Prosím Vás maminky, ktorých dcérky majú naušničky, dávali ste ich aj uzamknúť? Viete mi poradiť, či mi ich uzamknú v zlatníctve a koľko to stojí? Ďakujem pekne
Ano. Ja som uzamknuť dala. Dcerka sa začala sama obliekať, vyzliekať a kedže sa jej jedna náušnička odopínala, dala som jej ich uzamknúť. Urobili nám to zadarmo, malými klieštikmi v opravovni a predajni zlatníctva. Čistím jej ich priamo na ušku počas kúpela. A keby niečo, neni problém jej ich odomknuť. To zvládnem aj doma pokial niesom "lavá" 😉
Tak už síce stará diskusia,no mám aktuálne info....kedže sme boli dnes dať náušničky primknúť. Ano primknuť, píšem schválne, lebo to, čo tu píšem je len primknutie..................zamknutie sa už nedá odomknuť a musí sa náušnička iba odštiknúť, kedže je to uplne dohora vyhnute do oblučiku a robí sa to iba na pevnejšom zlate,ktore nemá tendenciu sa zlomiť. Čiže tieto bežné detské náušničky sa iba primkýnajú, kedže su tenučké. 😉
@lullu21 nedávala som - radšej nech stratí náušnicu, ako by si mala roztrhnúť ucho... a v prípade nejakej infekcie alebo problému nemusím utekať k zlatníkovi, to isté s čistením, raz za čas treba náušnice vyčistiť...