V čom podnikať?

lilly2606
21. jan 2018

Ahojte maminky, chcela by som od vás radu prosím, chcela by som začať podnikať, nakupovať a predávať veci, šperky, hračky, len neviem, na čo sa tak zamerať, po čom by bol dopyt, prosím, napíšte mi, o čo by ste napríklad vy mali záujem, veľmi mi tým pomôžete, môže to byť hocičo, keďže prvotný plán bola reštaurácia s detským kútikom, no tam treba veľkú investíciu, ktorá neviem, či sa vráti a nenasla som ani priestory.. Tak ďakujem pekne za každú radu

lavieenrose
21. jan 2018

chces predavat hracky ? - myslis ze vies konkurovat velkym sietam hrackarstiev?a este ked sa v tom ani nevyznas a chces aby ti niekto iny dal na zlatom podnose

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
21. jan 2018

@lilly2606 odporúčam hľadať "dieru na trhu" a priniesť niečo, čo tu ešte nie je. Lebo šperkov od lacnej bižu po drahé diamanty je tu viac než dosť, handier, hračiek ani nehovorím. Plus aliexpres, eshopy všeobecne, bazáre, secondhandy... Gastroslužby s detským kútikom - no matky s deťmi ti prídu tak akurát na zákusok a čaj plus ešte budú chcieť zohriať vlastné jedlo pre dieťa, na tom nezarobíš. Takže najprv nájdi niečo, čo tu ešte nie je, hlavne v lokalite kde chceš podnikať, potom si spočítaj vstupné náklady či na to vôbec máš, založ živnosť alebo iný druh podnikateľskej činnosti, vypracuj si nejaký plán, zožeň priestory...

janinah
21. jan 2018

Je kopa starých ľudí s dospelými solventnými deťmi /čo nemajú čas/ a tým starkým treba doniesť nákup,upratať,robiš spoločnosť,doprovodiť k lemkárovi....klasické opatrovateľkz "od štátu" sú málo a ich služby obmedzené,tým smerom by som šla,kebyže idem ja podnikať.

lilly2606
autor
21. jan 2018

@janinah Super nápad, ďakujem pekne, veľmi ste mi pomohla.

lilly2606
autor
21. jan 2018

@sissy27 dDakujem veľmi pekne, mate úplnú pravdu, všetkého je tu dosť, P. Janinah mi dala super nápad, budem sa zaoberať ním

janinah
21. jan 2018

@lilly2606 a ešte tí starkí majú záhradky a tam nemá kto robiť,aj manžela by si vedela zamestnať😉

lilyianka
21. jan 2018

Podla mna je aj vela ludi co ma psov a nemaju cas ich vencit....mozno aj to nie je az taky zly napad

lilly2606
autor
21. jan 2018

Ďakujem žienky, ste úžasné, akurát ma napadol super nápad, že keď je hodinový manžel, ktorý všetko opraví, pomôže vo všetkom čo manžel nevie alebo nestíha, tak ja by som mohla byť hodinová dcéra pre starších ľudí, ktorým by som nakúpila, navarila, popratala, išla k doktorke, či už len tak robila spoločnosť, keď ich deti nemajú čas.. Toto tu ešte nieje a keby bol o to väčší záujem tak založiť firmu a zamestnať ľudí, podľa mňa to nieje až taky zlý nápad..

lilly2606
autor
21. jan 2018

@lilly2606 samozrejme za nápad ďakujem p. Janinah,

lilly2606
autor
21. jan 2018

@janinah ďakujem, manžel podniká vo svojom smere, takže som rada, že ma čas na nás.. Práve preto som chcela niečo aj ja, lebo on stále v robote, dcéra už väčšia a ja často sama, len vypomaham manželovi s administratívou, ale chcela som niečo, čo bude aj mňa napĺňať

veriine
21. jan 2018

@lilly2606 no len neviem, či ti tí dôchodcovia budú vedieť aj zaplatiť za také služby. Ledva vychádzajú sami s nákladmi na prežitie z tých parádnych dôchodkov, nie to si "platiť" ešte za spoločnosť 🙏 To nemyslím v zlom, len sa na to pozerám z ich strany.

