Uz dlhsiu dobu cca rok intenzivne cvicim kazdy den s fitshakerom. Obcas na tyzden som vypadla ale stale som sa snazila denodenne mat pohyb stravu som upravila nejem sladke nesladim a aj napriek tomu miesto chudnutia priberam. Zo 72 kil mam zrazu 77 pripadam si ako velryba zadychavam a nevladzem som casto unavena a nemam silu. Navyse sa k tomu pridruzili aj bolesti krcnej chrbtice pretoze v praci mame klimu takze na mna 8 hodin fuka studeny vzduch a ked sa aspon oblecem neskutocne sa potom a je to este horsie. U lekara som bola na moje vydupanie mi urobil testy ale okrem amylazy a ast a alt je vsetko v norme dokonca mi lekar povedal,ze mam velmi nizky cholesterol. Stitnu mam v poriadku. Nechapem z coho priberam takto pred 3 rokmi som mala 50 kil aj s topankami teraz mam vyze 77 a som vypasena jak prasa a neviem ci to nieco znamena ale vsimla som si,ze pravu polovicu tela mam taku jak napuchnutu a druhu nie. Moj lekar mi odmieta robit dalsie vysetrenia. Gynekologicka mi hormonalny profil urobi iba ak budem tehotna.
Mam 33 160cm a vahu 77 kil ja neviem uz ci ozaj mam cakat kim ma porazi alebo co.....
@sunsetsunrise cvičím. 3x do týždňa a pohyb stale
pozor na sacharidy a celkovy energeticky prijem. Z vody sa nepribera. Drzim palce!
@sunsetsunrise ved ja cvicim kazdy den
Však super že každý deň cvicis, ale keď máš príliš sacharidovu stravu, tak je zle
A cvičíš teraz novoročnú výzvu? Dávaš cvičenia do radu čiže odcvičíš aj napr.hitt s Olgou? Rok je dlhá doba, problém nebude v nízkom energetickom výdaji ale asi vo vysokom enegetickom príjme,,,Skús si pír dní vzorovo nahodiť do kalorických tabuliek....Problém môže byť aj že ješ veľa ale aj že ješ primálo a máš spomalený metabolizmus...V minuloročnej novoročnje výzve tam v nedeľu boli tie videá s Ivkou Eľkovou....skús si ich pozreiť či ješ ako máš
...vsetci musite pochopit, ze vidlicka sa neda predbehnut cvicenim. musite menej jest . max 2 jedna denne a ukoncenie akehokolvek jedenie tak o 17:00 . dobrym znakom je , ked budete vecer hladny jak svina 🙂 potom schudnete. kaloricky deficit je zaklad vsetkeho - elementarna fyzika .
5x za deň jesť, menšie porcie a k tomu tréning, stačí aj každý druhý deň a váha pôjde dole.Zalezi,čo cvicis,ako dlho a či fitko alebo doma...Aj beh je dobrý, samozrejme vonku...3hod.pred spaním už nejesť,doobeda sacharidy a večer už len bielkoviny
Ved jem male porcie a castejsie ja viem tie pravidla ale proste nechudnem priberam
Daj priklad tvojho jedalnicka aj s gramazami za den. Aj pitny rezim.
Nie je dolezita iba velkost porcie. Ale jej energeticka hodnota a makroziviny. Neskusala si si na par dni nahodit svoju stravu do kalorickych tabuliek?
môže byť práve problém, že málo ješ. telo škrečkuje a preto nechudneš. niektorým tiež nevyhovuje jesť často, úplne stačí 3x denne a cvičiť každý deň sa tiež nemá. a ako niekto vyššie písal, večer by si mala byť trošku hladná - teda keď už ideš spať.
Mne to robil vyzivovy poradca
Podľa mňa nie si v poriadku. Netuším síce, čo Ti je, ani ako Ti pomôcť, ale ja neverím, že jedna zdravá žena môže vážiť v 30-tke 50kg a o 3 roky už 77kg a pritom jedáva menej a ešte navyše cvičí. Tam musí byť nejaký problém. A to s tou polovicou tela, to tiež na niečo poukazuje. Nenechaj sa odbiť od lekárov, trvaj na podrobnejších vyšetreniach, musí existovať príčina.
skus mozno zmenit lekara za nejakeho ochotnejsieho, lebo toto vyzera naozaj ze nieco s metabolizmom nebude vporiadku..
