V čom mi pomohla táto vláda?

veklipo
23. júl 2024

Baby, bez vášní a hádok, v čom koktrétne Vám pomohla súčasná vláda? Úplne fakty
Napr. Dostali ste sa k službe/príspevku/pomoci, ktorú ste predtým nemali?

Lebo mňa konkrétne sa zatiaľ dotkli len negatívne veci:
1. zobrali mi benefity zdravotných poisťovni na zuby
2. Zaplatila som deťom vyssie poplatky za cestovné pasy
3. Znížili mi príspevok do 2.piliera
Sľubované znižovanie cien a benzínu zatiaľ u mňa nenastalo

A snažím sa fakt byt objektívna: napr. 1dnova diaľničná je fajn, ale aj tak potrebujem do prace celoročnú + zavedenie nám prikázala EU.

Ďakujem

veklipo
autor
23. júl 2024

Plus zvýšilo sa poštovné

lenkakravcova
23. júl 2024

@veklipo poštovné sa zvyšuje s infláciou. To by som nepripisovala vláde. Za predchádzajúcej sa zvýšilo asi 2-3x.

mell27
23. júl 2024

@veklipo 🍟🍟

veklipo
autor
23. júl 2024
lenkakravcova
23. júl 2024

@veklipo mňa osobne sa zatiaľ nič nedotklo negatívne okrem toho že nesúhlasím s navyšovanim počtu štátnych zamestnancov a doživotný mi rentami.
Z vyššie menovaných nevnímam nič ako problematicke. Ale dobuducna sa obávam že schvália zrušenie paušálnych výdavkov pre SZČO (čím im pribudnú zbytočne papierovačky). To by mohlo byť likvidačné pre kopu malých živnostníkov.

negymama
23. júl 2024

@lenkakravcova papierovackz prezijes, horsie bude s vydavkami na dane

lenkakravcova
23. júl 2024

@negymama ako ja osobne mám vyššie výdavky reálne než paušálne, takže u mňa to rozdiel neurobí. Ale verím že mnohým SZČO to urobí riadny škrt cez rozpočet 😒

mell27
23. júl 2024

@lenkakravcova zníženie trestov za korupciu a navyšenie svojich platov o 100% ti tiež nevadí?

lenkakravcova
23. júl 2024

@mell27 to sa má nedotýka osobne. Ale áno, vadí mi to tiež.

negymama
23. júl 2024

@lenkakravcova ak podnikas v oblasti dusevnej prace, ze tvoja fakturovana praca ma minimalne skutocne vydavkz... ako projektant, architekt, uctovnik /ja napriklad/, atd...tak pausal vyrazne znizoval zaklad dane a samotnu vypocitanu dan.
tieto prace budu tym padom drahsie.

lenkakravcova
23. júl 2024

@negymama ľudia to budú viac obchádzať pasívnym príjmom - autorský príjem, tak ako to už i dnes niektorí robia.
Je to odveci. Vláda by sa mala snažiť podporovať SZČO a nie naopak.

veklipo
autor
23. júl 2024

@mell27 samozrejme, vadí to aj mne. Len keď mame sociálnu vládu, stále čakám na opatrenia pre ľudí. Bežná rodina s dvoma deťmi.

negymama
23. júl 2024

@veklipo vsak oni su socialni, robia opatrenia pre ludi. akurat ze len pre SVOJICH.

lenkasarka
23. júl 2024

@veklipo zatiaľ mi pomohla presne v ničom. Ale čo mi najviac berie sú moje nervy okrem iného.

mell27
23. júl 2024

@veklipo predpokladám, že ficovoličky tu nič nenapíšu, lebo ony nesledujú politiku. Im stačí karafiát.

negymama
23. júl 2024

@mell27 im staci pohlad na jamky. Z toho sa najedia, oblecu aj deti vychovaju.

