Dobry den, od pondelka 25.09. mam 7 dnovu pauzu v HAK (uzivam Regulon). Nasledujuci pondelok 02.10. zacinam s dalsim blistrom no obvodny lekar mi 25.09. predpisal tyzdnove balenie ATB Megamox (amoxicilin a kyselina klavulanova), ktore mam uzivat do nedele 01.10. Mozu antibiotika ovplyvnit, oslabit ucinok antikoncepcie? V pondelok normalne zacnem uzivat HAK no bojim sa ci sa nemoze nieco stat z dovodu tej ATB liecby. Moj gynekolog ma dovolenku a zastupujuci ma neprijme, ze ma dost vlastnych pacientok dnes.
@pininka dakujem za odpoved. Hovorila som so zastupujucou gynekologickou a ta mi povedala, ze sa urcite nemoze nic stat ked neuzivam ATB a HAK zaroven. Ubezpecovala ma, ze sa urcite nic nestane ked ATB uzivam ked mam prestavku v HAK, ked pondelok zacnem uzivat znova no ATB uz nie podla nej nehrozi nic. To iste tvrdi aj lekarnik. Vraj tie ATB co uzivam nijak neoslabuju HAK co mam, ten druh co mam nie tak ja neviem. Bojim sa, ze by sa mohlo cosi stat
@pininka v pribalovom letaku k ATB sa nepise nic, zeby mali tlmit ucinok HAK, ani slovko. Takisto v letaku k REGULONu sa nepise nic o tom konkretnom lieku
Ono to ze to oslabuje hak sa nepise nikde,aspon ja som sa s tym nestretla,zeby to pisalo pri nejakych atb. Mne moja doktorka povedala opak,uz aj ochorenie,napr chripka moze znizit ucinok. Ja by som si radsej davala pozor.
@pininka vdaka, radsej nebudeme mat styk vobec ako riskovat, ked uz kupit kondom. A predsa nie je vsetko len o .... hlavne aby som sa dala do poriadku, ATB uzivam stvrty den teraz no stale mi nie je dobre, bolest hlavy stale neustupuje, mam zapal v cele, na to mi nezabera proti bolesti ani Ibalgin, Paralen ci Panadol. Mam kupene kapsule Voltaren no ani tie na bolest hlavy nezaberaju. Buduci tyzden idem na kontrolu.
Urcite atb ovplyvnuju hak, radsej pouzite aj inu metodu,poznam viacero bab ktore takto otehotneli,dokonca tyzden po tom co uz atb neuzivali.