V čom spočíva dobro?

27. dec 2023

Opustila som manžela. Nič mu nebolo dobre co som urobila. Nadával. Ponizoval. Nemal cieľ niekam sa posúvať v živote. A odvety počúvam ze karma ma neminie a v pekle budem variť smolu. Môj ex to tvrdí. Ze som zlatokopka lebo som chcela napr. vlastný nábytok nie svokryn.atd.ze som mu ukradla syna. Pritom ho vídi kedy chce. Ked ma syn horúčky nervaci lebo nie je so synom. Dnes volal synovi a ten mu vraví ze sme boli odniesť malé detské šaty na charitu. A on nato ze ci si chcem zachrániť dušu? Keď syn išiel k nemu na Vianoce poslala som mini darček aj jemu aj svokre akože syn kúpil aby nešiel s prázdnymi rukami. Ani nepodakovali smskou. Nič. Snažím sa byť dobrým človekom chodím do práce starám sa o dieťa.. No ex mi stále dá pocítiť ze som zlý človek a karma ma neminie lebo som ho opustila a.porusila manželsky sľub.

bluemoon24
27. dec 2023

Ex je manipulator nespokojeny se svym zivotem. Nic co udelas, pro neho nebude dobre. To nejlepsi, co jsi mohla udelat, uz jsi udelala. Hodne stesti!

0silvia0
27. dec 2023

Zi podla svojho svedomia a neries co si ex o tebe mysli. To, co si on o tebe mysli, neurcuje tvoju skutocnu ludsku hodnotu.

barbora0308
27. dec 2023

Mam pocit z tvojho prispevku, ako keby si ty sama mala vycitky z toho, ze si manzela opustila a sama davas jeho slovam zmysel a hodnotu... Najprv si musis uvedomit, ze tvoje rozhodnutie bolo naozaj spravne a potom si budes byvaleho slova a skutky menej pripustat.

autor
27. dec 2023

@barbora0308 no nedal sa dodržať manželský sľub. Rozhodnutie odísť bolo správne. A jeho správanie sa nezmenilo ani po odchode. Neprišlo uvedomenie si ze sa správal zle. Mne o Bohu hovorí o karme

zmrzlinka2021
27. dec 2023

Autorka,

ak nevnimas jeho reci ako realitu, tak sa od toho uplne odosobni. Nema zmysel sa nad tym zamyslat.

My nevieme ako ste vy dvaja fungovali, to viete len vy - ty a tvoj muz. Bud si za tym stojis alebo pochybujes.

Mna vsak zaujala tvoja veta, ze nemal zaujem sa v zivote posuvat. Neviem co si mam pod nou predstavit ale ak narazas na karieru/peniaze, tak aj tu je napr. na koniku vela zien, co robia prace pod 1000 EUR a nie su kvoli tomu horsie tie osoby.

stanulienkat
27. dec 2023

Karma neexistuje. Neries debila.

barbora0308
27. dec 2023

Manzelsky slub sa nedodrziaval podla tvojich slov ani pocas manzelstva, takze nemaj vycitky, ze si manzelstvo ukoncila pre vlastne dobro. Jeho slova si nepripustaj a nenechaj sa manipulovat.

autor
27. dec 2023

@zmrzlinka2021 ja tiež pracujem za minimálnu co už taká je doba. Nemyslela som kariéru eur.. Ale doma niečo spraviť naviac. Preložiť inak nábytok. Atď. Zmenu. Nechcel zmeny ziadne

zuzitko74
27. dec 2023

Och , nie, hádam mu to neveríš? Ten človek nikdy nebude s tebou spokojný, vždy budeš ty tá zlá. Radšej bude celý život okydávať a ponižovať teba, než by si mal uvedomiť svoje zlyhanie vo vašom vzťahu. Naozaj ti na jeho názore na teba ešte stále záleží? Odišla si od neho , aby si začala nový život bez neho, tak prestaň venovať pozornosť tým s...kám, ktoré vypúšťa z úst.

mane01
27. dec 2023

Tvoj ex nech sa stara o svoju dušu aspon tak, ako ho trapi ta tvoja… isto vies, ze trepe, ze ano… urazena hrdost je to, nic ine… mozno si nikdy nemyslel, ze by si bola schopna ho kopnut do zadku, tak toto je taky posledny zufaly pokus zneistit ta… mimochodom dost ubohy 😂🤦🏼

marianarem
27. dec 2023

Tak hlavne tvoj ex nerozhoduje na svete o tom, kto je alebo nie je dobry clovek a koho minie alebo neminie karma. To absolutne nie je v jeho kompetencii. A teda jeho reci su len reci, ktore v preklade znamenaju: "Strasne si ma nastvala, co si si to ku mne dovolila, odist odo mna." Proste je nastvaty, urazeny a takto to dava najavo, to je vsetko.

vorkola
27. dec 2023

Jeho reci si neber k srdcu,ved si sa odstrihla od mnipulatora,takze ty mas uz pokoj aj tu na zemi,A ked je veriaci,a mysli si, ze je dobry ,tak ako odôvodní, ze s tebou zachadzal jak s handrou?,Ved predpokladam ,ze pre druheho chlapa si ho neopustila,Mozes sa odvolat aj na to ,ze Pan Boh nechce ,aby si bola nim psychicky manipulovana, vsak po case by si ochorela

j_m
27. dec 2023

🤔… karmu neovplivní, neoklame ani neukecá… ta VIE kam a prečo… takže sa ukľudni 😉

diablikovci
27. dec 2023

Ohľadom toho Boha a karmy - tak by som mu povedala áno máš pravdu ale bude to Boh, ktorý rozhodne a nie TY a to si láskavo uvedom !!