V čom periete biele a farebné oblečenie?

caroline_
15. nov 2017

Ahojte žienky, poraďte mi prosím aký je najlepší praci prášok alebo gél na tmavé biele a farebné oblečenie, taktiež avivaz, chcem aby mi oblečenie krásne vonalo, doteraz som používala tekutý woolite a silan fresh sky a nic moc teda, ďakujem za rady

lilyianka
15. nov 2017

@caroline_ ja pouzivam ariel na farebne pradlo,ale praci gel a avivaz coccolino a najkrajsie mi vonia Tiare flower&red fruit

zuzu1122
15. nov 2017

@caroline_ tak toto by zaujímalo aj mňa. Používala som Persil gel ale teda niektoré škvrny nepustili, pričom keď som vec preprala v rukách s obyčajným mydlom tak to pekne zišlo. Teraz používam Ariel, ale aj tak to nie je úplne top, hoci prádlo po ňom nádherne vonia.

alilka
15. nov 2017

@caroline_ kým som používala aviváž tak buď silan alebo lenor-zlty,cierny,modry..od kedy máme sušičku aviváž nepoužívam iná prášok Ariel a šaty nám neskutočne voňajú..určite viac ako pri aviváži z bežnom sušeni kade kde po byte. 😉

gretocka
15. nov 2017

@alilka cchem sa opytat, ked nepouzivas pri susicke avivaz, pouzivas nieco namiesto nej, ci iba prasok? Dakujem za odpoved

alilka
15. nov 2017

@gretocka úplne iba prášok..občas hodím servítku. Ale ja som skúšala tekuté prášky z ktorých mi budú voniat najlepšie šaty .a pri ariely už ani servítky nedávam..šaty vonaju brutálnym štýlom..😉

kvetinka75
15. nov 2017

na biele DM-markt prášok, farebné Ariel, čierne Fewa - tekutý, aviváž nepoužívam.

anika234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
15. nov 2017

biele - Persil
farebné - Persil , alebo Ariel
nikdy nesuším v byte....Len von na terase, v lete, zime....Prádlo pekne vonia ....

katusikkk
15. nov 2017

A co davate aby biele bolo naozaj biele?Ja mam pocit ,ze moja pracka len urobi oblecenie mokrym.Ked vidim to postelne pradlo po hoteloch,plachty vo wellnesoch ake je biele,tak sa citim normane ze spindura 😕

krepes
15. nov 2017

Ja periem s pracími tabletami z Dedry.Na flakaté oblečenie pred praním nastriekam taký sprej tiez z Dedry Flekito a vacsinou vsetko vyjde v pohode.Aviváže len od nich pouzívam, su vacej parfumované ako iné aviváže.Najoblibenejsia je Sensitiv, vonia jemne a oblubili si ich uz aj moja mama a svokra ked zacitili nase vonave oblecenie 🙂

piece
15. nov 2017

Ja doma používam kapsule od persilu. Zatiaľ sa mi osvedčili aj pre veľmi ťažko oprateľných fľakoch

eeffka
15. nov 2017

@katusikkk ono to priemyselne postelne pradlo a uteraky sa vacsinou perie na 90 a v bieliacich praskoch co teda ja doma ani nemam asi taku vec zeby vydrzala 90% a nezrazila sa.

momentalne periem v gely Surf, vyperie a nadherne vonia aj po tyzdni v skrini ( avivaze nepouzivam), predtym som pouzivala zeleny Persil gel, celkom vonal ale figu pral

malinovka333
15. nov 2017

@katusikkk zalezi na kolkatke peries.ja pouzivam obycajny prasok z lidla.aj na farebne aj na biele.a pradlo mam biele.aj flaky mi to vyperie.nakolko periem aj monterky a som velmi spokojna.mne nepral tak dobre ani ariel

pimpulka
15. nov 2017

@alilka prosim ta a ktory ariel konkretne? kupuješ ho na SR ci inde? lebo ja odkedy mam susicku , pradlo mi bud vobec alebo len minimalne vonia:( a to davam aj avivaz aj papierik do susicky, proste vsetka vona sa vyfuka...skusala som aj variantu bez avivaze ale to uz uplne ziadna vona pradla:(
susicku mam od leta, AEG, je to sice ta najlacnejsia , Bckova energeticka kategoria,ale nemyslim ze by to malo na to vplyv ze kvoli tomu mam vyfukane pradlo:(a to ja som dost zatazena na to aby mi pradlo vonalo čistotou:(

monka338
15. nov 2017

Na biele prášok Lanza...vyberie 100x lepsie ako Persil,ktorý už nevyperie nič...bielizeň je krásne biela,čistá a úžasné jemno voni. Na farebné Woolite (cerveny) a na čierne Woolite . Beriem výlučne biele s bielym a bielizeň je krásne biela. Avivaz nepoužívam....kvôli deťom nemôžem a aj tak je to len plno chémie....radšej si dám kvalitný parfum.

