V bazovom sirupe cítim cukor

lilu74
1. jún 2017

Robievam ho uz asi druhy rok a tento krat som skusila novy recept a luhovala bazu len 12hodin spravila sirup a je ....nepitny-citim viac cukor ako bazu-moze to byt tym ze sa luhovala len 12hod a nie 24ako pisu ine recepty?alebo preto ze som ju zbierala rano a vcera prsalo...zeby sa zmyl pel?🤔
Asi ju vylejem a to jej mam zo 4flase🙈

emi16
1. jún 2017

Oboje
Kvety by sa mali opatrne trhat, aby tam zostalo co najviac chuti
A luhovat 24 hodin
Ja by som ho nevylievala
Sla by som nazbierala novu bazu
Luhovala v minimum vody s citronom a po 24 hodinach zriedila s nepitnym sirupom

libawet
2. jún 2017

@lilu74 ja som mala recept: 40 kvetov bazy, dobre umyť, dať prevariť 2,5 litra vody, nechať vychladnúť, do takej namočiť umyté kvety a nechať lúhovať celú noc a ešte jeden celý deň. Potom som scedila, do tohto macerátu vysypala 2,5 kg trstin. cukru a 100g kys. citrónovej, prevarila som, no nemusí sa. Horúci som prelievala do fliaš, zatvorila a nechala ich vychladnúť v komore. Zhustli po vychladnutí. Výborný.
Ako radí @emi16, tiež by som to čo máš, nevylievala, ale pridala nový výluh k tomuto.

magmolatus
2. jún 2017

@lilu74 A nezbierať ju po daždi

lilu74
autor
2. jún 2017

Juuuuj neskoro citam🙈vyliala som vsetko-mam uz novu krasnu bazu s pelom v hrnci tak idem este raz na to🤗a dakujem.

matrioska86
4. jún 2017

veru....po dazdi urcite nezbierat....vraj by mali byt aspon 3 pekne dni aby sa za ten cas ten pel vyrobil.....ale ja sa este chystam tiez na bazu 🙂

lilu74
autor
5. jún 2017

Uz odkvitala ale bola pekna ale pel nemala. A druha sa luhovala 24hod a skysla pomoooc tak do tretice je uz ok😉

libawet
6. jún 2017

@lilu74 ale tie kvety by sa mali pred použitím opláchnuť, takže peľ sa aj tak zmyje 🙂

ianka94
7. jún 2017

Ahojte prave som robila bazovy sirup a len co som ho naliala do flias taketo biele sa mi urobilo na vrchu co to znamena ? Ze nebude dobry ?☹

rakahaka
8. jún 2017

@ianka94 bude, ved to je bezna usadenina si myslim. Aj na Rajec bazovej vode sa spravi niekedy kal v obchode. Je tam preto pisane ze sa to moze urobit a neovplyvnuje to chut.

ianka94
8. jún 2017

Tak dakujem ja som.ho robila prvy krat tak fakt netusim no trosku som sa zlakla aby mi hned neskysol lebo som.ho prevarila aby sa cukor rozpustil a tak som teply liala do flias a hned zakrutila a pozeram a jak pekna sa zrobila 🙂