V paneláku netečie teplá voda

9. sep 2024

Dobrý deň, 2 dni nám netečie tepla voda v paneláku. Kde môže byt problém? Nahlásila som to správcovi bytu aktuálne to nikto ale nerieši..

viestta
9. sep 2024

Netecie len vam alebo v celom panelaku? Ak len vam, volaj na spravcovsku spolocnost, nech pridu vymenit gulovy ventil v stupacke. Ak celemu panelaku, tak nie je nahodou planovana odstavka a ty si to nezachytila. Alebo nejaka porucha a uz to riesia

autor
9. sep 2024

@viestta vyzerá to tak že netečie len nám

viestta
9. sep 2024

Tak skuste este pomykat ventilom v stupackach, ale decentne, mozno sa tam nieco zachytilo. Ale fakt decentne aby ste ho neurvali, leby vytopis vsetkych susedov
Ale tak ci tak musi prist niekto zo spravcovskej odstranit plombu a znovu zaplombovat vodomer, tak nech vam jednym vrzom aj ten ventil vymenia.

cyberk
9. sep 2024

Pozri stupacku, ci sa vam tocia cisla/hodiny, ak ano, nemate niekde taku “sprchu alebo nieco”, ktora funguje na tlacitko, ale kohutik k nej je pusteny? :D (snad ma chapes lebo nam tiez takto raz nesla tepla, a bolo to z tohoto 😂 no to bol trapas)

autor
9. sep 2024

@cyberk pozerala som stupačky a čísla sa točia, a nechápem čo myslite 😂 akú sprchu

viestta
9. sep 2024

Ako sa mozu tocit cisla, ked voda netecie?

cyberk
9. sep 2024

No vysvetlim to tak.. laicky - my mame na wc taku, “sprchu” / hadicu s takou hlavicou (miesto bidetu si mozes osprchovat rit pomocou tej sprchy pri zachode), a mame tam od toho kohutik, ked sa pusti sprcha nejde hned, ale ta hlavica je na tlacitko a az pak ide z nej voda.. :D to ze som ten kohutik nechala pusteny sposobilo ze sa hodiny tocili ale voda realne nesla, kedze je ta hlavica na tlacitko :D
@viestta je to mozne, aj ja som sa cudovala ked vodar prisiel 😂

viestta
9. sep 2024

@cyberk alepotom tlaci vodu spat do potrubia, teplu do studenej a studenu do teplej. V tom pripade ak pustis niekde teplu vodu tak ti tecie studena, lebo ma vyssi tlak
Ta sprcha sa vola bidetova, mame to aj my a tiez sa mi stalo, ze mi z nej pretlacilo studenu vodu do teplej. Ale ak je vyrovnany tlak v obidvoch potrubiach nema co kde pretlacit.