom velmi tuzime. Som rada ze som nasla tuto skupinu a slubujem, ze budem pozitivna a takym pristupom to verim dovedieme vsetky do stastneho konca a budeme maminy 🙂 Drzte sa a novy rok je tu co nevidiet a nase deticky tiez.
Ahojte kočky, tak aj ja sa pridávam. Tiež by sme chceli ďalšie bábatko. Máme 18 mesačného chlapčeka a chceli by sme ešte dievčatko. No skôr než začneme naostro stále zvažujeme, či to finančne zvládneme, či by nebolo lepšie ísť do práce, aby bol dobrý rozdieľ medzi detmi. Som si v živote nemyslela, že budem pri druhom bábatku riešiť takého veci, pritom prvé to bolo také jednoduché. Neviem či aj vy riešite takéto dilemy? Nechcem sa pýtať čo by bolo najlepšie, lebo na to musíme prísť my dvaja 🙂
@malaberuska ahojky, ta foto je svadobna? ;)
@crapula ano to je svadobna foto 🙂
@malaberuska tak to je na babatko asi vhodny cas 🙂
@crapula 🙂
no zalezi aj na financiach 🙂 ale mam teraz nejake zdravoten problemy a uz sme si povedali, ze cakat nechceme co ked by sa nam nahodou nedarilo ☹
ahoj, bola som na kramaroch, je to tam velmi fajn a som fakt spokojna s pristupom lekarov, neviem ci som mala len stastie alebo su tam vsetci taki prijemni...dakujem za podporu, tiez verim ze tento krat to uz musi dobre dopadnut, som o tom presvedcena a to ma drzi nad vodou 🙂 Inak, ja si myslim ze ak chce mat niekto velku rodinu tak financie tam nehraju az taku velku ulohu...clovek sa dokaze uskromnit a hlavne, materialne veci nas nerobia stastnymi, ale skor ta rodinka, tak ked su u niekoho problem financie, tak si myslim ze smelo do toho a vsetko sa uz nejak zariadi a zvladne 🙂
@anjelik007 ahoj, u nas zarabal vzdy iba muz, ja som otehotnela uz v maturitnom rocniku. teraz to financne celkom zvladame hoci ja som nemala ani len matersku iba rodicovksy prispevok. keby sa nam podarilo druhe museli by sme si odopriet nejake nase rozmary, ale snad by sme to este zvladli.
@kkatka113 aj ja som bola na kramaroch. tam som aj rodila a tiez musim suhlasit s tebou, ze pristup lekarov je tam super. mne povedali, ze mam cakat tri mesiace, ale to asi preto, ze som potratila v 9tt. ty si uz bola vo vysokom stadiu preto ti asi povedali pol roka.. resp. nepamatas si, cot i radili pri prvom? s tymi financiami s tebou suhlasim, no tazko povedat ako su niektori na tom, my sme este celkom dobre, tak sa mi to lahko hovori.
No ja som hlavne dala na rady mojej gynekologicky, ktora mi povedala pockat tri mesiace po strate babatka v prvom trimestri....pockala som presne dva cykly a hned sa mi podarilo otehotniet. Teraz musim cakat pol roka kvoli jazve na maternici, predsa len to bol vacsi zakrok, tak som rada ze len pol roka a dufam ze sa vsetko pekne zahoji, citim sa fyzicky uplne super zatial, tak dufam ze to takto aj ostane 🙂
@kukucg urcite sa vam to hned podari, a nebud smutna, vsak uz jedno dietatko mas, tak aspon to ta musi drzat v dobrej nalade. Ja som tiez prvy raz pockala 2 cykly, uplne to staci, co mam povedat ja ked musim cakat az do aprila maja....ale nevadi, preckame to nejak a potom si budeme pisat o nasich drobcoch ako sa im dari 🙂
@malaberuska drzim palce, nech sa zadari a nech je svetko okej🙂
ahojte aj ja sa uz neviem dockat na babetko . Som po MA bol to deviaty tyzden zaciatok septembra ... som pocula ze treba pockat pol roka co vy na to? katka 113drzim palce ale aj vsetkym 🙂
malo to byt prve babo a velmi zle som to znasala ved stale to nie je ok akoby cast zo mna chybala
ale uz sa tesim a mate aj dobre rady napr ako sa budete zatial pripravovat nejake cajiky vitaminy alebo .... 😉
@lucyi84 ahoj ja takisto, 9tt zaciatkom septembra.. boli to a navzdy bude, ja to babatko stale beriem ako nase druhe dieta a teraz v decembri sa budeme pokusat o tretie. tebe povedali pol roka? mne tri mesiace.. citala som kopec nazorov, niektori hovorili ze hned, najviac sa zhodovalo na 3 mesiacoch a niektori hovorili, ze pol roka. co doktor to iny nazor. mne povedal, ze sa nemam dat odradit, ked mi niekto povie, ze pol roka. ale je to take neprijemne, ze si nie som ista, nechcem nic riskovat.. ale chcela by som uz co najskor, tak uvidime ako na tom budem v decembri.