alilka
15. nov 2017

@pimpulka áno zo SR hoc ktorý Ariel..do konca aj z Rex mi tam voňali .pochybujem žeby to malo niečo spoločné s tým akej energetickej triedy je..inam neviem či o Tom vieš ale aviváž do sušičky je zakázaný 😁 zabíja senzori..

babatkoo
15. nov 2017

@caroline_ ahoj ja pouzivam Ariel kapsule aj gel ale kupovane v rakusku. Ja citim rozdiel minimalne vo voni. Avivaz nemusim pouzivat pretoze oblecenie krasne voni nielkoko dni aj nosene

eeffka
15. nov 2017

@pimpulka ahoj avivaz nedavaj ak davas pradlo do susicky, skus ten Surf co som pisala, bude ti vonat cely byt.

pimpulka
15. nov 2017

@alilka
@eeffka dakujem dievcata, ano viem ze avivaz by nemala byt ak uz mam susicku, teraz mam doma surf prasok, a ked nedam avivaz tak pradlo komplet vyfukane, ziadna vona:(s avivazou citim jemne zostatky avivaze:(
susicku netrapim moc často, susim max 3x tyzdenne aj to len cez vikend....mam ju od leta....cize kvazi nova...ale kde dosusi a otvorim ju tak citim taky ten technicky smrad ci jako to nazvat...ten samozrejme zmizne a necitim ho na obleceni...len proste oblecenie nemá ziaden pach ani vonu....

eeffka
15. nov 2017

@pimpulka Surf gel pouzivam, prasky sa mi nikdy neosvedcili
periem na 40st max program cca 60min, vonia mi cely byt aj pradlo, uz som prestala davat aj obrusky do susicky

katka1981
15. nov 2017

@caroline_ http://www.bipa.at/waschen/haushalt?prefn1=bran... na biele (pre babatka), na farebne, na cierne, avivaz taku biele pre deticky, voni uzasne. Na SK som vyskusala vsetko mozne sensitive ale ppradlo mi smrdelo ako potuchnute. Dovtedy som roky pouzivala Dreft, bol super, zial skoncil.

alilka
15. nov 2017

@pimpulka a používaš aj loptičky do sušičky?viem že sú ešte aj nejaké hviezdičky v elektrárni tí mali vraj to osvieži prádlo..

pimpulka
15. nov 2017

@alilka mam lopticky, ale tie su tazke a by ma fakt nebavilo pocuvat ten buchot jako tam lietaju....dajak som moc nepochopila vyznam tych lopticiek, asi skor ked sa bundy susia tak tam sa osvedcia

alilka
15. nov 2017

@pimpulka ja ich používam neustále..prádlo keď sa suši sa lepí na bubun.. loptičky ho rozbíjajú aby počas celého sušenia,neboli vkuse nalepené na tomto bubne..tým pádom sa prádlo rýchlejšie vysuší,keďže nutné akoby stále na kope..a možno to pomôže aj k prevonaniu..akoby nimi viac prejde vzduch..ja byvam v byte,neďaleko kúpeľne je hneď obývačka ale keď zavriem dvere sušičku ani nepočujem..áno je hlučnejšie s loptičkami,ale aby som ju počula to nie..

kaja_73
15. nov 2017

@katusikkk Ja používam prášky a aviváže od českej firmy Eurona. Na biele prádlo majú určený prášok, vybieli fantasticky. Ak však mám nejaké zašlé veci alebo fľaky, bezkonkurenčný je prípravok Agent ad tejto firmy. Len ho treba použiť pri mnimálne 60 stupňoch. Zlikvidovala som takto niekoľko starších fľakov na bielizni 😉

bazoskaa
15. nov 2017

dievčatá tie loptičky kde zoženiem prosím , dakujem🙂

eeffka
15. nov 2017

@bazoskaa hocikde, napr jysk, alebo stare tenisove lopticky, ale na bezne susenie je to zbytocne ( na bundy a vankuse OK) , neviem ako ine susicky ale moja nefunguje na principe ze je pradlo nalepene na bubne ako v odstredivke, sa toci toci prefukuje... zastavi a zmeni smer, nevidim dovod tam este nieco vkladat

alilka
15. nov 2017

@bazoskaa majú ich normálne v elektre 😉

bazoskaa
15. nov 2017

@eeffka ani ja nemávam nalepené tak som myslela že vyskúšam či to bude nejak iné...