V obchode som rozbila dezinfekciu a dali mi ju preplatiť

ramona7
12. mar 2021

Ahojte, dnes som bola krátko pred záverečnou v "nemenovanom obchode"
Keďže nemajú samootváracie dvere, s kočíkom s dcérkou som "cúvala" a nechtiac som rozbila dezinfekciu (sklenenú fľašu) určenú pre zákazníkov.
Nemyslím si, že bola plná...
No dali mi ju preplatiť (5,99)
Som nahnevaná sama na seba, že ani bloček nemám (nedali mi), no bola som v strese.
Jenro normálne?

stanulienkat
12. mar 2021

Mala si si blocek vypytat. Tak sposobila si im skodu. Ale mali ti dat doklad.

nikpa
12. mar 2021

@ramona7 niečo si poškodila, je normálne ze žiadali od teba náhradu. Tebe keby v tom obchode rozbili kočík, nežiadala by si náhradu? Bez ohľadu na cenu samozrejme. Podla mna je to uplne v poriadku, o to viac, ze je to vec ktorú tam musia mať a musia si zabezpečiť novú.

ramona7
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
12. mar 2021

no v prvom rade preco nemaju dezonfekciu v plaste, ale v skle? apolozenu tak, ze sa da rozbit? neplatila by som, take veci si davaju predsa do odpisu

nafka0483
12. mar 2021

@ramona7 Nehnevaj sa, ale maju mat take veci zabezpecene? Ako? Maju vymyslat stovky roznych scenarov co sa moze stat? Ze matka s kocikom bude cuvat, ze vozickarovi sa smykne ruka, ze niekomu pride zle a zatoci sa mu hlava, ze niekto bude obezny a kabatom zachyti flasu... ved je tisic scenarov, kazdy ma okolo seba davat pozor. A ano, ak svojim konanim alebo nepozornostou sposobim skodu, tak ju uhradim. Je to uplne normalne.

moonlight1210
12. mar 2021

@ramona7 nic sa neda urobit absolutne blbuvzdorne. Ani lietadla a to sa pri nich o to fakt snazia.
Tak to necakaj pri stojane s dezinfekciou.

Pozri, bola si neopatrna, napriek situacii, nieco si znicila, teraz sa citis aj hlupo, aj trapne, aj nahnevana, lebo si prisla o peniaze.

Ale hadzanim viny na nich, ze oni mali ratat aj s matkou, ktora bude cuvat z obchodu s kocikom - neziadas trochu moc?
Nechcela by si rovno, aby to prisrobovali do podlahy, obohnali ochrannou ohradou a zltociernou vystraznou paskou vyznacili na podlahe minimalnu vzdialenost?
Alebo co by ti pomohlo, aby si sa viac okolo seba obzerala, kam cuvas a davala viac pozor a neznicila to?

@ukulela Plast, ci sklo, upevnena, ci polozena. Mala dacat pozor. Vedela o nej, ale myslela, ze ma od nej dostatocny odstup. Nemala. Neodhadla to.
Teraz nadavat na obchod je hlupe.

ramona7
autor
12. mar 2021

@moonlight1210 do frasa, ani dvere sa zavrieť nedali a nemali to vedľa dverí, rovno pred, nakoľko nebola plná a určená pre zákazníkov...
Alebo si už majú zákazníci platiť za každý strek na ruky po cente??

diusqa761
12. mar 2021

Spravila si im škodu , právom ju žiadali zaplatiť. Oni zasa môžu argumentovať že dospelý človek snáď vie dávať pozor. Už sa stalo tak neviem čo riešiš. S prepáčením ale je to posr**ných 6€ na to by ma ani nenapadlo bločky pýtať hlavne keby to bolo mojou hlúposťou. Nechápem prečo kvôli tomu začínať diskusie a čakať že ťa tu hádam budeme ľutovať alebo obraňovať alebo nadávať na "diabolský obchod" a pôjdeme tam bojovať s transparentmi za tvojich posran**ýh 6€. To vážne niekomu stojí za to kvôli 6€ vyblekávať na koňovi? Je to tvoja chyba, poučila si sa tak rieš reálne problémy nie takéto kraviny po nete.

moonlight1210
12. mar 2021

@ramona7 nie nemaju. Je to zadarmo. To vsak neznamena, ze to moze niekto beztrestne znicit.
Aj tvoj dvor je zadarmo. Navsteva za nic neplati. Ani za sedenie na zahrade. Ale ak ti vsak neopatrnostou znicia zahradne kreslo, nemavnes rukou, ze to je v pohode, vsak sa kupi nove. Ci ano?

