dobrý deň som veľmi naštvaná ale neviem už čo robiť tak sa pýtam tu vyskytli sa v celom činžiaku ploštice nahlásili sme to aj majitelovy ale on stým nemieni nič robiť😡prosím vás existuje na to nejaký zákon alebo dačo? ďakujem
@lindusss2016 majitelovy toho celého činžiaku no nie ešte nebola dezinsekcia lebo sme na to prišli nedávno a mysleli sme si že to je len poplach ale nie aj susedkyne deti celé poštípane
No podla mna si bude musiet kazdy byt zavolat firmu sam...
Aj ja si myslim, ze kazdy byt si musi zavolat dezinsekciu. To mas to iste, ako keby sa ti pokazi pracka a volas majitelovi cinziaku 🤷♀️ majitel cinziaku by to mal riesit len v tom pripade (podla mna), keby mu niekto vypoveda zmluvu, odstahuje sa a bol by prazdny byt.
Ja nechápem, akému majiteľovi činžiaku? Myslíš správcovi?
Tieto veci sa najlepšie riešia, keď sa deratizuje celá bytovka naraz, t.j. majitelia všetkých bytov sa dohodnú a nechajú si to prezrieť, existujú aj firmy so psami špeciálne vyhľadávajúcimi ložiská a tie sa následne deratizujú. Veľakrát sa môže nájsť ložisko aj v byte, ktorý na pohľad nemá problém (napr. ploštice ich neštípu apod)
Správca by Vám na Váš pokyn mal samozrejme s tým pomôcť, ale nechápem, ako si to myslela...
Celý činžák má jedného majiteľa / napr. obec alebo firmu/ a vy ste v nájme?
Musíte sa dohodnúť všetci majitelia bytov /všetci inak sa ploštíc nezbavíte/ a zavolať firmu na dezinsekciu. Teoreticky to vôbec nemusí riešiť majiteľ ani správca.
Dohodnite sa viacerí majitelia bytov aby naraz prebehla dezinsekcia čo najviac (ideálne všetkých) bytov. Jednak vás to možno vyjde trošku lacnejšie a jednak ploštice sú veľmi odolné tvory. Ty si svoj byt vystriekaš a o týždeň ich máš naspäť od susedy.... Taktiež sa priprav nato, že je to beh na dlhú trať a je veľmi ťažké sa toho zbaviť.
Celoplošné dezinsekcia musí objednať majiteľ, alebo správca domu. Keď sa k tomu nemá, tak sa obráťte na RUVZ, a riadi mu to ako hygienické opatrenie.
Čo najskôr sa odsťahovať 🥺
To je horror. Dufam, ze ste daleko..
Majitelovi coho ste to ohlasili? Neviem veru, ci je na to zakon, ze niekto musi dat dezinsektovat cely cinziak 🤷 u vas v byte uz prebehla dezinsekcia a vratili sa, ci ako?