Už rok som platonicky zaľúbená

26. apr 2020

Boli ste niekedy platonicky zalubene ? Nie som ziadny teenager, uz to trva rok..a je to velmi silne
Preco myslite, ze sa to ludom deje ?

natuska87
26. apr 2020

Bola...deje sa to rovnako preto, že sa potrebujete napiť, najesť, komunikovať.Platonické lásky sú úžas❤né...

moonlight1210
26. apr 2020

Ten clovek ta niecim zaujme, pritiahne. Napriklad je to cisto chemia a pritiahne ta svojim vzhladom. Alebo je to hlbsie a pritiahne ta nejakym svojim sposobom spravania, ktory ti prave imponuje, lebo to obdivujes. Alebo sa s tebou porozprava a povie ti nevedomky nieco, co si presne potrebovala vtedy pocut (napriklad ti vyslovi obdiv vo chvili, ked tvoj partner ta doma vysmieval).

A pretoze s nim nemas klasicky vztah, ani sa ho nesnazis nadviazat (pre nieco. trebars, ze si sama zadana, alebo vydata a nechces byt neverna, alebo on niekoho ma, alebo sa hanbis,...), tak sa len vidavate (v praci, alebo na seba casto narazate na ulici, v obchode,...).

No a kedze vlastne nie ste spolu, umoznuje ti to fantazirovat a premietat si do neho vsetko, co by si od vztahu chcela (aj to, co aktualne nedostavas od toho svojho vztahu, ak si v nejakom) a co si slubujes, ze by bolo, keby... Proste si okolo neho vytvorit nicim nerusene iluzie.
Mozes si stavat vzdusne zamky, ake len chces. Pretoze ti ich ziadna realita nezbura.
A preto taka laska vydrzi dlho a moze byt velmi silna.

No tiez po case vysumi. Lebo ju vlastne postupom casu nema co nove zivit. Ostane len pekna spomienka.
Alebo ju znici on sam. Lebo urobi nieco, co ta prebudi, kedze to znici celu tvoju iluziu.
Trebars ak bol slobodny (aspon si si to myslela), zrazu zistis, ze s niekym chodi, alebo sa ozenil, alebo sa dozvies, ze s nejakou zenou bude mat dieta.
Niekedy takato jeho “nevera” ukonci platonicke zalubenie jeho tajnej obdivovatelky.
Inokedy obdivovatelka znesie i toto.
Ak uz je vo vztahu, tak platonicku lasku moze ukoncit napriklad to, ze v nejakej situacii sa on zachova tak (trebars dokonca k tebe samotnej), ze to zbura vsetky iluzie a vzdusne zamky.

No dokial sa nic podobne nestane, tak ma ta laska luxusne podmienky (nic ju nemoze narusit, lebo je len v tvojej hlave) a preto vydrzi dlho. Aj par rokov.

1sally12
26. apr 2020

Ahoj, tiež zažívam niečo podobné, trvá to už vyše dvoch rokov:( je to ako píše @moonlight1210 aj keď síce možno málo o ňom vieš, tým viac si ho idealizuješ. Ja som bola na tom rovnako. Až som zistila, že niekoho má. To bola taká prvá rana. Ale to sa vo mne nejako utriaslo a znova som naňho stále myslela. Potom sa stala istá situácia, keď mi ublížil. A to bolo také kvázi "prebudenie" keď som vlastne zistila aký v skutočnosti je. Ešte sa také situácie párkrát stali...čiže už som trocha "vytriezvela" viem čo je zač, (nie je to také ako na začiatku keď som ho nevidela 2 dni doslova som "zomierala") síce istá "iskierka" je tam stále, hlavne keď ho nevidím niekoľko dní. Som skrátka blbá, že za to všetko čo mi urobil ja naňho ešte myslím:(

princeznasevera
26. apr 2020

Tiez som platonicky zamilovana uz 10 rokov moj partner o tom vie a neprekaza mu to lebo je to fiktivna postava. Asi som divna ale toho muza hrozne obdivujem a moj partner mi ho v mnohych ohladoch pripomina a dokonca aj vyzorovo sa na neho podoba 🙂

eliaska101
26. apr 2020

Je to normálne, platonické lásky existujú. No možno, by si to tej osobe mohla dať nejako najavo, ak sa to teda dá.