Ak ti to zavadzalo, mohla si to odsunut. Poprosit o podrzanie dveri. Ine moznosti.
Tebou zvolena moznost nezafungovala.
Smola.

Teraz sa na nich nehnevaj.

hennyinnsbruck
12. mar 2021

Ja som raz kočíkom v Budapešti v obchode so suvenírmi rozbila niečo, dali mi polku ceny zaplatiť. Ten tovar som si aj mohla zobrat. Úplne uzke to tam mali, napraskane tovarom, blbo sa tam šlo kočíkom, ale mala som davat ja viac pozor.🤷‍♀️ Nemala som problem to zaplatiť.

aurorastone
12. mar 2021

@ukulela tie si myslím, že by to malo ísť do odpisu a určite nemajú jednu fľašu a nečakajú kým sa im minie, mne sa raz v jeden deň podarilo rozbiť na predajni v Tescu med ktorý bol na vyššej poličke prilepeny a zároveň pri pokladni mi kydla smotana kelimkova z ruky a všetko zababrala ale nič som neplatila (Samozrejme som to nespravila narocky, načo by aj preboha) oni rátajú s prípadnými škodami a pani predavačka len poznamenala že niekedy je deň blbec jednoducho

nafka0483
12. mar 2021

@ramona7 Bola urcena pre zakaznikov ako pises - a bola vyuzita zakaznikmi? Nie, nebola, lebo si flasu rozbila a dezinfekcia sa vyliala.
Cize oni museli vylozit novu flasu, co na tom nerozumies? Nikto ti nekaze platit za kazdy strek dezinfekcie, ale ty si akoby minula dezinfekciu mozno pre 100 dalsich ludi, tak je jasne, ze to musis zaplatit.
Darmo sa snazis hodit vinu na obchod. Ak bola dezinfekcia pred dverami, tak si ju videla ked si vchadzala, naozaj nie je vina obchodu, ze ty cuvas a nepozeras sa kam.

meluela
12. mar 2021

@ramona7 Ja by som ten obchod aj menovala. Je to o tom, nakolko si vazi zakaznikov. Velke retazce by toto mali mat zahrnute v rezii. Nesla si im tam zamerne nicit majetok a ani si nebola trebars opita. Zrejme to fakt mali blbo polozene. Otvarat dvere a snazit sa dostat von s kocikom je dost narocna cinnost na koordinaciu pohybov. V malom butiku kde ledva prezivaju a vsetko taha jedna osoba by som to asi aj sama navrhla, vo velkom obchode je trapne ze od teba skasirovali cenu za rozbitu dezinfekciu. Ja som raz rozbila omylom lampu v penzione, nahlasili sme to a ze to zaplatime a majitelka uplne zlata ze netreba, ze s tym rata ze sa obcas nieco rozbije/pokazi. A mali ti dat o tom nejake potvrdenie, ako to oni daju do uctovnictva cele .. ci len tak do vacku daju?

simona1998
12. mar 2021

@ramona7 pani / slečna , naco si to sem dala ? Prečo sa rozčuľujes keď tu čítaš že mali právo ti to dať zaplatiť , si čakala že ťa tu polutujeme ako si chudatko rozbila niečo a musíš zato zaplatiť ? Veď to je bežná vec preboha . Rozbijem niečo tak škodu uhradím . Toď vsio

simona1998
12. mar 2021

@aurorastone pani ja robím v Tescu a nepýtajú nahradu kvôli tomu že to je veľmi veľký reťazec , a majú veľké tržby čiže by ich toto do krachu nehodilo ale keby ich korona zasiahne tak verte že by pýtali od vás aj za smotanu aj za všetko 🙂

ukulela
12. mar 2021

@simona1998 pozri, už len kvôli bezpečnosti nemá čo byť dezinfekcia v sklenenej fľaši. Ani v jednom obchode som to nevidela. 6€ stojí liter dezinfekcie v kaufe či v Lidli. Keď nemajú stojan, majú mať rozprasovac plastový.

