Užitie antikoncepcie a nechránený pohlavný styk

nina1245
5. nov 2019

Ahojte baby potrebujem súrne poradiť ...začala som brať prvú antikoncepciu ktorú som však užila v posledný deň menštruácie kedy som už skoro nemala žiadne krvácanie .... antikoncepciu (Belara) beriem už 2 týždne a bohužiaľ sme mali nehodu pri pohlavnom styku môžem sa na tie tabletky spoľahnúť aj keď som ich začala brať skoro až po skončení menštruácie alebo si mám preistotu zobrať tabletku po čo bude až príliš pre moje telo bohužiaľ keďže beriem aj antikoncepciu ďakujem veľmi pekne za poradenie 🙏🏽🙂

veronikaszabova
5. nov 2019

@nina1245 ziadnu tabletku PO.
Pozri pribalovy letak, mas tam napisane, kolko sa mas chranit, ked si uzila prvu tabletku tak neskoro.
Btw a preco si neuzila prvu tabletku prvy den menstruacie? Vtedy si chranena od prveho dna.

monika_mm
5. nov 2019

@nina1245 ellaone ti oddiali ovulaciu

nina1245
autor
5. nov 2019

@veronikaszabova lebo som bola u gynekológa predpísať antikoncepciu posledný deň mojej menštruácie a keďže som bola predtým dlhšie odcestovaná tak som nemala šancu tam ísť pred menštruáciu a tabletky som musela súrne začať užívať ... 🙂

nina1245
autor
5. nov 2019

@veronikaszabova v letáku je keď užijem tabletku na 5 deň menštruácie prvých 7 dni sa mám chrániť ... len som troška v strese lebo menštruáciu som dostala v piatok minuly mesiac po polnoci a v utorok o 18:30 som zobrala prvú tabletku ...doktorka mi len napísala že to môže mať znížený efekt 🙃

xeonela
5. nov 2019

@nina1245 tak si ju mala uzit az na dalsiu menstruaciu a to prvy den, to ti nepovedal? a aka nehoda? uplne sa do teba?

veronikaszabova
5. nov 2019

@nina1245 neboj, mozno tam je nejaka sanca, no fakt minimalna.

nina1245
autor
5. nov 2019

@xeonela áno ja viem len ja som ju potrebovala užiť ihneď ako sa dalo kvôli jednej operácii pri ktorej musím oddialiť menzes tak preto taký zmätok ... áno s priateľom sme mali nechránený pohlavný styk 🙂

veronikaszabova
5. nov 2019

@xeonela nemusi sa len prvy den.
Moze sa aj neskor, ale potom tam je nejaka doba, kedy sa treba chranit.

veronikaszabova
5. nov 2019

@nina1245 neboj. Nestresuj. 5ty den si v pohode stihla.
Ked si tak vezmes - keby si nebrala antikoncepciu a mala aj plodne dni, je iba 20% sanca, zeby si ostala tehotna 🙂

nina1245
autor
5. nov 2019

@veronikaszabova strašne stresujem a nechcem brať zbytočne tabletku po ...zbytočne svinstvo 🙂dúfam že to bude ok

pelian
5. nov 2019

@nina1245 ja myslím, že si ju nemusíš dávať, ako neviem povedať či si alebo nie si chránená, no stalo sa neurobíš už nič, ja by som si ju nedala, ale mne by nevadilo keby otehotniem 🙂

diaalex
5. nov 2019

@nina1245 ja som brala hak a napr pred operáciou som ju musela vysadiť, min mesiac som mala počkať ... ďalšia vec, tiež sa nám stala taká nehoda, hak som nebrala, užila som PO a nič sa mi nestalo, žiadne rozhádzané ms, žiadne vedľajšie účinky ... ms prišla riadne a tehotná som nebola 🙂

xeonela
13. nov 2019

@veronikaszabova ano ja viem, ale potom je vyssie riziko... Ako jasne, ze ked gyn povie na treti den ms tak okej, ale s tym som sa nestretla

xeonela
13. nov 2019

@nina1245 tak co ako si na tom? 🙂

nina1245
autor
26. nov 2019

@xeonela v pohode už som po menštruacii takže antikoncepcia nesklamala 🙂 ale stres bol 😁😁

saska121212
3. nov 2020

Ahojte, mala by som otázku- taktiež som kvôli operácii musela začať brať prvýkrát HAK - v deň kedy som mala dostať ms... vôbec som ms nedostala, HAK beriem 3 týždeň. Som už chránená ? Lebo ja som si vlastne posunula to krvácanie ktoré som mala mať. Ak som mala nechránený pohlavný styk a priateľovi ušlo, mám riešiť tabletku po ?

janulienka888
10. júl 2023

Žienky moje beriem antikoncepciu Karhleight a tie biele tabletky placebo som vynechala nevadí?

saska121212
19. júl 2023

@janulienka888 nevadi🙂

kataleja111
7. sep 2024

@saska121212 beriem antikoncepciu KarHleight, chcem sa opýtať keď beriem tie biele Placebo neaktívne tabletky, vtedy môžem alebo nemôžem mať nechránený pohlavný styk s ejakulaciu do pošvy? Teraz si nie som istá. Beriem to prvý mesiac . Ďakujem za odpoveď ženy.