Už ste niekedy mali domáce vajcia ktoré smrdia?

yennn
15. mar 2011

Ahojte, možno smiešna otázka, ale ja pravidelne dostávam domáce vajíčka, a to v nemalom počte, a aj keď sú krásne, veľké a zadarmo, najradšej by som ich ani nedostávala, pretože mi hrozne smrdia. Keď uvaríme natvrdo, je to riadne cítiť. Ale niekedy dokonca aj keď dám do varenia ☹ Neviem, či mám zlý zdroj (zlé skladovanie?) alebo je to bežné že domáce vajcia cítiť... Máte niekto s tým skúsenosti?

amdeis
15. mar 2011

Dobre skladovane vajcia necitit. Nam davaju vacia svokrovci a nikdy nesmrdeli a to ich svokra mala v chladnej spajze, nie v chladnicke. Neviem, ci zalezi na krmive pre sliepky, ale sliepky od svokrovcov nie su nijak specialne krmene. Ako na dedine.

pink_lady
15. mar 2011

@yennn zeby zaprdky? 😀

ivett1
16. mar 2011

@yenn ahoj...aj ja mám od svokry domáce vajíčka, ale nepostrehla som, žeby mali nejakú "zvláštnu vôňu" (dokonca, žeby smrdeli?)...skôr majú nádherné žĺtka a nie sú ani príliš veľké...možno máš pravdu a sú len zle skladované 😅...prípadne, skús sa spýtať, čím tie sliepky kŕmia...mala som možnosť porovnať, keď dostávali len zmesku, a keď zobkali veľa čerstvého zeleného krmiva (vidieť to hlavne na tom žĺtku...žiaľ, zmenu vône som si vtedy nevšímala 😝...)

gabuci
24. mar 2011

domáce vajcia nesmrdia,mám ich doma aj ja. jedine ked su zle skladované,ešte treba sa spýtať čím krmia sliepky,či nemajú nejaké smesky.Od zelenej čo papaju maju len krásne žltky.Od kukurice,jačmena či pšenice nesmrdia vajíčka.

pia22
24. mar 2011

Vzdy ked mi ich daju svokrovci😀 Naposledy v nedelu 30ks-este som ich nestihla vyhodit😀😀

mitkoshov
14. jan 2012

chovam nosnice 1rok no vajcia smrdia doma to nechcu papat...davam odpad s kuch.a zmesku 😢

anelehka
14. jan 2012

ahoj,presne aj mne sa to stavalo,ked mi davala svokra vajicka,boli citit,tiez mali sliepky,no uz nechovaju,niekedy mi to tak smrdelo,ze som ich vyhodila...ale boli cerstve,nikdy nam z nich nic nebolo,ale mali taku vyraznu aromu... 😒

viva13
30. máj 2014

Predám domáce vajíčka,možný dovoz Nitra,Trnava,Bratislava,Malacky možnosť aj pravidelného odberu v prípade záujmu prosím IP