Ahojte,
zaujimalo by ma, v akom veku ste prvykrat zacali skutocne tuzit po miminku a zacali sa u vas prejavovat materinske city. Dakujem vopred za vsetky prispevky.
Ja som mala vtedy 21 rokov a teraz v 23 sa mi narodí dcérka 🙂
tuzit som zacala 22,23 rokov a narodil sa drobec v 25 rokoch, ked som z tuzby presla k cinom🙂
Po 30tke aj to takym sposobom ze ak mam mat deti tak pred 35 ale ak by som nebola ostala tehotna v tom obdobi pripadne by som nebola mala v tom momente toho spravneho partnera tak neviem asi by som ostala bezdetna. Ale to sa nikdy samozrejme nevie a nemoze povedat. Ale mysli ze po tej 30 je spravny vek na deti
ja som mala 19 rokov ked som zatúžila po bábätku,v tom čase som sa vydala,tak asi aj kôli tomu.manžel chcel počkať tak som mu vyhovela ale v 21rokoch som už otehotnela plánovane samozrejme 😀
Ked som stretla toho praveho 🙂 To som mala 20r, v 23r svadba, 24r. prcek 🙂
Najprv na strednej - cca 18-19, potom na výške- tam už som sa nevedela dočkať,kedy ju skončím a hneď polroka (26r) po nej som aj začala uskutočňovať 🙂
prvýkrát ma túžba po dieťati chytila, keď som stretla budúce otca môjho syna. vtedy som mala 19. dohodli sme sa však, že najprv vlastné bývanie a tak sme čakali, šetrili a čakali. v 25 som mala pocit, že mi začínajú tykať bio-hodinky. v 27 som porodila. 😉
a posledný rok ma drží túžba po druhom dieťati, bohužiaľ bez partnera to moc nejde. 😉
v 30tke....a som moc rada teraz ho aj mam ako som chcela a som moc spokojna
Ja som nikdy taku tuzbu nemala, moj manzel velmi tuzil po babatku, tak mame. Samozrejme, lubim ho a tesim sa, ze ho mame. Ale necitim to ako naplnenie zivota. Keby sme sa nestretli, ostanem bezdetna, ktovie... 🙂
@misiatkoo Ahoj! moja vlastná skúsenosť je, že veľa záleží aj od toho akého máš partnera. Ja som mala dosť vážnu známosť pred 18. Ale keď partner spomenul deti, rodinu tak som sa zľakla, že som vzťah ukončila. Deti som mala stále rada,a le prvý ozajstný pocit a túžba prišli 3m po svadbe s mojím manželom. A predstav si, že sa už nestratil. Milujem deti,, túžim po nich a chcela som veľkú rodinu s manželom , čo sa nám aj podarilo. Tak veľa šťastia.
už ako maličká som bola zaťažená na bábätká.. všade som ich vyhľadávala a potom na ne so záujmom pozerala 😝
taký prvotný moment kedy som zatúžila naozaj po svojom vlastnom bolo okolo 15.roku môjho života.. možno pre niekoho skoro, no biologické hodiny sa nepýtajú kedy majú začať tikať...... teraz mám skoro 18 a cítim to rovnako až nato, že každým dňom je to silnejšie a silnejšie.. je to krásna túžba 😵 a byť maminkou je určite ešte krajšie... 😵
Túžiť po bábätku sa dá len keď je aj vhodný partner-láska, ale poznám veľa prípadov, že si dieťa odkladali na neskôr a neskôr mali kopu problémov, ktoré by nikdy nepredpokladali. Po 30 rokoch sa už začnú pridružovať rôzné zdravotné problémy, ktoré sťažujú otehotnieť v čase, keď by to bolo vhodné. Či už následky viacerých zápalov, nepriechodnosť či až nefunkčnosť jedného vaječníka, preto po týchto skúsenostiach by som v prípade, že je všetko v poriadku neodkladala narodenie dieťaťa, aby to nezostalo neskoršie len túžbou.
Prvá túžba, hmm asi okolo 19tky.
v 30-tke a ked som mala 31 tak sa narodil prvy syncek, hoci snazili sme sa uz skor, v podstate od 23-rokov, odkedy som sa vydala, ale nedarilo sa otehotniet, a ta prava tuzba prisla az okolo 30-tky
juuj od 18-19 hadam.. ale snazila som sa co sa dalo od 23-24rokov, do vtedy som to neriesila. Musim povedat ze cim dlhsie sa nedarilo, tym som viac neznasala deti... :P
Tiez velmi skoro - okolo 18-20 rokov, potom uplne realne s konkretnym muzom asi v 27 rokoch no a mala som ho o 2 roky neskor
u mňa je to zvláštne. Túžim po bábätku, ae zatiaľ si neviem predstaviť vzťah s mužom
@lussy23 Keď stretneš muža, do ktorého sa zaľúbiš tak potom to pôjde už ľahko, ale niekedy je to tak, že tú lásku človek nestretne vtedy, keď ju očakáva, ale vtedy keď ju neočakáva. Väčšina žien si vyhľadáva podobného partnera ako bol ich otec - akoby podvedome. Ja som sa na tom tiež trochu čudovala, keď som to prvykrát počula, vtedy som už bola vydatá a je na tom niečo pravdy.
ja som pocitovala okolo 20 -22 roku, zial nebol spravny partner. A tak som cakala na toho praveho, prve dieta sa nam narodilo ked som mala 27 - a pripadala som si strasne stara 🙂
Ja som tuzila po babetku uz v patnastke. Manzela som stretla v sedemnastich, prve dieta som mala v 26 a druhe v 29. Kebyze moja dcerka nebola tak narocna tak chcem aj styri ale takto uz nie.prezila som si uz svoje ale som stastna,ze su zdravy. Ja som bola vzdy velmi vyspela a hladala som si manzela a nie frajera. Deti su uzasne a milujem ich. V mojej druhej knihe(ktoru dokoncujem) mam 4 deticky a v tretej budem mat dokonca 8 (ale hrdinka ich bude mat adoptovane pre endometriozu najtazsieho stupna).
Ja.asi v patnastich teraz mam 19.a. synceka by som nevymenila za nic na svete. Ale mna vzdy viacej zaujimalo mat rodinuako niake.diskoteky ci ine blbosti...manzela som spoznala tiez v tych patnastiCh a tiez chcel skoro rodinu...🙂 takze my sme sa nasli takto skoro 😉
24
ako 6ročná, keď mi mama odmietla porodiť sestričku 🙂 v 11tich som chodila opatrovať mimi, v 16tich som už mala komplet výbavičku a čakala len na vek 18 🙂 zadarilo sa v 19tich a už mám dve 😀
V detstve si ani poriadne nepamatam, ci ma to chytilo a kedy...ale viem, ze ked som mala 27, salela som tuzbou po dietatku...bolo to velmi intenzivne... Trvalo este chvilu, kym sa v mojom zivote objavil MM a kym prisiel prvy drobec...
Deti milujem. od 6 som sa starala o brata potom o sesternice a cudzie deti. no a od 15 mam partnera tak od vtedy som cela vlastne.podarilo sa v 18 a do dvoch rokov bolo druhe.
Po 30 ale veľmi-veľmi.
.. nikdy som nebola tip, ktory trha cudzie deti a robi im animacny program ale po tych vlastnych som zacala silno tuzit asi v 22rokoch.. v 24 sa mi narodila dcerka 🙂