123andy123
12. mar 2021

Mne sa raz stalo, uz daaavno, bola som na pumpe si kupit oblozeny sendvic, nejako som sa potkla, ustala som to, ale chlebik mi spadol na zem. Bola som z toho nestastna lebo viac penazi som pri sebe nemala. Tak som si po slovensky zanadavala, bola som hladna, tak som bola nervoznejsia :D Bolo to v Nemecku pumparka hadam nerozumela. Ale dala mi zadarmo druhy :D Jasne je rozdiel velky retazec a drobny podnikatel. Ale aj tak mat dezinfekciu v skle pri dverach je nebezpecne a nezodpovedne, nastastie ta sklenna flaska nespadla na to dieta v kociku.

simca06022011
12. mar 2021

@simona1998 presne, a keby sa im chcelo s každým rozbitým tovarom naťahovať... A davt ho preplácať... Ak majú % stanovené manká a škody, tak im to je na ten veľký objem jedno... Na rozdiel od malých predajni.

123andy123
12. mar 2021

@ukulela ja kupujem liter za 3e neviem asi to bola nejaka bio ked bola aj v skle... ach jaj

ukulela
12. mar 2021

toto nebol ziadny butik, zrejme potraviny a tipujem jednotu .... v mnohych este socialisticke maniere aj sluzby.

tncka
12. mar 2021

@ramona7 to kvoli 6e sa hnevas sama na seba,zalozis diskusiu a este ti je cudne ze si to musela zaplatit? Je to len 6e,si zdrava,neporezala si sa,nevylialo sa to na dieta v kociku tak prosim ta neries nepodstatnosti. Su dolezitejsie veci na svete🤔

ramona7
autor
12. mar 2021

@tncka 1.dcérka nebola v košiku, ale v kočíku,
2.nejde o peniaze, ale o prístup

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
senta_sofia
12. mar 2021

@ramona7 paci sa mi, aka si hubata na koniku, kde vystupujes anonymne, preco si neskakala tak sebavedomo tam?

simona1998
12. mar 2021

@simca06022011 tak tak 🙂
@ukulela my u nás v tescu sme nikde nedostali pokyny s tým že ma byt dezinfekcia v plaste , skle nikde , je tam napísané že musí byt dezinfekcia v reťazci a to v akom je obale je už na zvážení prevádzky 🙂 takze sa spoliehaju že ľudia ktorí tade prechádzajú si dajú pozor a nebude pre nich sklenená fľaša problém

ramona7
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jarnajar
12. mar 2021

Majú na to právo, ale je to trápne pýtať, keď to bola nehoda a nešlo o drahý tovar. Tiež som rozbila nejakú blbosť, pripravená to zaplatiť, ale predavačka povedala, že to nič, to sa stáva. Do takého obchodu ide človek určite radšej ako niekde, kde ho znosia, hoci sa už aj tak hanbí.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ramona7
autor
12. mar 2021

@senta_sofia ak budeš v rovnakej situácii, pochopíš, "pani anonymná "

123andy123
12. mar 2021

@simona1998 takze sa spoliehaju na to ze si ludia daju pozor a nebude pre nich sklenna flasa problem??? To sa akoze spoliehaju na stastie? Lebo nikto nemoze byt pozorny vzdy na 100% a mat oci aj vzadu. Ty asi deti nemas. Predavackam asi bezpecnost vela nehovorila, dat sklennu flasu pri dvere. Autorka sice sposobila nepozornostou skodu podniku, ale predavacky svojou nezopovednostou. Co by ste pisali keby ta flasa rozbila dietatu hlavu? A dat preplatit skoro 6e za pouzivanu dezinfekciu tak to je teda charakter