V čom je nastrelenie náušníc iné ako prepichnutie?

9. aug 2022

Prosím vás v čom je nastrelenie iné ako prepichnutie? Tiež tam vzniká dierka do ktorej sa dajú dat náušnice také isté ako po prepichnuti nie?

szdan
9. aug 2022

Rýchlejšie, presnejšie

natallcek
9. aug 2022

Ja som dala dcérke nastrelit keď mala 6m. Bolo to rýchle a hlavne bez plaču. A ano, po 6 týždňoch tuším sme vymenili za zlate ktoré dostala k narodeniu.

wewuliatko174
9. aug 2022

Presne rychlejsie presnejšie menej bolestivé,a aj hojenie je rýchlejšie

petricka22
9. aug 2022

Nastrelit je rychlejsie, jednoduchsie, ale z mojich skusenosti ta nausnicka je dost napevno a usko nedycha, lahsie sa zapali. Druhej dcere som dala uska prepichnut a hned zlate nausnice. Hojilo sa to podla mna krajsie, nausnica sa hybe, usko dycha. Rychlo sa to zahojilo.

jaskolka
9. aug 2022

Rýchlejšie, menej to boli, je to presné. Ja by som už inak ani nedávala si to robiť, detto aj dcere dám, keď bude väčšia.

audrye
24. aug 2022

Pri nastreľovaní prerazí relatívne tupá náušnica tkanivo a tak vytvorí dierku, pričom ho potrhá a často spôsobí zjazvenie. Oproti tomu, ostrá čepeľ ihly vyreže jemne krásnu „hladkú“ dierku. Presne na to je špeciálne piercingové náradie vyrobené.

Čo hrozí?
Náušnice do pištole bývajú krátke, uzáver zo zadnej strany je natesno. Keď po nastrelení rana pripuchne, náušnica tlačí a to prispieva k vzniku zápalu. V úvode hojenia vyteká z piercingu tkanivový mok. Je to prirodzený proces, no uzáver zozadu náušnice znemožňuje čistenie, mok a prach z okolia sa v ňom hromadí, dierku tak dusí a komplikuje hojenie...