Uzavretie manželstva na MÚ bez obrúčok

cucoriedka81
22. nov 2019

Ahojte,
chceme sa s partnerom zobrat, sme spolu uz cez 18 rokov. Chceme si len na MÚ povedat so svedkami ano a ist si sadnut do restiky. Otazka: musime mat aj obrucky???? Nie som ochotna vyhadzovat peniaze za to, nie je to pre nas ani podstatne a ani si to vlastne nemozeme dovolit.

odesi
22. nov 2019

@cucoriedka81 nemusite, mozu to byt aj vyrobene z drotu kruzky ako symbolika, nic viac 🙂

luzzia
22. nov 2019

@cucoriedka81 nemusite, kamoska nemala, lebo ich nestihli spravit :D na urade sa pytali, ze kde maju obrucky a povedali, ze im ichproste nestihli nacas vyrobit a nic im nato nepovedali, nie je to povinnost 🙂

snehulienka8
22. nov 2019

nemusite mat obrucky, ani hudbu, ani basen, ani hosti..vsetko co ne/chcete sa spise ked si pojdete vybrat datum..

zitaje
22. nov 2019

Nemusíte, my sme nemali nič a nebol problém. Aj svedkov sme mali zamestnancov mestského úradu 😝

mima1
22. nov 2019

@zitaje to aj to sa da 😂?

zitaje
22. nov 2019

@mima1 veru 😀 to bola super tajná svadba, v tom čase sme mali tri deti, z toho dve školáčky, brali sme ich zo školy, že prekvapko 😎 mladšia dcéra si myslela, že ideme do ZOO 😝

sonnenshein
22. nov 2019

Nepotrebujete vobec nic, len tam byt obaja s obcianskymi preukazmi, a 2 dospele osoby ako svedkov. 🙂

eriksonka1234
22. nov 2019

@cucoriedka81 ja vykonávam na MsÚ sobáše, oddavajuci má v scenári napísané A teraz prosím, aby ste si vymenili snubne prstene... Treba upozorniť, aby túto vetu vynechal a pôjdete hneď na prvý manželský bozk😊. Okrem vás, svedkov, matrikarky a oddavajuceho tam nemusí byť vôbec nikto. Ak sú však problémom financie, lacné a krásne obrúčky dostať aj z chirurgickej ocele, nescernaju a sú na nerozoznanie od zlata, či striebra.

crazinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tehulka2011
22. nov 2019

my mame obrucky od cinana za 2€ kus :D

zitaje
22. nov 2019

@crazinka
nás určite nie, ja neznášam svadby ani ako hosť, nie ešte keby sa to malo točiť okolo mňa. Našťasie sme v tomto s mužom za jedno 🙂

crazinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliet86
22. nov 2019

myslim ale ze musite vyt aspon trochu slusne obleceni. tusim som to niekde vz akone citala ze tenisky a dzinsy by mohol byt problem...

zitaje
22. nov 2019

@juliet86 muž mal košeľu, ja som mala nohavice a tričko... obyčajné.

zuzanka.zuzu
22. nov 2019

@cucoriedka81 len upozornite oddávajúceho, aby upravil reč, nech vynechá obrúčky... dá sa poprosiť aj o skrátenie textu, vynechanie rodičov ako nás obetavo vychovávali (to sme nedali my), vlastne po dohode hocičo, hudbu tiež netreba.

môj muž mal snehule, čierne jeansy, kockovanú košeľu a ja biele svadobné šaty a snehule - aj keď to znie ako sedláčina, tak práve tie snehule vyzerajú na fotkách najlepšie/najvtipnejšie/proste iné... (ale je mi jasné, ako to znie)

cucoriedka81
autor
22. nov 2019

Aaaaaa super zenske 👍 potesili ste ma. A ci nas to bude niekedy mrziet? To neviem, do buducnosti nevidim. Ale na spolocnu svadbu mame nazor rovnaky - iba my dvaja, svedkovia a oddavajuci. Tak snad nie 🙂

nelca84
22. nov 2019

@cucoriedka81 tiez sme sa brali len pri svedkoch, obrucky sme neplanovali nosit, takze som kupila za 10e chirurgicku ocel a bolo vybavene

moniquer
22. nov 2019

@nelca84 som pozrela, že aké bývajú také obrúčky z ocele a veru by som si vedela vybrať 😉 na nerozoznanie od "pravých" 😉 👍

nelca84
22. nov 2019

@moniquer ano, niektore su naozaj pekne, ja som objednavala z aliexpresu, je tam omnoho vacsi vyber... ale da sa aj tu vybrat

lija22
22. nov 2019

my sme mali obrucky z chirurgickej ocele asi za 4,5€. Vyzerali nadherne, ale musovi bola mala tak sme ich vratili 🙂 po svadbe. Kazdopadne aj ocel je moznost

terezka1947
22. nov 2019

@cucoriedka81 nemusite mat nic....ale...preco si neurobit ten den pekny,nevsedny,vynimocny. Ved nemusi byt o super satach,hostine a vyzdobe za statisice.
Ved je krasne tolko rokov byt spolu...a prstene nemusia byt tie naj,co existuju.
Urobte si pekny den...za tych 18spolocnych rokov si to zasluzite....

elanor
22. nov 2019

nemyslim si, ze prave obrucky musia byt tie najdrahsie. Ak by islo len o cistu symboliku a nic viac, viete si ich poriest aj za nekolko desiatok centov. A to naozaj nieje vela, aj keby ste hned mali hlboko do vrecka.
https://www.aliexpress.com/wholesale?trafficCha...

cucoriedka81
autor
22. nov 2019

@moniquer
No veru su pekne 👍

zuzanockamt
22. nov 2019

@juliet86 nie sú problém ani tenisky, ani rifle

black_olive
22. nov 2019

@cucoriedka81 Tiež som za to, aby manželstvo bolo uzavreté z lásky a zo svadby sa nerobil taký cirkus a toľké peniaze ešte k tomu vyhodiť cez okno. Všetko najlepšie do manželstva, ľúbte sa a buďte šťastní. 🌞