Baby, bez vášní a hádok, v čom koktrétne Vám pomohla súčasná vláda? Úplne fakty
Napr. Dostali ste sa k službe/príspevku/pomoci, ktorú ste predtým nemali?
Lebo mňa konkrétne sa zatiaľ dotkli len negatívne veci:
1. zobrali mi benefity zdravotných poisťovni na zuby
2. Zaplatila som deťom vyssie poplatky za cestovné pasy
3. Znížili mi príspevok do 2.piliera
Sľubované znižovanie cien a benzínu zatiaľ u mňa nenastalo
A snažím sa fakt byt objektívna: napr. 1dnova diaľničná je fajn, ale aj tak potrebujem do prace celoročnú + zavedenie nám prikázala EU.
Ďakujem
@veklipo poštovné sa zvyšuje s infláciou. To by som nepripisovala vláde. Za predchádzajúcej sa zvýšilo asi 2-3x.
@lenkakravcova ok.
@veklipo mňa osobne sa zatiaľ nič nedotklo negatívne okrem toho že nesúhlasím s navyšovanim počtu štátnych zamestnancov a doživotný mi rentami.
Z vyššie menovaných nevnímam nič ako problematicke. Ale dobuducna sa obávam že schvália zrušenie paušálnych výdavkov pre SZČO (čím im pribudnú zbytočne papierovačky). To by mohlo byť likvidačné pre kopu malých živnostníkov.
@lenkakravcova papierovackz prezijes, horsie bude s vydavkami na dane
@negymama ako ja osobne mám vyššie výdavky reálne než paušálne, takže u mňa to rozdiel neurobí. Ale verím že mnohým SZČO to urobí riadny škrt cez rozpočet 😒
@lenkakravcova zníženie trestov za korupciu a navyšenie svojich platov o 100% ti tiež nevadí?
@mell27 to sa má nedotýka osobne. Ale áno, vadí mi to tiež.
@lenkakravcova ak podnikas v oblasti dusevnej prace, ze tvoja fakturovana praca ma minimalne skutocne vydavkz... ako projektant, architekt, uctovnik /ja napriklad/, atd...tak pausal vyrazne znizoval zaklad dane a samotnu vypocitanu dan.
tieto prace budu tym padom drahsie.
@negymama ľudia to budú viac obchádzať pasívnym príjmom - autorský príjem, tak ako to už i dnes niektorí robia.
Je to odveci. Vláda by sa mala snažiť podporovať SZČO a nie naopak.
@veklipo zatiaľ mi pomohla presne v ničom. Ale čo mi najviac berie sú moje nervy okrem iného.
@veklipo mne vadi vsetko co robia napr. vyvazanie sa vladnym specialom na futbal, atd. nechce sa mi to tu vypisovat, ale osobne co nas nahnevalo, ze nesplname platovu hranicu pri dotacii na hypoteku, benefity na zuby som este nepocitila ale pocitim v blizkej buducnosti, dalej cakam ako sa fico "pobije s retazcami" ako sluboval v predvolebnej dokrutke a stale nic, ceny potravin su stale vysoke.
Mne tato vlada pomohla rozhodnut sa, ze zostanem zit v zahranici.
Tak ja osobne si myslím, že žiadna vláda mi nepomôže/nepomohla. Spomenú si na nás polroka pred voľbami a toť vsjo.
@veklipo ty si seriózna, slušná občianka tohto štátu a chceš byť objektívna. Chceš nájsť niečo dobré na tejto už 13 rokov vládnucej garnitúre. Lenže im je to jedno. Oni nie sú slušní ani seriózni. Vyzvala si voličky Fica aby tu niečo dobré napísali. Chodia tu a rád si počkám, čím prispejú.
@merlinja ja osobne som výrazne pocítila v minulosti zvýšenie prídavkov, zavedenie daňového bonusu, obedy zdarma, 100€ pre prvaka, možnosť znížiť si daňový základ o príspevky do 3.piliera.
20r som zamestnaná a nikdy som tento štát o nič neobrala. Poctivo platím všetko. Nemam s tým problem, ale očakávam za to zlepšenie života.
A k službám - elektronická komunikácia so štátom. Tam je obrovský potenciál.
@viestta to treba poriadny rozumovy skok aby volic smerohlasu pochopil.
ze v pripade nasich stihaciek z usa na OBRANU, je to v poriadku a podporuje mier. a ked sa nieco da na OBRANU ukrajiny, napr. Mig-29 co poslal Naď, tak to podporuje vojnu
/och tie zapredane americke kuuu.. jáaaj tak uz nie, to uz neplati, ked stihacky pridu za ficovej vlady/
Plus zvýšilo sa poštovné