Ahojte baby...Mám 31 rokov a od 10 rokov bojujem s akné. Skúsila som všetko, naozaj všetko - za top už považujem fakt liečbu roacutanom a frakčný laser. Pomohli na pol roka, akné sa vždy vráti. Včera som bola na kozmetike a pri ošetrení mi dali kozmetiku Phytomer. Je to francúzska kozmetika, nie je to cenová katastrofa, ale zaujíma ma, v čom je to iné ako Avene, LaRoche, Bioderma? Máte skúsenosti? Ďakujem
@sedmookraska dakujem ti veľmi pekne za názor 🙂 tak ten krém phyto skúsim 🙂 ostatné (sladké, mliečne, pohyb, strukoviny) všetko dodržiavam. Teraz som si nasadila aj mandlový olej za studena listovaný - užívam...uvidím, či to niečo dá.
a zabudla som.. kto nemá vážne problémy s pleťou, bioderma, La roche a avene môžu pomôcť, inak si myslím že ešte avene je trocha lepšie, inak by som investovala viac do kvalitnejšej kozmetiky... ten rozduel vidno
@sedmookraska vyskúšam...a tá kozmetika LM - objednávaš cez net?
Áno nájdeš to pod lindameredith je to z UK, majú ju aj v hoteloch Kempinski, ale objednávam cez net, sem tam sú tam aj rôzne akcie, fakt odporúčam, HA by som mohla tu kozmetiku aj predávať;) len nemajú žiadne vzorky
@sedmookraska dakujem ti pekne, vyskúšam 🙂
skus si co to pozistovat o tejto znacke kozmetiky - https://obchod.dermalogica.cz/akne-a-zanicena-p...
udajne na akne dost funguje....
@izabela333 ja mám veľmi dobré skúsenosti s novou značkou Kamedis. Majú taký gél na lokálne použitie, ktorý účinkuje už po pár aplikáciách, čiže za dva, tri dni som videla výsledky. A majú z rady na akné aj čistiaci gél a krém. A základom sú čínske bylinky, čiže niečo úplne iné ako do teraz. skús myslím si, že neoľutuje 🙂
Problém s pleťou by som skôr riešila hlavne vnútorne, než len na povrchu. Určite by som na prečistenie použila nejaké bylinkové čaje. Ja mám najlepšie skúsenosti s čajmi Serafín, ale aj Grešík. Mne sa vyrážky najviac tvorili na brade a v okolí úst, keď som začala každý deň jesť cviklu, už po pár dňoch bolo po vyrážkach. Pleť si v poslednom čase potieram s bórovou vodou, raz za 2 týždne používam pleťový peeling od Avene, ktorý ma zbavil čiernych bodiek na nose a tiež som sa zbavila rozšírených pórov. Potom od Avene je dobrá termálna voda, ktorá pleť upokojí. A s inými prípravkami od Avene zatiaľ nemám skúsenosť. Pleťová voda od Biodermy mi nerobila dobre, pleť bola akoby príliš napnutá a cítila som film na pleti, nebol to dobrý pocit.
Akne v dospelosti (pokial nie je spojene len s menstruaciou) znamena vacsinou nejaky vnutorny problem (intolerancie, alergie a pod). Takze by som to riesila cez doktorov a nasledne aj cez dobreho dermatologa.
Ohladom kozmetiky-netreba hladat podla znacky ale podla aktivnych latok a ich koncentracie. Na akne pomahaju kyseliny aha a bha, pravidelna exfoliacia.
Velmi dobry blog o kozmetike (a vela rad ohladom akne) najdes na stranke aestheholic (slovenska), odporucam preluskat🙂
Ahoj, mne pomohla kozmetika značky LM, je výborná ale drahá, no oplatí sa investovať...väčšinou drahšie značky obsahujú víac prírodných zložiek a to najmä olejov v dobrom pomere, čo robí zázraky s pleťou. Ak nič nezaberie krém phyto a serum od LM určite. Inak pomáha aj úprava stravy- vynechanie mlieka, obmedzenie masa max 2x do týždňa, jedenie rastlinných bielkovín ( najmä strukoviny), zaradiť oriešky doobeda aj prstene môžu byt, jesť viac zeleniny a pohyb... výsledky nevidno hneď ale po 3 mesiacoch určite.