V ničom si neverím, nemám sebavedomie

12. dec 2022

Ahojte. Prosím o radu. Stále o sebe pochybujem, vo všetkom. Dám príklady ale prosím neberte to v zlom, že sa chválim v tom opise, vôbec nie.
Myslím si, že som veľmi pekná. Robila som aj popri skole modelku, veľa spolužiakov a kamarátov ma balilo. ALE vždy, med vidím ženu, čo má napríklad väčšie prsia (mam strašne malé), krajší zadok, tvár - chytí ma smútok. Podvedome sa bojím, že sa manžel zamiluje do nejakej takej. A keďže môj manžel je úžasný manžel, dobrý a milujúci, tak ak by sa aj zamiloval tak by to podľa mňa len dusil v sebe, kľudne aj pol storočia., On by sa trápil a ja by som možno bola "tá s ktorou už musí zostať, aj kebyže je zamilovaný do inej"
Mame skvelý sex, veľa experimentujeme a baví nás to, ale aj tak mam strach ze mu nebudem stačiť, že raz bude chcieť viac.
Myslím, že nie som najhlupsia (na prijimackach na ekonomickú univerzitu som napríklad skončila úplne prvá, lebo som nemala vôbec žiadnu chybu z žiadnej úlohe ) ale v práci ak urobím minimálnu chybu (pomylim sa o 1 cent), trápi ma to aj celý deň. Rozmýšľam, ze vyzerám pred kolegami teraz strašne a možno mi ani nepredĺzia zmluvu...
Každý deň rozmýšľam, či som dobrá matka a stále mam pocit, že zlyhávam, aj keď sa odušu snažím.
Takýchto príkladov by som mohla dat strašne veľa. Pritom denne stretávam ľudí, čo robia v praci, manželstve, živote kopu chýb a sú vysporiadaní a spokojní. Neviete mi niekto povedať nejakú knihu/prednasku/čokoľvek co by mi pomohlo?
Ďakujem

drzaopica
12. dec 2022

Terapeut.

Rodicia v detstve Ta chválili, alebo boli silne zameraní na výkon, známky, výzor?Alebo si nemala staršieho súrodenca, ktorí bol vždy ten lepší?

marianarem
13. dec 2022

Je to na terapiu, ja som na tom byvala podobne, akurat som dnes v noci rozmyslala, ako som si okolo 20 neskutocne neverila. Napriek vsetkym moznym uspechom a oceneniam. Pomohli mi najmä zivotne krizy a psychoterapie. Nie som ani teraz majster sebadovery, moje sebavedomie je teraz mozno 70%ne, stale mam este nejake pochybnosti, ale je to obrovsky skok oproti nule, z ktorej som vychadzala.

ivangeline
13. dec 2022

Terapia a pochopit,ze si skvela aka si a dokonala nebudes nikdy! Nikdy nebude nikto. Kazdy clovek je jedinecny ale nie perfektny.

salamistka
13. dec 2022

Málokto je so sebou dokonale spokojný, ale keď máš rada samu seba, tak chyby berieš ako ponaučenie...horšie je, keď ty si sama sebe svoje chyby v pohode pripustíš, ale ostatní ti to dajú vyžrať