Ako ste pribrata? Symetrický? Keď zatlacite na stehno prstom,neostane tam jamka? Nezačali ste užívať za tie 3 roky nové lieky alebo aj krémy na predpis? Moč bol v poriadku?
Napíš čo konkrétne ješ,čo ti napisal ten poradca,raňajky, desiata ...atd
z roho co opisujes mi to jednoznacne pride ze mas zdravotny problem. neevidujes na sebe ine tazkosti okrem priberania ? byt tebou nenecham sa odbit a zmenim lekara a hladam hladam patram. to co ooisujes nie je normalne ani zdrave
No na ranajky mam toast so seleninou a zeleny caj na obed mam ale taky aky mame na vyber ale vacsinou si vyberam salaty ja moc masa nemusim. Na olovrant jablko alebo pomaranc na veceru vajicka s hubami k tomu zelenina a proteinovy napoj po cviceny a ked ma chiti mlstna vyjedam slnecnicove semiacka. Zdravotne asi to ze mam strasne suchu kozu az take hnusne pokrkvana hnusna pomarancova. Kazdy mesiac mam iny menzes,lamu sa mi nechty som casto unavena a bolia ma klby na nohach.
Moj vseobecny ma odmieta vysetrit vraj mam schudnut a ked som mu vysvetlila,ze to sa snazim uz rok tak mi povedal,ze mozno kebyze sa necham nabuchat ze po porode zhodim
Ak ste neboli na endokrinologii.tak ju treba určite navstivit. Viac veci tu môže svedčiť pre Cushingovu chorobu.
Moj skromný nazor je ze tam bude nejaka dysfunkcia napr stitnej zlazy... Alebo ten hormonalny profil... Podla mna nie je možné aby si priberala (pokial to nie je svalova hmota a nie si "vysekana" co teda tvrdíš ze nie si ) pri cvičení a upravenej strave... Sacharidy sa prijímajú aj pocas diet, nie su taky strasiak ako ich prezentuju a potrebujes ich na bežné metabolické procesy.... Cize moj skromný nazor ze nejak tlacit na lekara aby vyšetril stitnu zlazu a gyn profil (mozes zadrziat vodu, skz hormónov)... Ale to len moj nazor, nie som zravotnik
To som skusala vseobecny povedal je to taky postarsi dement,ze nech poviem muzovi aby ma vyse trtkal a schudnem ani nebudem vediet jak a gynekolog mi hormonalny profil urobit nechce lebo sa nepripravujem na tehotenstvo
Tak zmenit lekára... Vzdy mas možnosť odísť pokial si nepokojna... Alebo ako bolo spomenuté vyziadat si výmenný na endokrinologiu... Zas nemusi to byt nic vážne, ale podla mna dovod na vysetrenie je ked mas taký životný styl ako tvrdis.... A gyn mozes aj "zaklamat" ze chces byt tehu a nedari sa... Aj to je možnosť
Zmen lekara. To je co za človeka. Normalne som sa nastvala 😀
Tak zmeňte obvodného lekara, on vám môže odobrať jedine štítnu žľazu, vy potrebujete endokrinologa, určite nie gynekológa,ten s tým momentálne nič nemá. Endokrinolog môže odobrať hormóny vo veľkom spektre. Tu to vyzera.ze máte problém s kortikoimi.
Zmen lekara, nech ti spravi aj odber na mineralne latky a posle k endokrinologovi.
Len na endokrynologa potrebujem vymenny listok lenze ten mi nechce dat. A skusala som hladat ineho lekara ale nenasla som ziadneho
Treba si trvať na svojom, ze chces výmenný, popripade sa rovno obrátiť na endokrinologa aky máš problem, a ze obvodak ti nechce dat VL... Alebo zmena, nejaky obvodak iný musi byt v tvojom okoli, zaa nepreháňaj
To mi netvrdte,že on je jediný všeobecný lekár na široko ďaleko. Nikto vás na modrom koňovi nevysetri a nepredpise liečbu. A áno potrebujete výmenný lístok.
Na celom slovensku neni iny obvodny lekar. Urcite..
Ja mám to isté. Upravený jedálniček na mieru a po 3 mesiacoch ani deko dole :(