Robievam ho uz asi druhy rok a tento krat som skusila novy recept a luhovala bazu len 12hodin spravila sirup a je ....nepitny-citim viac cukor ako bazu-moze to byt tym ze sa luhovala len 12hod a nie 24ako pisu ine recepty?alebo preto ze som ju zbierala rano a vcera prsalo...zeby sa zmyl pel?🤔
Asi ju vylejem a to jej mam zo 4flase🙈
@lilu74 ja som mala recept: 40 kvetov bazy, dobre umyť, dať prevariť 2,5 litra vody, nechať vychladnúť, do takej namočiť umyté kvety a nechať lúhovať celú noc a ešte jeden celý deň. Potom som scedila, do tohto macerátu vysypala 2,5 kg trstin. cukru a 100g kys. citrónovej, prevarila som, no nemusí sa. Horúci som prelievala do fliaš, zatvorila a nechala ich vychladnúť v komore. Zhustli po vychladnutí. Výborný.
Ako radí @emi16, tiež by som to čo máš, nevylievala, ale pridala nový výluh k tomuto.
@lilu74 A nezbierať ju po daždi
Juuuuj neskoro citam🙈vyliala som vsetko-mam uz novu krasnu bazu s pelom v hrnci tak idem este raz na to🤗a dakujem.
veru....po dazdi urcite nezbierat....vraj by mali byt aspon 3 pekne dni aby sa za ten cas ten pel vyrobil.....ale ja sa este chystam tiez na bazu 🙂
Uz odkvitala ale bola pekna ale pel nemala. A druha sa luhovala 24hod a skysla pomoooc tak do tretice je uz ok😉
Tak dakujem ja som.ho robila prvy krat tak fakt netusim no trosku som sa zlakla aby mi hned neskysol lebo som.ho prevarila aby sa cukor rozpustil a tak som teply liala do flias a hned zakrutila a pozeram a jak pekna sa zrobila 🙂
Oboje
Kvety by sa mali opatrne trhat, aby tam zostalo co najviac chuti
A luhovat 24 hodin
Ja by som ho nevylievala
Sla by som nazbierala novu bazu
Luhovala v minimum vody s citronom a po 24 hodinach zriedila s nepitnym sirupom