sunny8
26. apr 2020

Bola si niekedy zamilovaná do muža ktorý ani neexistuje ? Do niekoho kto je vytvorený iba v tvojich predstavách ? Alebo do niekoho z knižky kto žil pomaly v minulom tisícročí ? Potom mi dačo hovor 😂 lebo mne sa to stalo (stále deje?) No fuu .. ale nie som zamilovaná tak že ma to tryzni ale práveže napĺňa a nahrádza mi to reálny vzťah ;) cítim sa akoby som vo vzťahu bola 🙂 užívaj si to

autor
26. apr 2020

nie je to fiktivna osoba, z casu na cas sa mi o nom sniva a potom sa z toho dlho spametavam, vcera sme sa stretli v sne a ta energia medzi nami bola elektrizujuca, myslite si, ze to moze byt napr. nejaka spomienka z minulych zivotov ? myslite si, ze sa to deje aj v stastnych partnerstvach, ked vam nic nechyba ?

fatinn
26. apr 2020

Stáva sa to aj v šťastných vzťahoch. Ja som mala šťastný bezproblémový vzťah s dokonalým chlapom. Nič nam nechybalo. Nehadali sme sa. Nestagnovali sme. Proste nič. Stretla som niekoho, rozumeli sme najprv normálne ľudsky mali spoločný zmysel pre humor a ani neviem ako začali sme sa baviť denne a vznikol z toho pocit, že som sa zamilovala a mala som pri ňom pocit, že ho poznám roky.

nerya
26. apr 2020

@princeznasevera mňa by zaujímalo do koho 😂

nerya
26. apr 2020

@moonlight1210 skvelo si to celé opísala 😉

Ináč ja sa tiež viem takto zabuchnut 😀 to som vždy v takom ošiali. Posledny reálny ošiaľ bol zložitý a zlý aj keď napokon sa to nejako utriaslo... a úplne Naposledy do Jamieho z Cudzinky 😍😍😍

anonym0001
26. apr 2020

Stalo sa mi to veľakrát, vždy bol výsledok, že sme nemali byť spolu. Treba zamerať pozornosť inde. Ten pravý by nikdy nezostal rok na úrovni platonickej lásky.

betka1209
3. aug 2020

Hm aj ja som si myslela ze sa uz nikdy nezalubim vztah z muzom je bode mrazu drzi nas asi iba byvanie... A zrazu prisla sms od bratovho kamarata nieco potreboval a v sms dal smajlika 😘 najprv som sa nad tym pousmiala a neskor na to som zacala nad nim rozmyslat az ma to akosi pohltilo ale on je tiez zenaty a preto ma ta sms dostala ze co za tym smajlikom mohlo byt?? Vdaka?

mirage
3. aug 2020

@betka1209 nuz za smajlikom v sms je, ze ta miluje a chce sa rozviest a zit s tebou do konca zivota...

betka1209
3. aug 2020

@mirage nemusis byt ironicka ja zijem v realite a nejde len o smajlika ale aj o pohlady ja mam hlavu vzdy dost chladnu pri mojom muzovi musim mat jeho zaluba je len chlast sice mame sa dobre... Dobre zaraba ale je tu vela rad oziv to s muzom chodte kdesi von... Xy krat som sa pokusala ale pre neho ist von znamena sa ozrat a potom vyblakovat cize to ma uz nebavi!!! Ja som len chcela vediet preco zenaty chlap posle vydatej taku sms?

mirage
3. aug 2020

@betka1209 lebo chce flirtovat, alebo sa mu pacis, alebo to posle len tak, bez akehokolvek umyslu. Zjavne chces, aby za tym smajlom bolo nieco viac.

betka1209
3. aug 2020

@mirage nieze chcem on ani neni moj typ len som sa tak zamyslela lebo niesom zvyknuta na take sms od muza... Aj ked sa stretneme prihovara sa mi je mily

mariagalajdova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz