Momentálne zvažujeme presťahovanie sa z rodného mestečka, kde nemáme dobré vzťahy s rodinnými príslušníkmi, takže nás tu veľmi nič nedrží. Tak sa zamýšľam nad otázkou, v ktorom meste/obci úrčite nebývať a nyvychovávať deti a prečo. Vopred Vám ďakujem za vaše podnety.
kde nie sú dobré (najmä stredné) školy a kde nie je dobrá dostupnosť busom/vlakom
Od stredu dole a na vychod nie
Všade je dačo, každé miesto má pozitíva a negatíva. Keby som si mohla vybrať tak lazy pod lesom z ktorých by každú hodinu chodil bus/vlak do mesta no snívajte s nami
Vranov, Trebišov. Bola som tam par krát pracovné a to sú už také veľké osady. Viac Rómov ako bielych. Určite je takých miest na východe viac.
V Blave nikdy.
Na Liptove vždy.
Ja som zo Žiliny, a nemenila by som. Este Liptov, ako tak ale uz všade inde na východ by som nešla, smerom dolu max do Trenčína by som to strpela.
@simona20201309 este Secovce
Za mňa by som nechcela:
- hladové doliny typu Medzilaborce, Lučenec a podobné mestá
- sever Slovenska
- kdekoľvek na dedine
Pre mňa je naj miesto na život Bratislava, viem si to predstaviť aj v iných mestách na západe SR (Trnava napríklad).
Jednoznacne Bratislava a jej okolie.
Ja len v BA si to viem predstavit...inde len na nvstevu.chatu.dovolenku
@esterr_ka veď toto…
@dzejny656 prečo nie sever?
Kvôli zime a počasiu
Košice.
@dzejny656 ja práve kvôli počasiu zvažujem vylúčiť západ a juh SR :D. Máme to opačne.
Potom Liptov, alebo Spis
Ja si to prave viem predstavit iba v bratislave a mozno este tak trnava, ostatok Slovenska je krasny na spoznavanie, ale nie pre moje potreby a preferencie byvania
@vsadeviem alebo v jej blízkosti.
Autorka - vylúčila by som všetky regióny, kde je málo prac.prilezitosti, ako je sever, východ (myslím regióny blízko Ukrajiny, nie Košice) a juh Slovenska a tiež regióny s početnou rómskou komunitou.
Vybrala by som si okolie väčšieho mesta, ale bývala v dedine (čo som aj urobila )
Zvažovať byvanie podľa počasia, no neviem, na to, aby tu boli mega veľké rozdiely je Slovensko primalé..
Okrem Bratislavy kdekoľvek. Piešťany, Žilina, Liptov je top, Košice 🤩🤩🤩
To k comu taka tema? Opat rozduchavat vasne? Kazda cast Slovenska je pekna a ma nieco do seba, ci uz pozitiva tak aj negativa.
Zijem na vychode a nemenila by som. Su aj tu miesta kde by som zit nechcela,ale to sa vsade najde
Načo sa to pýtaš, každý má inú situáciu. Ak je tvoja priorita deti, tak potrebuješ miesto, kde sú dobré možnosti škôl. Ale aj to môže znamenať pre každého niečo iné. Pre mňa sú neprijateľné veľké štátne školy, hľadám malé komunitné v príjemnom prostredí. Ak je podstatné pracovné uplatnenie, tak asi sa nebudeš ťahať na lazy, kde treba dochádzať pomerne ďaleko s minimom spojov. Ale ak robíš z domu, tak to riešiť nebudeš. Ja čisto pocitovo nemám rada východ, žila som tam 4 roky, ďakujem, neprosím. Žila som aj v ZA opäť, nič pre mňa, jednak počasie, jednak doprava, na mňa príliš "rýchle" mesto. Čiže ani BA nič pre mňa. Ale tebe môže vyhovovať práve to, čo mne nie. A taký Liptov mňa napríklad nikdy neťahal. Ísť tam na pár dní, ok. Ale žiť tam, to nie. Mne sa napríklad páči pri Dunaji v tých dedinkách okolo Štúrova, Komárna. Ale opäť, nie je tam bohvieaka práca, je to v prdeli, zlá dostupnosť do väčších miest. Všetko má svoje plusy a mínusy. No dobre, taká Jelšava a Revúca asi žiadne významné plusy nemá , sorry, ľudia odtial, mám isto predsudky. Ale tak, ako niekto je spokojný v BA, tak ďalší ju neznáša. A to je čisto každého vec, každého situácia, pocit, priority.
Vychovávala by som v BA, snáď sa tam aj raz vrátim (naj školy, veľa kultúry, možnosti prakticky akýchkoľvek mimoškolských aktivít), ak nie BA,tak určite nejaké krajské mesto.
Nebyvala by som v nejakom úplne malom meste, kde tieto veci chýbajú.
V takej kde nie sú žiadne pracovné prilezitosti a malý výber škôl krúžkov atd.. a este nie BA žila som tam a už by som sa tam nevrátila, ale inak hocikde okolo nejakeho väčšieho mesta skoro všade je pekne
Nikdy v živote BA, juh SR a krajný východ.
U mňa jednoznačne vedie Orava, Turiec, Liptov - v takomto poradí.
@kikushaa aké sú tvoje preferencie bývania?
@beronsche ale klíma je citeľne rozdielna.
@pandorra keď sa ťa táto téma bytostne nedotýka, tak sa nevyjaduj. Ďakujem. Ja pýtam radu a pohľady a ty si založ svoju tému.