Ahojte. V poslednej dobe sa mi snivaju otrasne sny. Smrt, roztrhane mrtvoly... nie su to moji najblizsi ale ludia, ktorych poznam. Kazdu noc nieco...nesledujem ziadne take serialy, o nicom takom necitam. Je vsak pravda, ze sa smrti extremne bojim, chytam paniku pri pomysleni na to, ako tam lezim bez zivota a ze to pride. Povedala by som, ze mam z toho neskutocnu uzkost... 😪
Cely den mam pekny, v noci zatvorim oci a uz to ide...
Nemate niekto skusenosti? A tiez prosim poradte ako sa vysporiadat s vlastnou smrtou.. dakujem
Netusim ako sa da vysporiadat s vlastnou smrtou, asi jedine tak, ze si to neustale racionalne odovodnovat vetami typu - vsetci raz umrieme, smrt je tak prirodzena ako zrod noveho zivota, treba sa tesit kym sme zivi a nemylsiet na smrt. Tam nie je co rozoberat, ako sa vravi, nikto z nas z tohto zivota napokon nevyviazne zivy 🙂
Tvoje sny presne odrazaju tvoje obavy. Oni su zrejme vystupnovane situaciou, ktora okolo nas je, ze je to cosi neurcite, nezname, a zomiera vela ludi. V telke, radiu, v novinach, vsade stale cisla chorych, mrtvych.... Clvek sa tomu neubrani, aj keby vypol vsetky informacne kanaly. Zazila si uz smrt niekoho blizkeho? Ja uz nemam mamu ani otca, mama zomrela nahle a otec mal vlekle choroby 30 rokov, takze o neho sme sa bali neustale. Ani jedna smrt sa neprijimala lahko, aj po 10 rokoch mi chybaju hlavne ked by som sa chcela podelit o radosti s nimi, ukazat im dceru... A cez toto zazite, nejako som sa zmierila aj s vlastnou smrtelnostou. Smrt najviac boli blizkych, tych co zostavaju a ktorym zomrety clovek chyba. Starsi ludia sa na nu zvyknu pripravovat, upratuju a usporiadavaju vsetko vo svojom zivote, kym mozu. Ak sa naplno a otvorene venujes vztahom okolo seba a nic nemas nedoriesene, ak zijes naplnene aj svoje vlastne zaujmy, zaluby, vztah s partnerom, venujes sa detom... to by ti mohlo pomoct. Tomu venuj energiuq, kazdy jeden okamih si uzi. Ja sa uz cez to zazitie smrti najblizsich nebojim smrti ako takej, ako konca zivota, skor nechcem byt tak vleklo chora... a mozno si pozri blog krkavcimatka.cz ... je to mlada vdova, mamina 3 deti, jej muz tragicky zomrel ked bola tehotna s tretim. Napisla aj knihu Moje mila smrti a je to naozaj netradicna zena s netradicnym pohladom, o tom. Ta muzova smrt sposobila ze zije ovela intenzivnejsie a citi vsetko ovela intenzivnejsie ako kedykolvek predtym. A to je asi cesta, zit a uzivat si zivot.
Nie si tehotna? Vtedy sa snivaju take krvaky...
Ak si veriaca, také veci by si nepísala, takže predpokladám, že nie si veriaca...My, ktorí veríme v Boha máme večnú nádej, že budeme žiť aj po smrti...podľa mňa by si mala myslieť na lepšie veci, mať nádej, a nezúfať, lebo to vedie akurát tak k tvojim snom a oberá ťa to o normálne fungovanie a tešenie sa zo života..
blbé sny súvisia s psychikou....Ak prežívaš cez ceň úzkosť, strach, stres .... prejaví sa to cez noc nepríjemnými snami ....
Mne sa dneska snivalo....vlastne ani nesnivalo teda je vobec neviem - do praveho ucha mi zensky hlas povedal " Daj bohovi smrti trocha smrti" a zacala som sa dusit...nasilu som sa vydesena zobudila a kukam na hodiny bola jedna aj par minut...mam skazeny den kvoli tomu
Ja by som urcite zasla za psychologom. Urcite je viac takych ludi co sa boja vlastnej smrti. Oni budu vediet poradit. Ja sa ani tak nebojim vlastnej smrti... nejak na to nemyslim ale nedavno mi umrela teta a vtedy som si uvedomila ze aj ja budem musiat raz umriet. Nejde ani tak o to ze uz nebudem zit ale o ten proces umierania co ma desi. Len dufam ze to na mna pride nejako v spanku alebo ze to bud rychle. Je to hrozne ked ludia umieraju aj tyzden. Podla mna mas tie sny z uzkosti zo smrti.
Dufam ze sa ti coskoro ulavi.