A dnes by každý chcel byť podnikateľom.
No neviem, už len mňa v počiatku odradí tá "slovenská" byrokracia pre malého podnikateľa, povinné odvody a pod. A neviem, či by som vlastné financie z nudy išla vrážať do vytvorenia vlastnej firmy, len tak, lebo neviem do čoho pichnúť na materskej.
Treba si hlavne uvedomiť, že vlastná firma je ako vlastné dieťa. Je to čas a moje investície, ktoré sa možno začnú vracať až po par rokoch, nie za mesiac, za dva ani za jeden rok 🙂 A ten čas strávený "podnikaním" sa zaplatí ešte neskôr 😎

alicka850
21. jan 2018

Suhlasim s veriine. Podla mna to nebudu vediet starsi ludia zaplatit. Robim so starsimi ludmi a casto maju problem pokryt zakladne zivotne potreby. Jedine ak by mali majetnejsie deti. Lebo zas musis mysliet aj na to, ze ak budes mat na to firmu, aj ta firma cosi stoji, odvody atd. Cize konecna suma, ktoru musis na hodinu brat sa navysi. Neviem, ci nejaky starky ti zaplati 5e/hod a to je podla mna minimum, aby si z toho nieco mala.

danielahamar
21. jan 2018

Upratovacia firma -domacnost, alebo tie deti strazenie

veriine
21. jan 2018

@alicka850 tak tak, plus ten nákup v obchode, lieky, zdr. pomôcky ...
Veď ani priemerne zarabajúci človek si neplatí tzv. "spoločníčky", keď je sám :D to je len zbohatlický výmysel ako nebyť sám (tiez je to v podobnom zneni :D )

@lilly2606 ale ak si to mala v úmysle robiť "pre vlastné uspokojenie" a nie ako biznis...dobrá myšlienka 😉 zarábať na dôchodcochv našej krajine je trošku zcestné. Podobné funguje predsa v rakúsku - ako "opatrovateľky" a niekedy ten zdravotný stav nie je to prvé, prečo tam je tá opatrovateľka, ale vlastné deti nemajú ten čas, a ten dôchodca nechce byť sám 😅 zdravotne môže byť v podstate úplne fit 😎

lilly2606
autor
21. jan 2018

Jasne, ďakujem za každý názor. A už dávno niesom na materskej, takže to nieje len tak z nudy popri materskej,ale ďakujem za každý váš názor, vážim si to

lilly2606
autor
21. jan 2018

A nevravím, že ľudia na dôchodku majú peniaze, ale ja som mala na mysli tých, ktori majú solventne deti, ktoré by boli radi, aby sa o nich niekto staral, keď nemajú čas oni.. Ako nápad to zlý nieje.. Veď kto nič nevyskusa, ten sa nedozvie a nevravím ze idem na tom zbohatnúť, len tráviť nejak uzitocne čas, pomôcť a niečo privyrobiť, viem, čo obnasa podnikanie veľmi dobre, takže ďakujem, chcela som len radu, tu som dostala, za čo som vďačná

meandbaby
22. jan 2018

Keby bol taky dopyt tak opatrovat nie su v Rakusku. Podla mna podnikat sa ma vtedy, ked sama viem, co by som chcela a v com som dobra.Mat v tom jasno.keby to bolo take jednod, vsetci sme milion.to je alfa omega- napad

meandbaby
22. jan 2018

Kolkych stihnes obehat? Dvoch max? To nezarobis.Plus, starky si chcu pokecat, to nie je sup sup.

lilly2606
autor
22. jan 2018

Ďakujem žienky, už mám všetko vyriešené, chcela som len názor, tak ma tu neukamenujte, prvý a posledný krát, vďaka

janinah
18. jún 2024

@lilly2606 ako dopadlo podnikanie?