Uvrešťaný a útočný škrečok hryzie

adka89bb
16. mar 2021

Ahojte,máte niekto skúsenosť s roztomilou malou guličkou chlpatou škrečkovskou ktorá vrčí piští útočí skáče hryzie ?...taký mini agresor
Ja som už vychovala milion zvieratok...ale toto som ešte nezazila.
Kúpila som škrečka aby bol kamoš pre dcérku. V obchode povedali že majú posledného a či chcem. Bol už vacsi ale chcela som. Ani ho nemali v pc tak mi ho nahadzovali cez nejake zrážky. No šktecok pri kazdom pohybe vokol neho je hrozny,utoci a krici a napada ma. No neviem ako mu mam vycistit ked je potom hodinu uvrestani a itoci uz z dialky na ruku. Dcerka sa ho velmi boji. Mali sme iz aj skreckou a toto sme nezazili. Trochu dumam ci to uz nebol nejaky co ho vratili lebo je fakt vacsi. Ale zaujima ma ci sa s tym da pracovat....ci ho to prejde. Dakujem za rady. Volala som aj do chovproduktu kde mi povadali ze si ho mam vycvicit....ale tak uz som mala kopu skreckov a kazdy sa dal chytit a neutocil
Dakujem

monkasponka
16. mar 2021

@adka89bb mali sme takeho... chovali sme ho ako tigra 😀😀, vycvičit sa zevraj da, ale to sme nevedeli tak sme trpeli.. kym nedozil. Teraz mame takeho ze ako med 😉. Na vasom mieste by som ho vratila...

maud13
16. mar 2021

no my sme tiež mali takého škrečka. jediný raz, kedy ma nechcela chytiť ju na ruky bolo, keď ušla z klietky a vyliezla na miesto, odkiaľ nevedela zliezť.. inokedy vôbec. Ale mala som 2 potkany, jeden bol taký, že sa nechal hladkať a druhý ani za svet, len keď už bol starý a mal na saláme. podľa mňa je to dosť o tom, ako sa mal v obchode, to mu mohlo spraviť plno tráum.. ak mu tam decká ťukali na sklo alebo s ním majiteľ zle zaobchádzal.

maud13
16. mar 2021

@maud13 kedy ma *nechala chytiť ju

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maud13
16. mar 2021

@matkamirko ako myš alebo potkan - na základe odmien. existujú aj potkanie agility. potkany sa cvičia aj na hľadanie mín, pretože sú ľahké a mína pod nimi nevybuchne, ale vedia oznámiť, že ju našli.

duracellko
16. mar 2021

https://www.ifauna.cz/drobni-savci/diskuse/ mozes vyhladat problematiku aj v podkategoriach

jeiny
16. mar 2021

My máme takého osmaka tiež je mega nedotklivy, nesmieš sa ho ani dotknúť..

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nadabula
16. mar 2021

@adka89bb ja som škrečka nemala, ale iné zvieratká áno, keď sa chovajú netradične, stále za tým niečo je, trauma zo zlého zaobchádzania alebo choroba, skúste sa informovať u veterinára, nevracala by som ho chudáka, hľadala by som k nemu cestu, prajem Vám veľa šťastia a trpezlivosti👍🌹🌷🍀

macikovaiveta
16. mar 2021

Alebo mu kúpiť kamaráta 🙂

lindusss2016
16. mar 2021

Potkany sa cvicia tak, ze im urobis pelech zo svojho tricka, nech si zvyknu na tvoj pach, ze su pri nom v bezpeci. Vypustas ich z klietky a nechas ich, nech sa k tebe same priblizia, potom das nrjaku odmenu, dobrotku nie bezne krmivo. Ale to su potkany a tie su daleko inteligentnejsie ako skrecky 😁 skus, mozno to bude fungovat

adka89bb
autor
16. mar 2021

Ahojte.dakujem za vase prispevky. No dnes vecer sme si nasadili rukavicku 😂😂😂 a pretrcili ruku nad akvarko ...postupne sme isli nizsie,asi po hodine sa nam podarilo trosku hladkat....tak sa tesime...snad casom bude lepsie a lepsie

jumama
16. mar 2021

A davajte mu odmenky, slnecnicu, nas sa na nu naucil, chodil pytat, jak taky maly biely psik, vycupital na poschodicko v klietke a na zadnych sliedil a kukal, kym mu dame. Tiez sme ho brali posledneho a vacsieho z predajne. Mali sme troch a kazdy bol iny, jeden bol taky zlatunkavy, ze mi oblizoval jogurt z prsta, a nikdy nikomu nic neurobil. A prveho, co sme mali, tiez po nas smelo lozil, no bol to samcek a ten nas vzdy ocikaval. A este zarucene priliezol, ked som si nakremovala ruky alebo ak som supala pomaranc blizko klietky, mall velmi rad asi tu vonu.

patricia2288
16. mar 2021

Nemôže to byť tehotná samica?... Ak nie tak treba vyskúšať naozaj pomaly sa s ním spriateliť, každé zviera má inú povahu. Kamoška ma napríklad mačku ktorá neznáša ženy čo sa týka ľudí, chlapi v pohode.

adka89bb
autor
11. apr 2021

Hlasim sa po dlhsej dobe...co sa tyka vycvicenia-dali sme to! Vycvicil si nas 😂😂😂
Keby vidite ake sme z neho pokakane tak by ste sa smiali. Vieme sa ho zlaknut ked sa rozbehne na nas
Ako povedali sme si ze mu dame sancu...a este bol zly a mala povedala ze mu nozme dat aj dlhu sancu,tz ze sa uz do neho zamilovala.
No svinuch je to. Uz nepisti aj ho hladkame ale stale prcha.na ruke byt nechce.aj kusnut vie a ono to ani neboli ale vzdy sa zlaknem ako by siel po mne tiger a my uz by sme sa mohkat s nim chceli.len keby ho vezmem na ruku tak on skoci.bojujeme dalej
Inak zmenil kozusok a je strasne vtipny.ako by mal obocko dedka vecernika.vyzera ako Alf