ivana11155
23. júl 2024

@veklipo mne vadi vsetko co robia napr. vyvazanie sa vladnym specialom na futbal, atd. nechce sa mi to tu vypisovat, ale osobne co nas nahnevalo, ze nesplname platovu hranicu pri dotacii na hypoteku, benefity na zuby som este nepocitila ale pocitim v blizkej buducnosti, dalej cakam ako sa fico "pobije s retazcami" ako sluboval v predvolebnej dokrutke a stale nic, ceny potravin su stale vysoke.

alessia443
23. júl 2024

Mne tato vlada pomohla rozhodnut sa, ze zostanem zit v zahranici.

merlinja
23. júl 2024

Tak ja osobne si myslím, že žiadna vláda mi nepomôže/nepomohla. Spomenú si na nás polroka pred voľbami a toť vsjo.

slovakboy
23. júl 2024

@veklipo ty si seriózna, slušná občianka tohto štátu a chceš byť objektívna. Chceš nájsť niečo dobré na tejto už 13 rokov vládnucej garnitúre. Lenže im je to jedno. Oni nie sú slušní ani seriózni. Vyzvala si voličky Fica aby tu niečo dobré napísali. Chodia tu a rád si počkám, čím prispejú.

olivia_c
23. júl 2024

@veklipo danovy bonus ide zo 140 na 100 eur, mohli ponechat 140, ale naco...

veklipo
autor
23. júl 2024

@merlinja ja osobne som výrazne pocítila v minulosti zvýšenie prídavkov, zavedenie daňového bonusu, obedy zdarma, 100€ pre prvaka, možnosť znížiť si daňový základ o príspevky do 3.piliera.
20r som zamestnaná a nikdy som tento štát o nič neobrala. Poctivo platím všetko. Nemam s tým problem, ale očakávam za to zlepšenie života.
A k službám - elektronická komunikácia so štátom. Tam je obrovský potenciál.

darina77
23. júl 2024

@veklipo mne nepomohla v ničom ani táto vláda ani predchadzajúca

darina77
23. júl 2024

@veklipo nakoľko moja už chodí na vysokú tak sa nás daňový bonus netýka a toto predchádzajúcej vláde neodpustím. Som samoživiteľka a z mojich daní sa rozhadzovalo tým ktorí to ani nepotrebujú

veklipo
autor
23. júl 2024

@darina77 tu istú krivdu ja cítim teraz voči dôchodcom. Tiež sa šialene vyplácajú 13.dochodky a rôzne ďalšie dávky aj tým, ktorí to nepotrebujú.

mell27
23. júl 2024

@darina77 a teraz sa z tvojich daní platia státisícové oslavy papalašov, výlety lietadlom na zápasy, 100% navýšenie platov poslancom a doživotná renta hranolovi.

negymama
23. júl 2024

@mell27 no ale aspon nemame 72 pohlavi a synov na vojne! 😨 takze co sa stazujeme?
vsak nam je dobre.
dake detaily ako papalasizmus, kradnutie a podpora kriminalnych zivlov nas predsa nemusia trapit.

viestta
23. júl 2024

@negymama presne presne. Nemame 72 pohlavi a mame celosvetovy mier. Dokonca mame uz aj tie stihacky...

negymama
23. júl 2024

@viestta ano mame mier! zvysujeme produkciu mierovych granatov a nabojov v nasich zbrojarskych zavodoch. Len tie zbrane za peniaze su tie prave mierotvorne 😅

naboje pre ukrajinu ZADARMO? Fujky, to predlzuje vojnu a brani mieru.

negymama
23. júl 2024

@viestta to treba poriadny rozumovy skok aby volic smerohlasu pochopil.
ze v pripade nasich stihaciek z usa na OBRANU, je to v poriadku a podporuje mier. a ked sa nieco da na OBRANU ukrajiny, napr. Mig-29 co poslal Naď, tak to podporuje vojnu

/och tie zapredane americke kuuu.. jáaaj tak uz nie, to uz neplati, ked stihacky pridu za ficovej vlady/