V ktorom mesiaci ste začali dávať dieťa do chodule?

julkaaa1
2. máj 2018

Ahojte v kolkom mesiaci ste začali davat deticky do chodaka ?dakujem 🙂

janickacrazy
2. máj 2018

@julkaaa1 najlepšie nikdy 😉

misinka0611
2. máj 2018

Syn má 7m. a nikdy ho ani nevidel a max. ho uvidí vystavený v obchode 🙂

jvlo
2. máj 2018

Nikdy, ničí chrbticu

luliu
2. máj 2018

Nikdy, načo

beky1813
2. máj 2018

V 7 mesiacoch

hettinka
2. máj 2018

Starsiu dala babka v 9 mes, mladšieho po veľmi zlej skúsenosti nikdy.

michaella94
2. máj 2018

tiez nikdy....v niektorych krajinach je zakazany....skodi zdraviu dietatka...

alchemilkazltozelena
2. máj 2018

@julkaaa1 oboch asi v 7-8m a su zdravi nic im nieje

robin30
2. máj 2018

Styri deti mam a okolo 7-8msiacov tam boli vsetky a zdrave su vsetky

zuzka38
2. máj 2018

@julkaaa1 ja nikdy

weronca22
2. máj 2018

Nikdy

aleshka_supermama
2. máj 2018

@julkaaa1 ked mala 6mes. Uz nam pomaly chodi a je zdrava.

volterra
2. máj 2018

Všetkých 3 okolo 6. - 7. mesiaca, bez problémov, dnes sú z nich sportovci. Vsetky deti v našej rodine (a je ich teda požehnane, chvalabohu) behali v choditkach. Nikto nemal a dodnes nema žiadne problémy s chodenim, s chrbticou či vývojom, a to sú už mnohí dospelí.

norulakp
2. máj 2018

osobne nikdy. Uprimne povedane, na co je to dobre? Len aby sa rodic mohol pochvalit, ze mu dieta chodi uz v 6 mesiacoch? Dieta ma zacat chodit same vtedy, ked sa na to citit

nikenzi
2. máj 2018

ked sa zacal stavat, tak v 8m. Ma 3 roky a beha jak šarkan. Dokonca aj ja som bola v choditku aj babkine tri deti (inak vsetci sportovci, niekolko krat majstri slovenska v chodzi). Takze pohoda. Je to velke odbremenenie ked nemusis stale trpnut kde ti deco tresne hlavu 🙂

jamika27
2. máj 2018

nikdy 🙂

jersey87
2. máj 2018

Ja som nedavala vobec. Ale nezatracujem to. Bolo to moderne, ked sme aj my boli mali. Teraz to ma mnozstvo nevyhod a skodi to zdraviu. Namiesto toho teraz sa deti uz pomaly 3mesacne nosia na hudobne vychovy, telesne cvicenia a neviem co. Teraz sa pretazuje psychika deti. Pred 30imi rokmi to bola chrbtica. A o 30 rokov sa dozvieme, ake skodlive su tie hudobne vychovy.

l_tanya
2. máj 2018

Ked mala mala 10-11 mesiacov a zacala sa aktivne staviat a robit prve kroky. Nemohla som ani umyt riad, ci navarit. Parkrat s nou natiahlo o hranu stola v obyvacke, ci o obyvackovu stenu, tak som ju na tu chvilu, co som potrebovala porobit, dala.do choditka, pretoze v ohradke byt nechcela. Lepsia volba chodak ako rozbita hlava, ci vybite zuby. Je zdrava, nic jej nie je.

tinaa64
2. máj 2018

Prvu na 9 mes.aj to tam bola kym som ju odfotila a druhu tiez na 9mes.a asi tak na minutku..mame v pivnici chodak...nejak nie som stotoznena s tym ze byv tom moje deti mali travot cas..prva sa naucila chpdit presne na rok a zvladla to aj bez neho..a a druha uvidime kedy urpbi svoje prve kroky..mozno toez na rok

bubinko1506
2. máj 2018

Mali maju 1,5 roka, v chodaku neboli ani raz. Prve kroky sme zvladli bez chodaku a bez ohradky, a to su riadne zivly☺

veve10
2. máj 2018

Zakazali to tusim nedavno v Spanielsku. Moje deti tiez nikdy neboli v choditku, naco? Dcerka je duracelka, brusila non-stop po byte po styroch, o vsetko sa stavala atd.,ale pokial by jej to malo skodit na vyvin klbov, tak radsej narychlo umyt len polku riadu, ako riesit potom klby. Ano, tiez som vyrastala v choditku a som v poriadku, ale moj brat a drviva vacsina kamosiek maju uplne "rozondenu" chrbticu, nase bedrove klby urcite nikto neskuma. To mas ako so sedenim malych deti do W (sedia medzi patami)-vascina mam netusi ako to skodi na vyvin bedrovych klbov, kolien a neskor chrbtice. Teraz je tusim o tom skvely clanok na stranke Mama a ja. Odporucam! A nachoditko kasli. 😉

bajuska44
21. máj 2018

@julkaaa1 Ahoj, o chodítkach píšu napr. tu: https://mamapark.sk/choditko-pre-dieta-ake-prec...

misinka0611
21. máj 2018

@veve10 Suhlasim. Mne argument ze aspoň si mozem porobiť doma pripadá smiešny. Porobim si ked spi, porobim si ked sa hra alebo ho zoberie jeho otec a zabaví ho 🙂 Podľa mna nikto v špine neumrieme aj ked nieco za ten jeden den nestihneme, nebudem riskovat zdravotný problém, alebo ze mi preskočí plazenie, sedenie len preto ze som musela prerušiť umývanie riadu 😂 Moj chlap vyrastal tiez, jeho mama sa tym chváli a aj mna uz tlači do toho ale nie, ja si vychovám podľa seba a nie podľa nej. To, aké má problémy s chrbtom ani nevravím.. ale hlavne ze podľa jej slov si porobila to, co mala 🙈😩