ahojte,
@crapula pozeram ze mame rovnako stare deticky 🙂
My tiez planujeme zacat buduci rok, konkretne v aprili, to bude mat maly rok a 8 mesiacov..
ovulaciu meriam uz od tohto cyklu, prve babatko bolo na 7. cyklus snazenia, posledne 3 som merala aj BT, tak to nechcem nechat na nahodu 🙂
@crapula
hej presne mas pravdu boli to a nazdy bude ... vidis to je fajn ze ti povedali ze tri mesiace, neviem ci to ma v tomto nejaky vyznam ale po zakroku som bola tyzden doma potom som sla na kontrolu a doktor povedal ze to este nie je ok dali mi injekciu a mala som prist o tyzden potom uz bolo vsetko v poriadku mna to ten prvy tyzden aj dost bolelo som pocula ze niektore kocky su fit hned na druhy den tak neviem
a este som zvedava kedy dojde menstruacia dufam ze to bude ok 🙂
inak ja by som bola tiez radsej za tri mesiace 🙂
a mas dobreho doktora ? lebo na mna velmi nemal cas tak som sa ho chcela aj vselico opytat preto sa pytam aj tu na rady aj sa budes na to nejako specialne pripravovat akurat viem ze sa ma jest kyselina listova 😵
Caute baby, no ja myslim ze vam viem trosku poradit v tomto, pretoze som si zazila presne kyret na silvestra posledny rok. Bola som po tom hned fit a pustili ma hned na druhy den domov, lebo vsak bol zrovna silvester ktory bol pre nas velmi smutny... ja som sa docitala ze je dobre pit alchemilkovy caj, ze pekne zahoji zenske organy a aj podpori kvalitnu vystelku maternice aby sa babo mohlo pekne prichytit, kupte si kludne aj zensky caj, ten obsahuje tiez pre zenu same zdrave bylinky, ja som to uz zacala pit nech je vsetko ok...Odporuca sa to pit az po planovane otehotnenie, vtedy ak uz ma zena plodne dni tak by sa to malo vysadit... Kyselinu listovu je fajn brat tri mesiace pred planovanim otehotnenim, tak to uz aj mate pomaly cas, ja zacnem tak od februara cca, a tie dva normalne cykly uplne staci pockat, no ja som pockala a vsetko bolo super, ale to som uz vyssie pisala co sa nakoniec stalo, nijak to so zachytenim babatka nesuviselo... tak vam drzim vsetkym velmi velmi palce a tento krat to naozaj dobre dopadne 🙂 Inak, ja ked som chcela otehotniet, tak som si proste len na internene pozrela kedy mam posla menstruacie plodne dni a zrovna tie dni sme sa pokusali o babo kazdy den a teda klop klop dva krat za sebou sa nam to podarilo hned na prvy mesiac ako sme chceli, velmi som zvedava ako to dopadne teraz v nejakom aprili maji juni....
@crapula Ahoj, ja sa pridám k Tebe. Malý bude mať už 2 rôčky a patrilo by sa mu zaobstarať súrodenca - najlepšie sestričku 😉 Občas síce pochybujem ako zvládnem 2 deti - keď pri malom mi občas rupnú nervy, ale moja túžba po ďalšom bábätku je väčšia ako pochybnosti 🙂 Tiež by som chcela začať v decembri, najneskôr v januári - už to musím len oznámiť manželovi 😀 😀 😀