Potrebujem poradiť. Doteraz som pracovala buď v obchode alebo vo fabrikách. Nedávno som dostala ponuku pracovať v kancelárii, administratívna, všetko ma zaučia.
Mám ale strach, že to nezvládnem, bojím sa toho. Ale rozum hovorí, aby som do toho išla, aby som to skúsila. Pre mňa by to bola možnosť sa odraziť od fabrík a ak by mi to išlo, aj sebadôvera by narástla. Ten strach je ale väčší, čo mám robiť? 😐
Kašli na strach. Je to len práca. Ja tiez robím prácu, ktorá je skvelá, často premýšľam a nechápem, ako som sa tam ocitla, ze ved na to vôbec nemám 😃
tesit sa! vsetci sme v novych zamestnaniach neisti. zaucia ta predsa. bude to super. hlavu hore a kupuj nove outfity 😉
do obchodu sa môžeš kedykoľvek vrátiť, určite skús
Bojím sa aj preto, lebo ma odporučil môj známy a vychválil ma, o to viac sa bojím, aby som ho nezahanbila a aj seba.
Počas školy som pracovala iba v obchodoch, klasické brigády, pokladňa, dokladanie, obsluha, to bol môj celý profesionálny svet .... Po škole som dostala možnosť ísť do kanclu. Ponuku som našla na nete, z popisu práce som absolútne nevedela, čo tá pracovná pozícia obnáša 😂 z podmienok som ale spĺňala všetky. povedala som si, že prax v obchodoch sú len moje zadné vrátka a hocikedy sa zamestnám tam, ak bude treba a teda, nemám čo stratiť. A to som naozaj, prisahám, nevedela ČO idem robiť 😂
Nemohla som urobiť lepšie. Ten pocit, že začínaš odznova niekde úplne inde, učíš sa nové veci, už len to ako ťa to posunie v komunikácii, vystupovaní, je to niečo úplne iné, zapájaš schopnosti o ktorých si možno ani nevedela, že ich máš. Spomínam na tieto začiatky ako na pekné a prekvapivé sebapoznávanie 🙂
Sebadôveru naberieš len tak, že do toho skočíš hlavou napred a budeš sa tešiť na nové skúsenosti. Neváhaj a ber to všetkými desiatimi, pekne s optimizmom.
Známy snáď vedel, prečo ťa vychvaluje a odporúča, hádam by neriskoval vlastnú reputáciu tým, že by odporučil niekoho kto nemá šancu to zvládnuť 😉
Chod do toho, tieto veci sa lahko naucis. Nie je to projektovanie budov. Drzim palce.
Treba vyskúšať. Vždy môžeš odísť. Moja kamoška vzala kancarsku prácu a vôbec nevedela čo ju čaká. No ona odišla ,bolo to úplne o inom ako cakala
Určite choď do toho. Aj ja som pracovala vždy v obchode, potom mi kamoška ponúkla tiež kancelársku prácu, tiež som mala pocity ako ty. Nemala som strach o to ako to zvládnem, ale že aby som nezahanbila ju keďže mi dala príležitosť. Už je tomu riadna doba, som tam doteraz. nadriadení sú so mnou spokojní. Teraz som dala výpoveď, lebo mi bola ponúknutá iná práca (tiež podobná ako teraz, len podstatne bližšie k domu a vyšší plat). A veľmi milo ma prekvapilo, že šéfka - totál "psí čumák" (navonok chladná, bez citov) mi povedala, že jej to je ľúto, lebo som bola jedna z najschopnejších a spýtala sa ma či vie urobiť ešte niečo aby som svoj odchod zvážila. Tak to ma úplne dostalo, síce odchod neprehodnotím, ale budem to mať na pamäti ako povzbudzovák keď pôjdem prvý deň do novej práce 😀 Keď som tam nastupovala tiež som si vôôôôbec ale vôbec neverila. Chod do toho, to zvládneš. Keď nie, tak chleba kvôli tomu nezdražie a do obchodu a fabriky budeš môcť ísť hocikedy 🙂
P.S.: keby si tvoj kamarát myslel, že to nezvládneš, určite by ťa neodporúčal, to si buď istá. A samých seba niekedy vnímame až príliš kriticky. Určite na to máš a zvládneš to. Daj nám potom po pár mesiacoch vedieť ako sa ti darí 🙂
Staci len spravit krok vpred a nestat na mieste 🙂 Nemozes stratit, mozes tym len ziskat
Ist do toho. Nemas co stratit. Mozes len ziskat. Snaha je polovica uspechu, ak nie viac.